Alesis IO2 - złożony problem z driverami

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mansta

Alesis IO2 - złożony problem z driverami

Post autor: mansta » wtorek 14 sie 2012, 17:01

zainstalowałem alesis io2 na systemie win xp

jak się okazało, karta nie współpracowała z żadną z aplikacji, których używam (acid 7.0, soundforge, adobe audition, ableton live), objawy - przeróżne

zainstalowałem asio4all, pomogło w przypadku Audition (mogę nagrywać bez problemu wokal)

niestety dalej nie jestem w stanie wykorzystać midi (Akai MPK mini pod usb)

w acidzie latencja jest w skali kosmicznej (niezależnie od sterownika); używam różnych vsti, w każdym przypadku to samo; na sterownikach asio4all do dźwięku dołożony jest pierdzący dilej gratis

w abletonie sterowniki orginalne dają jeszcze większą latencję, a wybierając asio4all dźwięk istnieje (skaczą mierniki, czy tam czort jeden wie jak to się nazywa), ale nic nie słychać (nie tylko w przypadku midi)

co ciekawe, używając pluginu battery w wersji standalone, żaden z tych problemów nie istnieje

czy ktoś coś z tego rozumie?

Zbynia

Re: Alesis IO2 - złożony problem z driverami

Post autor: Zbynia » piątek 17 sie 2012, 00:16

gówno - tak w skrócie mogę określić alesisa

"ASIO4All - Optional ASIO Driver for Windows [v2.10]"

a to dodatkowo potwierdza moje słowa dy firma nie potrafi zrobić sterowników do swojego dziadostwa nie oferując własnych na stronie

dobra rada - szukaj frajera i się tego pozbądź

ODPOWIEDZ