Czy ktoś z forumowiczów przesiadł się już na nowego Leoparda? Ciekawi mnie czy wszystko pod nim działa, zamierzam się przesiąść i nie chciałbym się zdziwić, że połowa wtyczek nie działa itp.
Leopard Snow
Re: Leopard Snow
...
Czy ktoś z forumowiczów przesiadł się już na nowego Leoparda? Ciekawi mnie czy wszystko pod nim działa, zamierzam się przesiąść i nie chciałbym się zdziwić, że połowa wtyczek nie działa itp....
Teoretycznie powinno być okej,w praktyce cały czas powstaje lista kompatybilnych progamów. Ja czekam jeszcze z jakieś 2 miesiące i wtedy zamienię os.
Suave Records
- mr-hammond
Teoretycznie powinno być okej,w praktyce cały czas powstaje lista kompatybilnych progamów. Ja czekam jeszcze z jakieś 2 miesiące i wtedy zamienię os.
...
Dokładnie jeszcze nie czas i miejsce
My jak zawsze troszke czekamy i uczymy się na błędach innych.
...
...
Dokładnie jeszcze nie czas i miejsce
My jak zawsze troszke czekamy i uczymy się na błędach innych.
...
Ja tak samo jak Koledzy :) Wolę poczekać na kilka update'ów nowego systemu. Póki co Leopard mi służy nienagannie, a jak to mówią "lepsze jest wrogiem dobrego" :) Acz kolega wczoraj kupił Snowa i jest zachwycony - mówił że zainstalował wszystko co miał na starym systemie (łącznie z nakładkami, skórkami itd. do różnego rodzaju programów) i 10.6 odpala mu się w 30 sekund. Oby jak najdłużej ;)
Dzis mam zamiar isc kupic update (podobno nie ma bo wyprzedali :P), od ludzi wiem, ze nawet ladnie dziala. Ale ja tam nie jestem superfanem makow, wiec w zachwyty pewnie nie wpadne ;)
Na razie o samym systemie (a nie o zachowaniu sie w nim aplikacji audio czy hardware) moge powiedziec, ze spisuje sie dosc dobrze. Uaktualnienia pojawily sie, zanim system byl dwa tygodnie na rynku, nalezy przypuszczac, ze bledow ma sporo. Mimo to wydaje sie, ze dziala sprawniej od 10.5, chyba porownywalnie do Tigera, jesli chodzi o szybkosc.
Przy okazji - wlasnie uakazaly sie sterowniki dla RME Fireface 32/64bit na irbiska ;)
-
Ableton poki co radzi jeszcze sie wstrzymac. Native Instruments co prawda podali na stronie ze wszystko powinno chodzic, ale wystarczy wejsc na forum NI zeby zobaczyc ze ludzia maja kupe problemow ze Snow. To tylko dwa przyklady, ale raczej jest sygnal zeby sie wstrzymac.
Aha -zapomnialem dodac - sterowniki do Line6 niekompatybilne.