Waldorf Blofeld - brzmienie Hammonda

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
polesiu

Waldorf Blofeld - brzmienie Hammonda

Post autor: polesiu » poniedziałek 10 sty 2011, 22:15

Czy mozna uzyskac brzmienie zblizone do hamonda ?

Nigdy nie zajmowałem sie tworzeniem brzmien i dla mnie jest to cos nowego czego chciałbym sie nauczyc. Moze ktos chciałby udzielic mi kilka porad jak uzyskac brzmienia organowe pady.Czy w necie sa dema nowych brzmien ?

richtig

Re: Waldorf Blofeld - brzmienie Hammonda

Post autor: richtig » wtorek 11 sty 2011, 01:29

Podstawową cechą brzemienia organów to odstrojone o oktawę (kwintę, kwartę i inne wartości też oczywiście). Z tego co kojarzę Blodfeld ma 3 oscylatory, więc coś hammondopodobnego ukręcisz, przebieg sinusoidalny/trójkątny, oscylatory odstrojone jak napisałem wyżej, + minimalny detune dla smaku, na sumę może chorus, lekki przester. + idealna byłaby symulacja obrotowych głośników Leslie
Poza tym z tego co wiem Blodfeld ma możliwość ładowania sampli, 60MB. Więc (o ile obsługuje multisample, tego nie wiem) można załadować superrealistyczne brzmienie rodem z clavii.
www.myspace.com/pchelki

polesiu

Post autor: polesiu » wtorek 11 sty 2011, 23:23

...Podstawową cechą brzemienia organów to odstrojone o oktawę (kwintę, kwartę i inne wartości też oczywiście). Z tego co kojarzę Blodfeld ma 3 oscylatory, więc coś hammondopodobnego ukręcisz, przebieg sinusoidalny/trójkątny, oscylatory odstrojone jak napisałem wyżej, + minimalny detune dla smaku, na sumę może chorus, lekki przester. + idealna byłaby symulacja obrotowych głośników Leslie
Poza tym z tego co wiem Blodfeld ma możliwość ładowania sampli, 60MB. Więc (o ile obsługuje multisample, tego nie wiem) można załadować superrealistyczne brzmienie rodem z clavii....

Dzieki za odpowiedz

Blofeld ma jak pisałes 3 oscylatory tylko nie wiem czy ma mozliwosc ladowania sampli

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 12 sty 2011, 07:50

...Blofeld ma jak pisałes 3 oscylatory tylko nie wiem czy ma mozliwosc ladowania sampli...

Wszystko na temat Blofelda znajdziesz w tematach:

- Waldorf Blofeld (mega temat)

- Access Virus TI Snow vs Waldorf Blofeld

- Waldorf Blofeld - problem z uruchomieniem

- Waldorf Blofeld - jak wgrać barwy z modeli Q?

- Blofeld z klawiaturą

- Waldorf Largo - wirtualny Blofeld(?)

- Access Virus TI Snow vs Waldorf Blofeld

- Blofeld Sample Play Option.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ