Waldorf Blofeld KB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Methusal

Waldorf Blofeld KB

Post autor: Methusal » czwartek 29 gru 2011, 11:06

Witam, od niedawna posiadam Waldorfa Blofelda KB, którego podpiąłem pod MPCetkę, generalnie wszystko działa jak należy, kiedy MPCetką kontroluję tryb Multi w Waldorfie. Problem polega na tym, że Waldorf kiedy używam klawiatury nie reaguje na zmianę barw... Przykład: ustawiam MPC na kanał załóżmy 1A, Waldorfa w trybie multi Part1 na Channel1 i wybieram barwę, kiedy używam padów wówczas jest tip-top kiedy używam klawiatury blofelda wtedy gra mi brzmienie, które ustawione jest jako pierwsze w całym blofeldzie.. analogicznie do kolejnych Part'ów, ustawiam w MPC kanał 2A w waldorfie Part2 i Channel2 i wybieram barwę... kiedy biję w PADy MPC wszystko jest ok i gram druga barwą, kiedy używam klawiatury blofelda nie gram wybranym brzmieniem tylko tym samym pierwszym blofeldowskim... przerobiłem całą instrukcję, przesiedziałem mnóstwo godzin i nadal nic a granie na padach mnie nie satysfakcjonuje.. gdzie popełniam błąd? Pozdrawiam i dziękuję?

ODPOWIEDZ