ESI U46 XL - skąd taka latencja?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
neakedsnake

ESI U46 XL - skąd taka latencja?

Post autor: neakedsnake » poniedziałek 28 wrz 2009, 12:08

Witam, posiadam karte muz ESI U 46 XL, wcześniej nagrywalem wokal na niej bez zadnych opóżnień a teraz nagle wyskoczyła mi latencja na 0,041 sek skąd to sie mogło wziąść jak to naprawić blagam o pomoc

dust

Re: ESI U46 XL - skąd taka latencja?

Post autor: dust » poniedziałek 28 wrz 2009, 16:36

...
Witam, posiadam karte muz ESI U 46 XL, wcześniej nagrywalem wokal na niej bez zadnych opóżnień a teraz nagle wyskoczyła mi latencja na 0,041 sek skąd to sie mogło wziąść jak to naprawić blagam o pomoc...

Chyba coś Ci się pomyliło z tą latencją bo ona jest zawsze.

A tą wartość 0,041 to nie wiem skad Ty ją wziołeś bo nie ma karty z tak niskim opóźnieniem, tymbardziej na USB.

tomkat_75

Post autor: tomkat_75 » poniedziałek 28 wrz 2009, 16:44

...
...
Witam, posiadam karte muz ESI U 46 XL, wcześniej nagrywalem wokal na niej bez zadnych opóżnień a teraz nagle wyskoczyła mi latencja na 0,041 sek skąd to sie mogło wziąść jak to naprawić blagam o pomoc...

A tą wartość 0,041 to nie wiem skad Ty ją wziołeś bo nie ma karty z tak niskim opóźnieniem, tymbardziej na USB.
...

On chyba ma 41 ms i przeliczył na sek. A w sterach coś się tobie nie namieszało? Nie wybrałeś niechcący jakiś dostarczonych przez system operacyjny? Powinieneś pracować na dedykowanych do twojej karty. A masz tam gdzieś panel w którym możesz ustawiać latencję i bufor? Może tylko tam jest coś namieszane.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » poniedziałek 28 wrz 2009, 16:48

...
...

A DirectMonitoring?

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ