Zapis sysex w CubaseSX

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
jaś

Zapis sysex w CubaseSX

Post autor: jaś » wtorek 21 paź 2003, 00:12

mam cubusia SX ale jak wiadomo nie radzi on sobie dobrze z zapisem komunikatow sysex.moze ktos mi poradzi jaki programik uzupelnilby te niedogodnosc??chodzi oczywiscie o cos free i cos co dziala pod windą XP bo niestety dołaczany do yamahy programik chodzi pod 98.
Troche lubie sobie pomuzykować, ponagrywać, posłuchać tego co nagrałem, czyli krótko mówiąc, lubię obszary muzyczne.

Awatar użytkownika
KamilFX

Re: Zapis sysex w CubaseSX

Post autor: KamilFX » wtorek 21 paź 2003, 01:21

A z czym tak sobie SX nie radzi? Ja jeszcze nie nagrywałem w SX sysEX więc nic nie wiem ale chętnie poczytam jak temu zaradzić. Coś musi jednak da się zrobić.

Nie ma co

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » wtorek 21 paź 2003, 08:22

...mam cubusia SX ale jak wiadomo nie radzi on sobie dobrze z zapisem komunikatow sysex.moze ktos mi poradzi jaki programik uzupelnilby te niedogodnosc??chodzi oczywiscie o cos free i cos co dziala pod windą XP bo niestety dołaczany do yamahy programik chodzi pod 98....

Dlaczego sobie nie radzi? Mnie bez problemu przesylal sysexy w obie strony.

Jacek

piotr

Post autor: piotr » wtorek 21 paź 2003, 08:58

...mam cubusia SX ale jak wiadomo nie radzi on sobie dobrze z zapisem komunikatow sysex.moze ktos mi poradzi jaki programik uzupelnilby te niedogodnosc??chodzi oczywiscie o cos free i cos co dziala pod windą XP bo niestety dołaczany do yamahy programik chodzi pod 98....

Cześć!

Ja również nie mam probelmu z przesyłaniem danych sysex. Nie miałem problemu również z pracą w sysex na wcześniejszych wersjach tego programu.

Pozdrawiam:-)

Piotr

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » wtorek 21 paź 2003, 09:39

Nie miałem problemu również z pracą w sysex na wcześniejszych wersjach tego programu.

Zgadzam się pod 5.0 wszystko śmigalo aż miło. Nie było żadnych problemów. Grupowe przesyłanie danych z i do klawiszy działało ładnie.

Nie ma co

Awatar użytkownika
jaś

Post autor: jaś » wtorek 21 paź 2003, 11:42

problem jest w zapisie sysex glownie z yamahy S-30.nagrywa sie tylo czesc:(kiedy dzwonilem do audio factory powiedzieli ze problem rzeczywiscie taki problem istnieje.wiec teraz juz nic nie wiem.wszystkim dziala tylko nie mnie a w AF mowia,ze rzeczywiscie sa trudnosci.i co mam teraz myslec??moze jakies pomysły??a tak wogole to chyba nie ma wersji 5.0:)pozdrawiam i czekam na jakies pomysly.
Troche lubie sobie pomuzykować, ponagrywać, posłuchać tego co nagrałem, czyli krótko mówiąc, lubię obszary muzyczne.

Awatar użytkownika
KamilFX

Post autor: KamilFX » wtorek 21 paź 2003, 12:20

a tak wogole to chyba nie ma wersji 5.0

Nie ma wersji Cubase 5.0??????? ani 5.1??????

Nie ma co

WG

Post autor: WG » wtorek 21 paź 2003, 14:10

co pirata się używa

kup oryginał a zobaczysz, że takie problemy znikną

Awatar użytkownika
jaś

Post autor: jaś » wtorek 21 paź 2003, 21:08

......mam cubusia SX ale jak wiadomo nie radzi on sobie dobrze z zapisem komunikatow sysex.moze ktos mi poradzi jaki programik uzupelnilby te niedogodnosc??chodzi oczywiscie o cos free i cos co dziala pod windą XP bo niestety dołaczany do yamahy programik chodzi pod 98....

co pirata się używa

kup oryginał a zobaczysz, że takie problemy znikną ...

myslisz ze dzwoniac do audiofactory mam pirata??!!!!chyba ci sie lekko poprzestawialo!!!!

Awatar użytkownika
jaś

Post autor: jaś » wtorek 21 paź 2003, 21:10

...a tak wogole to chyba nie ma wersji 5.0

Nie ma wersji Cubase 5.0??????? ani 5.1??????

...

ludzie czytajcie troszke!!!!chodzi o cubase SX i ostatnia wersja to 2.0:):):)chyba ze juz nadrobili do piatki w ciagu miesiaca

ODPOWIEDZ