witam.
szukalem i czytalem co sie dalo, jednak posty dot. wyboru klawiatury sa dosc stare, a mamy juz prawie 2015 rok i wiele nowych sprzetow na rynku...
chce i planuje kupic klawiature sterujaca, 61 klawiszy, bede uzywal z FL Studio do grania klasykow typu FOR ELISE czy SONATA KSIEZYCOWA :) a jak sie juz wyrobie to wezme sie za nagrywanie spokojnej muzyki w stylu Massive Attack. Prosze o pomoc w wyborze sprzetu dla poczatkujacego + z widokiem na przyszlosc. oto co biore pod uwage, bedziecie wiedzieli jakie sprzety i jakie kwoty wchodza w gre:
M-Audio Oxygen 61 Mk4
Nektar Impact LX61
Novation Launchkey 61 (troche drozszy, czy warto?)
Behringer U-Control UMX 610 (troche tanszy i bez padow - czy nie szkodzi?)
inny?
niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia przed zakupem. bede bral w ciemno dlatego chce w miare mozliwosci uniknac rozczarowania i wydusic ile sie da z tej kwoty, ktora postanowilem przeznaczyc. jestem amatorem i dopiero bede zaczynal zabawe z klawiszami, ale juz od dawna o tym marze wiec nie znudze sie predko dlatego potrzebuje sprzetu, ktory nie zawiedzie mnie gdy bede juz umial troszke wiecej i takiego, ktory nie bedzie utrudnial mi zycia na poczatku nauki.
pomozecie?