Guillemount, słyszeliście o tej karcie?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mlodyGrzech

Guillemount, słyszeliście o tej karcie?

Post autor: mlodyGrzech » niedziela 14 mar 2004, 10:07

witam

mam pytanie:czy slyszal ktos z Was o tej marce i jej produktach?

posiadamy z kolega karte muzyczna z zewnetrznym panelem. karte wyprodukawala firma Guillemount, model karty to 'maxi studio isis'.

jesli ktos posiada jakies info odnosnie tego produktu, to prosze o pomoc.

glownie chodzi mi o dostepnosc sterownikow (win 98 se)

ale takze o ogolna 'ocene' tego sprzetu (prezentuje sie calkiem okazale:).

pozdrawiam

mlodyGrzesiek

Awatar użytkownika
Malin

Re: Guillemount, słyszeliście o tej karcie?

Post autor: Malin » niedziela 14 mar 2004, 12:50

Ja takową kartę posiadam, wszytko pieknie i ładnie jest napisane na stronie: http://www.musicfarm.com.pl/X232001.html

Bólem jest dla mnie to, że nie można do niej napisać sterowników pod XP lub 2000. Na Millenium się kończy

Jak pisze producent na swojej stronie: Nie da siędo niej napisać sterowników ze względu na specyfikę XP itp. itd.....

Malin

www.muzycy.com.pl
Posiadam wydaną autorską płytkę w klimacie przyjemnego dla ucha rocka. Sprzedaję komputery.

Grzesiek2

Post autor: Grzesiek2 » niedziela 14 mar 2004, 13:25

Jeśli nie stać Cie na profesjonalną kartę za kilka tysięcy zł. to gorąco polecam ISIS-a. Używam ją od chyba 3 lat do całkiem zaawansowanych projektów i jest rewelacyjna, jak na jej cenę .Ostatnio potwierdziły to moje testy za pomocą programu RightMark Audio Analyzer (http://audio.rightmark.org/).Ze sterownikami do 98 nie ma problemu. Zdaje się jednak że jako "staroć" nie posiada sterowników do XP.

Polecam wykonanie solidnych kabli!

Pozdrawiam!

pozdrawiam

mlodyGrzesiek...

[Post edytowany przez Admina w dniu 15/03/2004]
Jestem muzykiem. Gram na oboju oraz trochę komponuję oraz śpiewam. Nagrywaniem zajmuję sie amatorsko aczkolwiek zrealizowałem już kilka dosyć poważnych projektów.

Paweł

Post autor: Paweł » niedziela 14 mar 2004, 14:57

...Jeśli nie stać Cie na profesjonalną kartę za kilka tysięcy zł. to gorąco polecam ISIS-a. Używam ją od chyba 3 lat do całkiem zaawansowanych projektów i jest rewelacyjna, jak na jej cenę .Ostatnio potwierdziły to moje testy za pomocą programu RightMark Audio Analyzer (http://audio.rightmark.org/).Ze sterownikami do 98 nie ma problemu.....

No więc ja bym nie podzielał aż takiego optymizmu. ISIS była godna polecenia dwa lata temu i wtedy też to czyniłem. Obecnie zostaje w tyle za konkurencją. Sterowniki (dostępne jak pisali poprzednicy, tylko dla W98 - ostatnia wersja - 1.9 - zdecydowanie najlepsza) nie są zbyt wydajne. Współpraca z nowszym oprogramowaniem w tym VSTi bardzo ograniczona. Jakość toru audio - słaba. Nie rozumiem twojego optymizmu związanego z testami RightMark. Nie pamiętam już wyników, ale u mnie wypadła przeciętnie. Trzeba bowiem pamiętać że określenia typu Good, Excellent w tym programie pamiętają dawne czasy i obecnie należało by je przewartościować, a w ocenach kierować się liczbami. Do niewątpliwych zalet należy obecność pokładowego syntezatora. Rozbudowa RAMu karty o 32Mb jest z pewnością sensowną choć niełatwą inwestycją. Jednak w obecnych realiach kupno tego sprzętu za kwotę powyżej 400 zł jest inwestycją nietrafioną. Grzęźniemy bowiem w Win 98 i mamy bardzo ograniczine możliwości rozwoju.

ODPOWIEDZ