witam
mam pytanie:czy slyszal ktos z Was o tej marce i jej produktach?
posiadamy z kolega karte muzyczna z zewnetrznym panelem. karte wyprodukawala firma Guillemount, model karty to 'maxi studio isis'.
jesli ktos posiada jakies info odnosnie tego produktu, to prosze o pomoc.
glownie chodzi mi o dostepnosc sterownikow (win 98 se)
ale takze o ogolna 'ocene' tego sprzetu (prezentuje sie calkiem okazale:).
pozdrawiam
mlodyGrzesiek
Guillemount, słyszeliście o tej karcie?
- mlodyGrzech
Re: Guillemount, słyszeliście o tej karcie?
Ja takową kartę posiadam, wszytko pieknie i ładnie jest napisane na stronie: http://www.musicfarm.com.pl/X232001.html
Bólem jest dla mnie to, że nie można do niej napisać sterowników pod XP lub 2000. Na Millenium się kończy
Jak pisze producent na swojej stronie: Nie da siędo niej napisać sterowników ze względu na specyfikę XP itp. itd.....
Malin
www.muzycy.com.pl
Bólem jest dla mnie to, że nie można do niej napisać sterowników pod XP lub 2000. Na Millenium się kończy

Jak pisze producent na swojej stronie: Nie da siędo niej napisać sterowników ze względu na specyfikę XP itp. itd.....
Malin
www.muzycy.com.pl
Posiadam wydaną autorską płytkę w klimacie przyjemnego dla ucha rocka. Sprzedaję komputery.
Jeśli nie stać Cie na profesjonalną kartę za kilka tysięcy zł. to gorąco polecam ISIS-a. Używam ją od chyba 3 lat do całkiem zaawansowanych projektów i jest rewelacyjna, jak na jej cenę .Ostatnio potwierdziły to moje testy za pomocą programu RightMark Audio Analyzer (http://audio.rightmark.org/).Ze sterownikami do 98 nie ma problemu. Zdaje się jednak że jako "staroć" nie posiada sterowników do XP.
Polecam wykonanie solidnych kabli!
Pozdrawiam!
pozdrawiam
mlodyGrzesiek...
[Post edytowany przez Admina w dniu 15/03/2004]
Polecam wykonanie solidnych kabli!
Pozdrawiam!
pozdrawiam
mlodyGrzesiek...
[Post edytowany przez Admina w dniu 15/03/2004]
Jestem muzykiem. Gram na oboju oraz trochę komponuję oraz śpiewam. Nagrywaniem zajmuję sie amatorsko aczkolwiek zrealizowałem już kilka dosyć poważnych projektów.
...Jeśli nie stać Cie na profesjonalną kartę za kilka tysięcy zł. to gorąco polecam ISIS-a. Używam ją od chyba 3 lat do całkiem zaawansowanych projektów i jest rewelacyjna, jak na jej cenę .Ostatnio potwierdziły to moje testy za pomocą programu RightMark Audio Analyzer (http://audio.rightmark.org/).Ze sterownikami do 98 nie ma problemu.....
No więc ja bym nie podzielał aż takiego optymizmu. ISIS była godna polecenia dwa lata temu i wtedy też to czyniłem. Obecnie zostaje w tyle za konkurencją. Sterowniki (dostępne jak pisali poprzednicy, tylko dla W98 - ostatnia wersja - 1.9 - zdecydowanie najlepsza) nie są zbyt wydajne. Współpraca z nowszym oprogramowaniem w tym VSTi bardzo ograniczona. Jakość toru audio - słaba. Nie rozumiem twojego optymizmu związanego z testami RightMark. Nie pamiętam już wyników, ale u mnie wypadła przeciętnie. Trzeba bowiem pamiętać że określenia typu Good, Excellent w tym programie pamiętają dawne czasy i obecnie należało by je przewartościować, a w ocenach kierować się liczbami. Do niewątpliwych zalet należy obecność pokładowego syntezatora. Rozbudowa RAMu karty o 32Mb jest z pewnością sensowną choć niełatwą inwestycją. Jednak w obecnych realiach kupno tego sprzętu za kwotę powyżej 400 zł jest inwestycją nietrafioną. Grzęźniemy bowiem w Win 98 i mamy bardzo ograniczine możliwości rozwoju.
No więc ja bym nie podzielał aż takiego optymizmu. ISIS była godna polecenia dwa lata temu i wtedy też to czyniłem. Obecnie zostaje w tyle za konkurencją. Sterowniki (dostępne jak pisali poprzednicy, tylko dla W98 - ostatnia wersja - 1.9 - zdecydowanie najlepsza) nie są zbyt wydajne. Współpraca z nowszym oprogramowaniem w tym VSTi bardzo ograniczona. Jakość toru audio - słaba. Nie rozumiem twojego optymizmu związanego z testami RightMark. Nie pamiętam już wyników, ale u mnie wypadła przeciętnie. Trzeba bowiem pamiętać że określenia typu Good, Excellent w tym programie pamiętają dawne czasy i obecnie należało by je przewartościować, a w ocenach kierować się liczbami. Do niewątpliwych zalet należy obecność pokładowego syntezatora. Rozbudowa RAMu karty o 32Mb jest z pewnością sensowną choć niełatwą inwestycją. Jednak w obecnych realiach kupno tego sprzętu za kwotę powyżej 400 zł jest inwestycją nietrafioną. Grzęźniemy bowiem w Win 98 i mamy bardzo ograniczine możliwości rozwoju.