ASIO... dla XP

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
filipgolarz

ASIO... dla XP

Post autor: filipgolarz » poniedziałek 23 cze 2003, 00:45

witam, mam pytanie ggdzie mozna sciagnac sterowniki ASIO dla XP aby chodzily pod Logica?, mam karte SBlive 5.1.... i czy jest wogole takie cos dla SB, ale nie chce KX...
Lubię majsterkować

Awatar użytkownika
KamilFX

Re: ASIO... dla XP

Post autor: KamilFX » poniedziałek 23 cze 2003, 01:28

ale nie chce KX......

A czemu nie są świetne do tej karty szczerze ja polecam. I co najfajniejsze maja blok DSP czego nigdy chyba nie bedzie w standardowych sterownikach.
Nie ma co

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » poniedziałek 23 cze 2003, 01:35

Odezwij się do mnie poza forum. Wyjaśnię ci kXy a naprawdę warto.

GG 908208

Awatar użytkownika
filipgolarz

Post autor: filipgolarz » poniedziałek 23 cze 2003, 01:55

dzieki za posty, mialem KX'a chyba pol roku temu ale jakos slabo cos chodzilo... no nie wiem, mam teraz XP i procesorek Celeron 2Ghz z DDR SDRAM 256MB z plytą główną SHUTTLE AV49n i karta graficzna GeForce 4 mx440, i posiadam klawiature midi + logica ale mam problem bo jak gram przez Virtulane syntezatory to dzwiek pojawia sie po 300-500ms i nie da sie grac normalnie na klawiaturze a na kanale midi jest ok i nie ma opoznien, czy wtedy sterowniki asio pomogą...
Lubię majsterkować

Awatar użytkownika
filipgolarz

Post autor: filipgolarz » poniedziałek 23 cze 2003, 02:02

jak skonfigurowac XP aby nie zamulal systemu, bo czasem mam tak ze windows mi zamyka bez powodu jakis program i musze go odnowa uruchamiac, co to jest...
Lubię majsterkować

Awatar użytkownika
Kajtek

Post autor: Kajtek » poniedziałek 23 cze 2003, 08:58

...jak skonfigurowac XP aby nie zamulal systemu, bo czasem mam tak ze windows mi zamyka bez powodu jakis program i musze go odnowa uruchamiac, co to jest... ...

To jest prawdopodobnie krakowany soft. Jeżeli używasz Logica (jak wcześniej wspominałeś) - to czy on jest legalny? Bo jeśli jest to wersja 5.5 lub 5.5.1 w odmianie hack to należy wymienić na legal i problem zamykania zniknie. Podobnie rzecz ma się z innymi programami.

Pozdrawiam

Kajtek

P.S.

Jeśli posiadasz legalne oprogramowanie to z góry przepraszam za pomówienia.

Awatar użytkownika
rado

Post autor: rado » poniedziałek 23 cze 2003, 11:21

To jest prawdopodobnie krakowany soft. Jeżeli używasz Logica (jak wcześniej wspominałeś) - to czy on jest legalny? Bo jeśli jest to wersja 5.5 lub 5.5.1 w odmianie hack to należy wymienić na legal i problem zamykania zniknie.

No nie wiem czy wymiana na legalny soft wiele pomorze w stabilności Logica - w szczególności jeśli chodzi o platformę PC. Pracowałem na legalu jak i cracku - i porównując częstotliwość "wykrzaczania" się softu - to właśnie crak był stabilniejszy !!! Niektórzy mówią że Logic i PC to poprostu nieporozumienie......i dopiero zmiana platformy na jabłeczną pomaga.....

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » poniedziałek 23 cze 2003, 12:20

A ja mam XP i Logic jest całkiem stabilny.Nigdy mi się nie zamknął bez powodu.

Awatar użytkownika
filipgolarz

Post autor: filipgolarz » poniedziałek 23 cze 2003, 12:47

ale to nie wina softu , to raczej xp cos mota... bo na 98 logic mi chodzil ok, i nie zamykal sie, jedynie moze jak mialem wtedy jeszcze stara plyte z duronem 700Mhz, to mialem czasem 'overload' a teraz na nowy sprzecie juz nie mam overloadu... a wracajac do zamykania to nie tylko logica mi czasem zamyka... kilka innych programow tez....
Lubię majsterkować

Awatar użytkownika
filipgolarz

Post autor: filipgolarz » poniedziałek 23 cze 2003, 17:38

ok, dzieki... juz mam wszystko... temat nieaktualny...
Lubię majsterkować

ODPOWIEDZ