witam.przymierzam sie do kupna co byscie polecili????
Kompresor do wokalu za ok. 1000 zł
Kompresor do wokalu za ok. 1000 zł
- Łukasz1985
Re: Kompresor do wokalu za ok. 1000 zł
...
witam.przymierzam sie do kupna co byscie polecili????...
UAD-2 nowe LA-2A :)
[addsig]
Domyślam się że hardware?
Generalnie to kwestia upodobania, niestety nie każdy sprzęt zwłaszcza przy tak niskiej kwocie można przetestować, ale proponuje żebyś poszukał (zwłaszcza anglojęzycznych) zestawień, testów i próbek na różnych forach i portalach.
Popatrz na początek GAP COMP 54 oraz FMR RNC, jeśli natomiast sprzęt może być używany, to przepatrz allegro, czasem się trafiają fajne rzeczy typu DBX
joemeek oneq
Testowałem powyższe i kupiłem jeomka używkę na allegro.Bliska mi osoba kupiła fatmana. Kwestia upodobań.
Jeżeli do nagrywania to na pewno z preampem.Jeżeli jednak po nagraniu to tylko pluginy.To tylko moje zdanie.A na estradę to nie mam pojęcia.
Generalnie to kwestia upodobania, niestety nie każdy sprzęt zwłaszcza przy tak niskiej kwocie można przetestować, ale proponuje żebyś poszukał (zwłaszcza anglojęzycznych) zestawień, testów i próbek na różnych forach i portalach.
Popatrz na początek GAP COMP 54 oraz FMR RNC, jeśli natomiast sprzęt może być używany, to przepatrz allegro, czasem się trafiają fajne rzeczy typu DBX...
sprzet musi byc nowy.myslalem o tym FMR RNC 1773 NICE COMPRESOR.co sadzicie o tym?obrobka raczej po nagraniu.pozdrawiam
- Łukasz1985
......Domyślam się że hardware?
Popatrz na początek GAP COMP 54 oraz FMR RNC, jeśli natomiast sprzęt może być używany, to przepatrz allegro, czasem się trafiają fajne rzeczy typu DBX...
sprzet musi byc nowy.myslalem o tym FMR RNC 1773 NICE COMPRESOR.co sadzicie o tym?obrobka raczej po nagraniu.pozdrawiam...
...jesli obrobka po nagraniu to po co sie pchac sie w hardware? Przerabialem ten temat wiec wiem co mowie, sam obecnie korzystam na wokalach glownie z kompresorow z UAD-2 nowe 1176 i LA-2A. Jesli myslisz ze harware wniesie ci cos analogowego do nagrania i zacznie grac super to sie myslisz :) pozdrawiam.
[addsig]
- Łukasz1985
...
......Domyślam się że hardware?
sprzet musi byc nowy.myslalem o tym FMR RNC 1773 NICE COMPRESOR.co sadzicie o tym?obrobka raczej po nagraniu.pozdrawiam...
...jesli obrobka po nagraniu to po co sie pchac sie w hardware? Przerabialem ten temat wiec wiem co mowie, sam obecnie korzystam na wokalach glownie z kompresorow z UAD-2 nowe 1176 i LA-2A. Jesli myslisz ze harware wniesie ci cos analogowego do nagrania i zacznie grac super to sie myslisz :) pozdrawiam.
...
EDIT: oczywiscie "mylisz" :)
Przede wszystkim - jeżeli mówimy o przetwarzaniu analogowym materiału cyfrowego OTB, to nadrzędnym elementem jest nie urządzenie przetwarzające a przetworniki wejścia wyjścia.
Natomiast jeżeli mowa o pracy ITB to tego rodzaju problemy w zasadzie nie istnieją (poza rzecz jasna przetwornikami DA na wyjście odsłuchowe). Od jakiegoś dłuższego już czasu istnieją naprawdę dobre narzędznia przetwarzające kanały miksera DAW na wzór analogowych konsolet (np.slate vcc , slate vcc, harrison Mixbus, Waves NLS itd.). Jednak trzeba wiedzieć jak tego użyć i jakiego efektu się spodziewać. O czary mary raczej mowy nie ma.
- Łukasz1985
...... Jesli myslisz ze harware wniesie ci cos analogowego do nagrania i zacznie grac super to sie myslisz :) pozdrawiam...
Przede wszystkim - jeżeli mówimy o przetwarzaniu analogowym materiału cyfrowego OTB, to nadrzędnym elementem jest nie urządzenie przetwarzające a przetworniki wejścia wyjścia.
Natomiast jeżeli mowa o pracy ITB to tego rodzaju problemy w zasadzie nie istnieją (poza rzecz jasna przetwornikami DA na wyjście odsłuchowe). Od jakiegoś dłuższego już czasu istnieją naprawdę dobre narzędznia przetwarzające kanały miksera DAW na wzór analogowych konsolet (np.slate vcc , slate vcc, harrison Mixbus, Waves NLS itd.). Jednak trzeba wiedzieć jak tego użyć i jakiego efektu się spodziewać. O czary mary raczej mowy nie ma. ...
wszystko sie zgadza dlatego do analogow uzywam przetwornikow Myteka ;) Slate VCC zakupilem kilka dni temu, swietna rzecz ;)
[addsig]
wszystko sie zgadza dlatego do analogow uzywam przetwornikow Myteka ;) Slate VCC zakupilem kilka dni temu, swietna rzecz ;)...
nie bede ukrywal ze tak wlasnie myslalem iz po przepuszczeniu przez..analog..wniesie to cos do materialu hmm wiec co radzicie????