Line6 Toneport KB37

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
dwoogaz
Posty: 73
Rejestracja: piątek 08 cze 2007, 00:00

Line6 Toneport KB37

Post autor: dwoogaz » sobota 28 wrz 2019, 23:03

Witam. Mam problem z wyżej wymienionym sprzętem, który kupiłem z drugiej ręki ponieważ śmiga mi karta audio w tym urządzeniu ale niestety klawisze nie reagują. Z sekcji midi urządzenia działają tylko potencjometry, pitchband i modhweel. Żadne programowalne przyciski nie działają podobnie jak i sama klawiatura. Całe oprogramowanie mam zainstalowane, zaktualizowany poprawnie firmware oraz memory flash. Testowałem różne wersje sterowników i nic. Sprawdzałem w Abletonie 8,9 i 10, Arturia - Jupiter i Moog Stand Alon oraz KORG LEGACY COLLECTION stand alone. Support w tej firmie to mogę powiedzieć, że nie istnieje, a na firmowym forum większość pytań z przed lat pozostaje bez odpowiedzi. Więc przetrzepałem internet ale i tam mało jest o tym sprzęcie. Co prawda trafiałem na podobne wątki ale tam również brak konkretnych rozwiązań, a i w większości przypadków problemy autorów tematów wynikały z nieogarnięcia podstawowych zagadnień. Zainstalowałem midi monitor i on widzi wszystkie komendy wysyłane przez wspomniane wyżej: potencjometry, pitchband i modhweel. A reszty nie. Moje pytania do Was to:
1. Czy może istnieć jakiś konflikt między sprzętem a windowsem 7
2. Czy istnieje jakiś inny sposób sprawdzenia, czy fizycznie z tą klawiaturą jest wszystko ok?
3. Czy przy ewentualnym uszkodzeniu, droga jest naprawa takich zabawek i czy polecacie w Polsce jakąś firmę, która to robi?


Pozdrawiam i dziękuje za wszelką pomoc.

marcinek2
Posty: 122
Rejestracja: poniedziałek 08 paź 2012, 00:00

Re: Line6 Toneport KB37

Post autor: marcinek2 » wtorek 01 paź 2019, 00:39

To sobie poczekasz na odp.tu się nic nie dzieje.pozdrawiam
Konnekt live,avantone cv 12,tl audio 5060,aps classic,uad 2 solo,tc helicon,rnc fmr 1773........????

Awatar użytkownika
funkofil1
Posty: 141
Rejestracja: piątek 14 cze 2013, 00:00

Re: Line6 Toneport KB37

Post autor: funkofil1 » środa 02 paź 2019, 20:49

Czy sprawdziłeś na różnych kanałach midi? Jak łączysz z komp.? przez din też nie działa?

dwoogaz
Posty: 73
Rejestracja: piątek 08 cze 2007, 00:00

Re: Line6 Toneport KB37

Post autor: dwoogaz » czwartek 03 paź 2019, 05:21

Łaczenie jest tylko przez USB. Próbowałem na nowym kablu i to samo. Sama klawiatura to jak w instrukcji doczytałem typowe pług and play. Z profilu samych klawiszy nie można ustawić kanału na jakich mają wysyłać komunikaty, w midi setup na kompie kanały można ustawiać jedynie do encoderów. Oraz przycisków które też nie chcą działać. Przy odpaleniu WAVEstation wyskakuje komunikat can't open midi.

Awatar użytkownika
funkofil1
Posty: 141
Rejestracja: piątek 14 cze 2013, 00:00

Re: Line6 Toneport KB37

Post autor: funkofil1 » czwartek 03 paź 2019, 11:04

ok, przeoczyłem, że tam jest tylko usb:)
Ja bym jeszcze spróbował podpiąć to do innego źródła...jeśli nie odpali to szukałbym serwisu.

ODPOWIEDZ