Profire 2626 - wejścia liniowe
-
- Kontakt:
Profire 2626 - wejścia liniowe
Witajcie,
mam profire2626 która posiada 2 wejścia instrumentalne - front
8 wejść mikrofonowo/liniowych - tył
jezeli podepnę jack pod wejscie tylnie(instrument) - preamp jest wyłączony z uyżytku. Preamp działa tylko jak podepniemy wtyk xlr(mikrofon).
Moje pytanie, czy mogę wpiąć syntezator w te wejścia uzywając kabla xlr(męski) => jack symetryczny
xlr-profire, jack-syntezator.
Czy nie uszkodzę przedwzmacniaczy ?
Generalnie pytam czysto teoretycznie.
Dla mnie dość dziwna sprawa i nie rozumiem dlaczego sprzetowo odłączyli preamp przy wtyku jack.
mam profire2626 która posiada 2 wejścia instrumentalne - front
8 wejść mikrofonowo/liniowych - tył
jezeli podepnę jack pod wejscie tylnie(instrument) - preamp jest wyłączony z uyżytku. Preamp działa tylko jak podepniemy wtyk xlr(mikrofon).
Moje pytanie, czy mogę wpiąć syntezator w te wejścia uzywając kabla xlr(męski) => jack symetryczny
xlr-profire, jack-syntezator.
Czy nie uszkodzę przedwzmacniaczy ?
Generalnie pytam czysto teoretycznie.
Dla mnie dość dziwna sprawa i nie rozumiem dlaczego sprzetowo odłączyli preamp przy wtyku jack.
http://www.myspace.com/audiophone
Re: Profire 2626 - wejścia liniowe
Sprawa jest prosta - karta ma 26 wejść więc dwa przednie muszą być z czyms zamienne
reszta jest w instrukcji a zapewne jak czułość preampu dasz na minimum to nic się nie stanie
-
- Kontakt:
przewertowałem instrukcję przed odpaleniem interfejsu i jest tam kluczowe zdanie :
Combo Jacks: These eight inputs accept signals from XLR (microphone-level) or 1/4” (line-level) sources The XLR inputs are routed to the preamps whereas the 1/4” line-level inputs bypass the preamps and are not influenced by the Gain Adjustment Knobs (4)
i teraz moje pytanko czy jak podepnę mojego blofelda kablem jack=XLR męski do interfejsu to nic nie spierdzielę w blofeldzie i profire ?
bo jak podpinam go kablem jack=jack poziom na wejściu jest ok -30dB chciałbym użyć preampów profire przy wpuszczaniu blofelda....
jest to dość nie typowe połączenie jack=xlr meski : synteaztor - interfejs...
troszkę mam obawy abym nie uwalił wyjść blofelda.
Combo Jacks: These eight inputs accept signals from XLR (microphone-level) or 1/4” (line-level) sources The XLR inputs are routed to the preamps whereas the 1/4” line-level inputs bypass the preamps and are not influenced by the Gain Adjustment Knobs (4)
i teraz moje pytanko czy jak podepnę mojego blofelda kablem jack=XLR męski do interfejsu to nic nie spierdzielę w blofeldzie i profire ?
bo jak podpinam go kablem jack=jack poziom na wejściu jest ok -30dB chciałbym użyć preampów profire przy wpuszczaniu blofelda....
jest to dość nie typowe połączenie jack=xlr meski : synteaztor - interfejs...
troszkę mam obawy abym nie uwalił wyjść blofelda.
Nic się nie stanie tylko scisz blofelda a po podpieciu ustawisz odpowiedni poziom
Jak widać podpięcie jackami z tyłu odłącza preampy i regulację wzmocnienia
-
- Kontakt:
ok. tak też zrobię.
bardzo dziwnie to rozwiązali, że xlr włącza preampy i regulację poziomu...
bardzo dziwnie to rozwiązali, że xlr włącza preampy i regulację poziomu...
-
- Kontakt:
...ok. tak też zrobię.
bardzo dziwnie to rozwiązali, że xlr włącza preampy i regulację poziomu......
dzięki.
bardzo dziwnie to rozwiązali, że xlr włącza preampy i regulację poziomu......
dzięki.
No cóż różne kwiatki się trafiają - w emu 1820m mam tak że wyższa czestotliwośc (96kHz) ogranicza ilośc wejśc/wyjśc o połowę a 192kHz jeszcze bardziej
- trancvission
...No cóż różne kwiatki się trafiają - w emu 1820m mam tak że wyższa czestotliwośc (96kHz) ogranicza ilośc wejśc/wyjśc o połowę a 192kHz jeszcze bardziej...
ha ha, Zbyniu ale to próbkowanie 192KHz to na jakim zegarze masz ustawione?
ha ha, Zbyniu ale to próbkowanie 192KHz to na jakim zegarze masz ustawione?

SoundLand
192kHz przeciez napisałem to na jakim ma być?W emu przy 96kHz aktywna jest tylko połowa wejść - przy 192Khż bodajże 1/4 - dobrze że ADAT obsługuje SMUX chociaż