Jestem posiadaczem fantoma G8, często spotykam się z opiniami niezbyt pochlebnymi, zupełnie ich nie rozumię, piszę to ponieważ miałem w posiadaniu zarówno korga M3 który wydał mi się troszkę plastikowy aczkolwiek do muzyki elektronicznej ok jak i motifa ES-dobry jest. Uważam jednak że Fantom G to mega maszyna i jest lepsza od M3 czy motifa ES, nie miałem styczności z XS ale podejżewam że drastycznej różnicy w brzmieniu nie ma w porównaniu z ES.
Fantom G ma kapitalne gitary akustyczne i idzie wykręcić boskie elktryczne!!!!! A że nie ma poczwórnego arpegiatora który gra zamiast Cibie to inna sprawa ;) i nie o to chodzi
Kapitalne brzmienia syntezatorowe, dla mnie ten klawisz ma to co potrzeba, bardzo ale to bardzo dobre i nowoczesne brzmienie, sekwenser 1 klasa, procesor efektów mega wypas, prze-dobra klawiatura, wyjścia i wejścia kompletne, dynamika brzmienia i odsłuch na zestawach poprostu rewelka!!!
Czekam tylko na jakaś kartę ARX typu AN/VA/ANALOG/VOCODER i ARX Piano!
Powiem szczerze że na początku nie miałem tak dobrego zdania o tym klawiszu, nie znałęm jego możliwości, jednak w porównaniu z innymi wypadł najlepiej, dłuższa styczność też zrobiła swoje na plus.
Rozpracowanie choćby w 50% instrumentu zmienia w zupełności podejście do niego, tak samo miałem z Ensoniq MR, na początku co to jest???? A teraz powiem wszystkim ŻE ENSONIQ MR TO KAPITALNY INSTRUMENT Z BRZMIENIAMI KTÓRYCH NIE ZNAJDZIESZ GDZIE INDZIEJ!!!!!!!!!!!!!!
Czy ktoś z kolegów ma podobne odczucia odnośnie Fantom G że z czasem coraz bardziej się go docenia?
[addsig]