Jak połączyć Korg Kronos z FL Studio 11

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
l.d.k
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek 07 sie 2017, 00:00

Jak połączyć Korg Kronos z FL Studio 11

Post autor: l.d.k » piątek 08 wrz 2017, 16:08

Witam sredtać serecznie,


Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć Korga Kronosa do komputera, tak aby w programie FL Studio 11 móc korzystać z jego brzmień?


Pozdrawiam,


l.d.k


Zbynia
Posty: 7557
Rejestracja: sobota 09 paź 2004, 00:00

Re: Jak połączyć Korg Kronos z FL Studio 11

Post autor: Zbynia » poniedziałek 11 wrz 2017, 18:23

Przez USB powinien działać.
Potem w FL Studio wybrać urządzenia MIDI, aby grać należy wysyłać komunikaty z FL Studio do Kronosa

Zbynia
Posty: 7557
Rejestracja: sobota 09 paź 2004, 00:00

Re: Jak połączyć Korg Kronos z FL Studio 11

Post autor: Zbynia » poniedziałek 11 wrz 2017, 18:24

Oczywiście dźwięk będzie z Kronosa, chyba że połączysz wyjście audio klawisza z interfejsem komputera

Awatar użytkownika
Folatel
Posty: 9
Rejestracja: środa 01 mar 2017, 00:00

Re: Jak połączyć Korg Kronos z FL Studio 11

Post autor: Folatel » środa 13 wrz 2017, 20:43

Witam serdecznie.

Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć Korga Kronosa do komputera ...

Podłączam się do pytania.

Mogliby Szanowni Forumowicze opisać krok po kroku jak to zrobić na podstawie swoich instrumentów i DAWów?
Mam Kurzweila PC3 K8 i też chciałbym wykorzystać jego brzmienia z poziomu DAWa. (Mogę skorzystać z Bitwiga, Logica, Cubasa Elements 9 lub FL Studio).
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Folatel
Posty: 9
Rejestracja: środa 01 mar 2017, 00:00

Re: Jak połączyć Korg Kronos z FL Studio 11

Post autor: Folatel » sobota 16 wrz 2017, 11:10

...Witam sredtać serecznie,
Chciałbym dowiedzieć się jak podłączyć Korga Kronosa do komputera, tak aby w programie FL Studio 11 móc korzystać z jego brzmień?

--------------------------------------------

Hallo l.d.k,
Udało Ci się sparować Kronosa z Fl?
Jeśli tak, to opisz proszę jak to uczyniłeś. Na przykład, czy użyłeś złącza usb, czy kabli midi i interfejsu audio, w jakie opcje wszedłeś w DAWie i ewentualnie w Kronosie.
Myślę, że wielu może na tym skorzystać.
Na przykład ja.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ