Czy to pętla masy?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
muerte23
Posty: 16
Rejestracja: sobota 29 paź 2016, 00:00

Czy to pętla masy?

Post autor: muerte23 » sobota 24 cze 2017, 21:56

Witam nie wiem czy to pętla masy czy może typ sieciowego brumu z góry mówię instalacja w bloku 2 żyły brak uziemienia do laptopa podłaczony interfejs lexicon alpha i teraz tak jesli nie ma nic podpietego do lexicona wykres jest bez pików no moze jeden dwa gdzieś się tam pojawią jak dotknę palcem wejścia xlr piki się pojawią jak na zamieszczonym wykresie tak samo jak podłaczę sam przewód gitarowy prze hiz bądz przez di boxa przez złącze xlr jet tak asamo jak na wykresie jak dołacze gitare wygląda to podobnie jak się tego pozbyć nawet jeśłi odczepie zasilacz i laptop jest na baterii nic to nie zmienia jakiś pomysł ??



20170624_212234.jg


muerte23
Posty: 16
Rejestracja: sobota 29 paź 2016, 00:00

Re: Czy to pętla masy?

Post autor: muerte23 » niedziela 25 cze 2017, 11:52

jednak dotykajac strun jest lepiej ale laptop na bateri interfejs podłaczony i gitara zero zasilania z gniazdka czemu sie tak dzieje ??

muerte23
Posty: 16
Rejestracja: sobota 29 paź 2016, 00:00

Re: Czy to pętla masy?

Post autor: muerte23 » niedziela 25 cze 2017, 11:56

czy jest możliwość by interfejs był żle ekranowany tak samo kable nie za dobrze oekranowane to sją jakies 3m fender gitarowe no i w koncu słabo wyekranowana gitara ?


DZ1
Posty: 433
Rejestracja: poniedziałek 09 kwie 2007, 00:00

Re: Czy to pętla masy?

Post autor: DZ1 » czwartek 29 cze 2017, 00:47

Po pierwsze naucz sie poprawnie pisać bo ciążko Cie zrozumieć. Po drugie z ''wykresu fali'' nikt nic nie uszłyszy żeby cokolwiek stwierdzić - lepiej byłoby jakbys dał jakis plik dźwiekowy. I po trzecie to nie jest pętla masy - za mało masz urzadzeń żebyś miał petle masy. To bedzie problem (raczej wątpie) może z niedopasowaniem impedancji (czyli podmień gitare albo interfejs i sprawdź co sie dzieje) albo problem z ekranowaniem albo problem z kablem (też podmeń na inny - może uszkodzony, słabej jakosci). W połaczeniach wysokoimpedancyjnych i na dodatek niesymetrycznych bardzo ważne jest ekranowanie.


muerte23
Posty: 16
Rejestracja: sobota 29 paź 2016, 00:00

Re: Czy to pętla masy?

Post autor: muerte23 » czwartek 29 cze 2017, 16:32

znalazłem rozwiązanie części problemu zegar stojacy za laptopem powodował część pikow w wysokich czestotliwosciach a druga sprawa całość była podpięta do przedłużki bez bolca wymieniałem przedłużkę na taką z bolcem teraz to mam inny problem wzmacniacz gitarowy buczy na przesterze domyslam sie ze to siec nie mam uziemienia i buczenie przenosi sie na dzwiek jesto 50hz i harmoniczne

muerte23
Posty: 16
Rejestracja: sobota 29 paź 2016, 00:00

Re: Czy to pętla masy?

Post autor: muerte23 » czwartek 06 lip 2017, 13:42

pytanko o jakość prądu to ze nie mam uziemienia powoduje taki syf czy da się tego pozbyć jakims ups,kondycjonerami,filtrami,moze jakis stablizator pradu????

ODPOWIEDZ