Leopard Snow

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
peter

Leopard Snow

Post autor: peter » czwartek 03 wrz 2009, 17:45

Czy ktoś z forumowiczów przesiadł się już na nowego Leoparda? Ciekawi mnie czy wszystko pod nim działa, zamierzam się przesiąść i nie chciałbym się zdziwić, że połowa wtyczek nie działa itp.

Suave

Re: Leopard Snow

Post autor: Suave » czwartek 03 wrz 2009, 22:11

...
Czy ktoś z forumowiczów przesiadł się już na nowego Leoparda? Ciekawi mnie czy wszystko pod nim działa, zamierzam się przesiąść i nie chciałbym się zdziwić, że połowa wtyczek nie działa itp....

Teoretycznie powinno być okej,w praktyce cały czas powstaje lista kompatybilnych progamów. Ja czekam jeszcze z jakieś 2 miesiące i wtedy zamienię os.

Soter Group
Suave Records

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 03 wrz 2009, 22:28

Teoretycznie powinno być okej,w praktyce cały czas powstaje lista kompatybilnych progamów. Ja czekam jeszcze z jakieś 2 miesiące i wtedy zamienię os.
...

Dokładnie jeszcze nie czas i miejsce

My jak zawsze troszke czekamy i uczymy się na błędach innych.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 04 wrz 2009, 12:15

...

...

Dokładnie jeszcze nie czas i miejsce

My jak zawsze troszke czekamy i uczymy się na błędach innych.
...

Ja tak samo jak Koledzy :) Wolę poczekać na kilka update'ów nowego systemu. Póki co Leopard mi służy nienagannie, a jak to mówią "lepsze jest wrogiem dobrego" :) Acz kolega wczoraj kupił Snowa i jest zachwycony - mówił że zainstalował wszystko co miał na starym systemie (łącznie z nakładkami, skórkami itd. do różnego rodzaju programów) i 10.6 odpala mu się w 30 sekund. Oby jak najdłużej ;)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 04 wrz 2009, 12:34

Dzis mam zamiar isc kupic update (podobno nie ma bo wyprzedali :P), od ludzi wiem, ze nawet ladnie dziala. Ale ja tam nie jestem superfanem makow, wiec w zachwyty pewnie nie wpadne ;)

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 18 wrz 2009, 13:22

Na razie o samym systemie (a nie o zachowaniu sie w nim aplikacji audio czy hardware) moge powiedziec, ze spisuje sie dosc dobrze. Uaktualnienia pojawily sie, zanim system byl dwa tygodnie na rynku, nalezy przypuszczac, ze bledow ma sporo. Mimo to wydaje sie, ze dziala sprawniej od 10.5, chyba porownywalnie do Tigera, jesli chodzi o szybkosc.

Przy okazji - wlasnie uakazaly sie sterowniki dla RME Fireface 32/64bit na irbiska ;)

perfektsound

Post autor: perfektsound » piątek 18 wrz 2009, 16:04

Ableton poki co radzi jeszcze sie wstrzymac. Native Instruments co prawda podali na stronie ze wszystko powinno chodzic, ale wystarczy wejsc na forum NI zeby zobaczyc ze ludzia maja kupe problemow ze Snow. To tylko dwa przyklady, ale raczej jest sygnal zeby sie wstrzymac.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
Muka

Post autor: Muka » piątek 18 wrz 2009, 16:11

Digidesign też radzi się wstrzymać...

Pracuję w studiu postprodukcji filmowej...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 18 wrz 2009, 19:03

Aha -zapomnialem dodac - sterowniki do Line6 niekompatybilne.

ODPOWIEDZ