Firma BBE nie tylko wyprodukowala swoj znany sprzed lat hardware w nowych wersjach, ale i stara wtyczka doczekala sie po latach wznowienia przez Nomad Factory
Sonic Maximizer
Odnowiony Sonic Maximizer
Odnowiony Sonic Maximizer
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Odnowiony Sonic Maximizer
...Firma BBE nie tylko wyprodukowala swoj znany sprzed lat hardware w nowych wersjach, ale i stara wtyczka doczekala sie po latach wznowienia przez Nomad Factory
Sonic Maximizer...
To dosyc przydatna wtyczka , a teraz nowa wersja :0
Sonic Maximizer...
To dosyc przydatna wtyczka , a teraz nowa wersja :0
Pytanie tylko - komu w dzisiejszych czasach takie cudeńka potrzebne?
Dzisiejsze "standardy" masteringu skutkują niemiłosiernie agresywnym dźwiękiem.
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach.
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach.
...Pytanie tylko - komu w dzisiejszych czasach takie cudeńka potrzebne?
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach....
Zgadzę się
Wiem coś o tym. Pracowałem w radiu. To agresywne brzmienie dzisiejszych kawałków przysparza pracy panom z Urzędu komunikacji Elektronicznej. Wpadają oni do radia i kręcą gałami od poziomu głośności albo mieszają w korekcji, bo coś im w pomiarach źle wychodzi
Wracając jednak do Sonica. Posiadam wersję software, wiem co prawda, że to nie to samo co sprzęt. Wykorzystuje go przy każdym masteringu i nie wyobrażam sobie pracy bez niego.
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach....
Zgadzę się

Wracając jednak do Sonica. Posiadam wersję software, wiem co prawda, że to nie to samo co sprzęt. Wykorzystuje go przy każdym masteringu i nie wyobrażam sobie pracy bez niego.
Posiadam starszą wersję BBE 862 i uważam to urządzonko za niezbędnik w mojej konfiguracji. Jesli umiejętnie się tego uzyje wprowadza wiele dobrego do każdego przepuszczonego materiału.
Co do wersji software ( posiadam wczesniejszą ) brzmiało to całkiem inaczej niż wersja hardware. Byćmoze dlatego , że oparta jest na nowszym modelu BBE. W kazdym razie bardziej odpowiada mi brzmienie 862.
[addsig]
Co do wersji software ( posiadam wczesniejszą ) brzmiało to całkiem inaczej niż wersja hardware. Byćmoze dlatego , że oparta jest na nowszym modelu BBE. W kazdym razie bardziej odpowiada mi brzmienie 862.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...