Słuchawki AKG - części zamienne
Słuchawki AKG - części zamienne
witam jak w temacie, mam model K271 spory czas już i popękały mi skórki na tych wałeczkach okalających uszy, gdzie szukać czy można dostać osobno takie? jak na razie doszukałem się tylko kabla zamiennego i co też jest rzadkością
ww.myspace.com/resbit
Re: Słuchawki AKG - części zamienne
...witam jak w temacie, mam model K271 spory czas już i popękały mi skórki na tych wałeczkach okalających uszy, gdzie szukać czy można dostać osobno takie? jak na razie doszukałem się tylko kabla zamiennego i co też jest rzadkością...
Wita.
Byłbym dźwięczny jak byś mógł wkleić linka gdzie można sam kabel dostać, bo mój się rozsypał właśnie :] szukałem ale też nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam.
Wita.
Byłbym dźwięczny jak byś mógł wkleić linka gdzie można sam kabel dostać, bo mój się rozsypał właśnie :] szukałem ale też nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam.
...witam jak w temacie, mam model K271 spory czas już i popękały mi skórki na tych wałeczkach okalających uszy, gdzie szukać czy można dostać osobno takie? jak na razie doszukałem się tylko kabla zamiennego i co też jest rzadkością...
Bez problemu można znaleźć:
http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=121941&grupa=38
http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=121941&grupa=38
......witam jak w temacie, mam model K271 spory czas już i popękały mi skórki na tych wałeczkach okalających uszy, gdzie szukać czy można dostać osobno takie? jak na razie doszukałem się tylko kabla zamiennego i co też jest rzadkością...
http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=121941&grupa=38...
O, dzięki, mnie też się przyda wymiana.
- Piotr
O, dzięki, mnie też się przyda wymiana.
- Piotr
oooo super bardzo dziękuję po prostu nie nie wiedziałem jak nazwać to właściwie
NAUSZNICA hehe zapamiętam
pozdrawiam
oooo super bardzo dziękuję po prostu nie nie wiedziałem jak nazwać to właściwie
NAUSZNICA hehe zapamiętam
pozdrawiam
ww.myspace.com/resbit
A czy ktoś wie czy te cienkie "gąbeczki", które są wewnątrz słuchawki, przykrywające membranę i chroniące ucho, można jakoś wyprać czy coś? ;) Moje już się trochę sfatygowały.
- Piotr
- Piotr
- wishmaster2
- Kontakt:
Skoro juz o sluchawach , to ya troche teraz ponarzekam :) Poniekad wiedziony takze radami na forum EiS kupilem beyerdynamic dt770
"PRO" - jako sluchawy do "nocnego grania", czyli takie plaskacze w ktorych mozna po cichutku komponowac, ale tez z grubsza juz w miare
wiarygodnie kontrolowac wspolbrzmienie niektorych barw w przyszlym miksie. Oczywiscie ambicje miksowania przy udziale nausznikow
szybkow wybilem sobie z glowy (ale to nawiasem). Teraz tylko moj prywatny apel: nie kupujcie beyerdynamic dt770 "PRO" ! zakup dokonywalem na raty. Pierwsza sztuka pierdziala w lewe ucho w przedziale 100-200, szybko ja odeslalem. Nastepna tez cos tam pierdzi (w tych samych rejestrach) co prawda troche mniej i co prawda - dla milej odmiany - na prawe ucho, ale pierdzi. W kazdym razie z reklamacjami dalem juz sobie spokoj i nawet te sluchawy na swoj sposob pokochalem (juz 2 lata) jak trudna w charakterze zone. Ale dopowiem, ze straszna z niej fleja. Nausznica z materialu jedwabiopodobnego (jakis plusz czy cus) ani tego nie zdejmiesz, ani nie przepierzesz. W kazdym razie po tych dwoch latach uzywania zdeczka obciach, pomyslalby kto ze uszu nie myje. Ale i tak kocham te moje sluchawy (specyficzna miloscia) bo tak poza tym sa fajne, niezle grzeja w zimne dni :)
"PRO" - jako sluchawy do "nocnego grania", czyli takie plaskacze w ktorych mozna po cichutku komponowac, ale tez z grubsza juz w miare
wiarygodnie kontrolowac wspolbrzmienie niektorych barw w przyszlym miksie. Oczywiscie ambicje miksowania przy udziale nausznikow
szybkow wybilem sobie z glowy (ale to nawiasem). Teraz tylko moj prywatny apel: nie kupujcie beyerdynamic dt770 "PRO" ! zakup dokonywalem na raty. Pierwsza sztuka pierdziala w lewe ucho w przedziale 100-200, szybko ja odeslalem. Nastepna tez cos tam pierdzi (w tych samych rejestrach) co prawda troche mniej i co prawda - dla milej odmiany - na prawe ucho, ale pierdzi. W kazdym razie z reklamacjami dalem juz sobie spokoj i nawet te sluchawy na swoj sposob pokochalem (juz 2 lata) jak trudna w charakterze zone. Ale dopowiem, ze straszna z niej fleja. Nausznica z materialu jedwabiopodobnego (jakis plusz czy cus) ani tego nie zdejmiesz, ani nie przepierzesz. W kazdym razie po tych dwoch latach uzywania zdeczka obciach, pomyslalby kto ze uszu nie myje. Ale i tak kocham te moje sluchawy (specyficzna miloscia) bo tak poza tym sa fajne, niezle grzeja w zimne dni :)
gadasz bzdury - mam dt770 i nie mam zadnych problemow od 4 lat - nauszniki juz pralem i bez klopotu sie zdejmuja....
ps.czasem odkrece do przesteru - nic nie pierdzi
najwidoczniej masz "ruszona" membrane - niestety sa one z cienkiej folii ale da sie to naprostowac o ile ma sie delikatne rece
problem czesto wystepujacy w "pchelkach" sony(zreszta najlepsze sluchawki douszne na rynku o ile maja 16 mm membrane) ale wystarczy je zassac i wdmuchnac kilka razy i graja jak nalezy
ps.czasem odkrece do przesteru - nic nie pierdzi
najwidoczniej masz "ruszona" membrane - niestety sa one z cienkiej folii ale da sie to naprostowac o ile ma sie delikatne rece
problem czesto wystepujacy w "pchelkach" sony(zreszta najlepsze sluchawki douszne na rynku o ile maja 16 mm membrane) ale wystarczy je zassac i wdmuchnac kilka razy i graja jak nalezy
Te nausznice da się zdjąć i przeprać, inna sprawa że już potem nie są takie jak można by myśleć (sztywnieją). Co do trzeszczenia to ja też to zauważyłem w swoim modelu. Czyżby wadliwa technologia?
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024