Witam,
jak pisalem w tym watku:
sznurek1 sam szukam FireWire opartych na Texas Instruments. To co udalo mi sie do tej pory ustali to:
Texas I pojawia sie prawdopodobnie w kartach firmy Belkin (
sznurek Belkin ) i ADS Tech.
Z Belkina (UK i D) mi nie odpisali czy i ktore karty maja na TI. Nie odpowiedzieli na maile, wiec zadzwonie.
1. w polskich sklepach w necie sa CardBusy PCIMCIA na Texas Instruments - tak przynejmniej jest podane. Pryzkladowo:
np. sznurek i kilka innych np tu:
sznurek np2.
Nie kontaktowalem sie jednak ze sprzedawcami, nie potwierdzalem, czy sa w istocie na Texasach i nie pytalem o dostepnosc, bo mnie ten rodzaj zlacz anie interesuje. (szukam ExpressCard FW TI)
2. Znalazlem oficjalne info, ze karty ADS Tech sa na Texas Instruments. Patrz tu :
sznurek2 . Wsrod produktow na stronie adstech.pl znajduje sie takze karta PCI - ADS Pyro PCI posiadajaca 3 zlacza FW, niemniej cala strona ADS Tech "sfokusowana" jest na obrobke video, co za tym idzie nie mam zielonego pojecia, czy te karty FW nadawalby sie do zastosowan muzycznych. Mail techniczny nie dziala...
3. Zakladajac, ze karty CardBuss, o ktorych pisalem w pkt 1. sa w istocie na TI, a nie ma opcji zdobycia FW TI PCI, to istnieje jeszcze opcja "rzezby", ktorej chyba jednak nikomu nie polecam... Otoz mona nabyc cos takiego:
sznurek 3 i podpinac dopiero pod to CardBuss PCIMCIA.
Pozdrawiam
Skapiozza