Vista - jaka karta muzyczna?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Elfuello

Vista - jaka karta muzyczna?

Post autor: Elfuello » wtorek 03 lip 2007, 23:45

Na wstępie dodam - niech niektórzy nie komentują już o XP i jego zaletach. Kupiłem jakiś czas temu nowy system i jego nie zmienię, bo chodzi póki co naprawdę dobrze. Czas zakupić do niego dobrą kartę dźwiękową.

Borykam się przed zakupem karty - wymiany X-Fi - na przystosowaną dla muzyka. M-Audio Firewire Solo itp. karty nie mają sterowników na vistę. I tak zacząłem się rozglądać po kartach i sterownikach....i jest lipa. Producenci kart nie kwapią się nad stworzeniem sterowników pod Vistę. I tu mam problem. Mam oryginalny system...właśnie Vista i teraz...nie czas na rozlewanie łez. Czas się rozejrzeć i wybrać - tym razem - dobrze. Podpowiedzcie, jeśli coś zauważyliście na rynku w cenie do 1000zł z kart muzycznych (najlepiej zewnętrznych) przystosowanych do wyżej wymienionego systemu.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

peter1pl

Re: Vista - jaka karta muzyczna?

Post autor: peter1pl » środa 04 lip 2007, 10:08

Echo Audiofire 4 np. ma sterowniki pod Vistę (z resztą, cała rodzina Audiofire je ma).
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » środa 04 lip 2007, 14:07

Znalazłem coś ciekawego, mianowicie Focusrite Saffire LE. Hmmm.....wygląda apetycznie i to bardzo apetycznie. Ponoć pod Vista są sterowniki i luz. Co myślicie?!
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 04 lip 2007, 14:24

...Znalazłem coś ciekawego, mianowicie Focusrite Saffire LE. Hmmm.....wygląda apetycznie i to bardzo apetycznie. Ponoć pod Vista są sterowniki i luz. Co myślicie?!
...
W EiS 2-3 numery wstecz (chyba) jest recenzja i full opis tego urządzonka. Poszukaj i ściągnij. Ale z tego co pamiętam padło kilka miłych słówek o tym interfejsie.

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » środa 04 lip 2007, 16:07

...Znalazłem coś ciekawego, mianowicie Focusrite Saffire LE. Hmmm.....wygląda apetycznie i to bardzo apetycznie. Ponoć pod Vista są sterowniki i luz. Co myślicie?!
...
Myślimy ze ma duża latencje - czytałem jakiś czas temu, na zachodnich forach ze "szafirek" ma nie wiele wspólnego z zapewnianym "ultra low" latency. Też się na niego napalałem ale mi przeszło jak na razie. Może poprawili sterowniki do tego czasu. Zresztą jak ktos pisze ultra low latency i nie podaje dokładnej minimalnej latencji to coś kręci.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

peter1pl

Post autor: peter1pl » środa 04 lip 2007, 20:09

W EiS 2-3 numery wstecz (chyba) jest recenzja i full opis tego urządzonka. Poszukaj i ściągnij. Ale z tego co pamiętam padło kilka miłych słówek o tym interfejsie....
A widziałeś żeby w recenzji czegokolwiek nie padło "kilka miłych słówek"? Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne.
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 05 lip 2007, 10:52

A widziałeś żeby w recenzji czegokolwiek nie padło "kilka miłych słówek"? Wszystkie recenzje, bez względu na czasopismo, są mówiąc oglądnie mało miarodajne. ...
To prawda, ale mogą dać pewien obraz o zastosowaniach, stabilności, danych technicznych itp. Z kolei juz widziałem recenzje bez miłych słówek. Aż się nieraz dziwię jak się "jedzie" po niektórych sprzęcikach.

A! Ten test jest 4 numery wstecz.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 05 lip 2007, 11:15

elfuelo a nie dzialaja sterowniki od xp???do emu instalowalem zwykle i bylo ok......

ODPOWIEDZ