Cakewalk Dimension Pro - ogromny problem z sustain'em
Cakewalk Dimension Pro - ogromny problem z sustain'em
Nie wiem co jest grane......bo kazdy inny VST'ek dziala bez problemu. Uruchamiam Dimension Pro (1.2), nagrywa spoko....przechodze do odtwarzania i.....sciezka sie zachowuje, jakbym mial od poczatku do konca nacisniety pedal (sustain). Nie rozumiem tego. Nie wiem gdzie jest blad w programie. Skoro inne maja dobrze przypisany komunikat sustainu....to czemu on to tak zle odtwarza!!!:/ Kurcze....ma niektore zabojcze brzmienia, ktore musze wrecz wykorzystac, ale praca jest wstrzymana, bo w zaden sposob nie moge tego zmiksowac do audio. Blagam....niech sie ktos znajdzie z rozwiazaniem:) Mam klawiaturke sterujaca M-Audio Keystation 49e a do niej sustain - moze to cos pomoze. Moze inaczej trzeba ustawic midi w Cubase?!
[addsig]
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Re: Cakewalk Dimension Pro - ogromny problem z sustain'em
...Nie wiem co jest grane......bo kazdy inny VST'ek dziala bez problemu. Uruchamiam Dimension Pro (1.2), nagrywa spoko....przechodze do odtwarzania i.....sciezka sie zachowuje, jakbym mial od poczatku do konca nacisniety pedal (sustain). Nie rozumiem tego. Nie wiem gdzie jest blad w programie. Skoro inne maja dobrze przypisany komunikat sustainu....to czemu on to tak zle odtwarza!!!:/ Kurcze....ma niektore zabojcze brzmienia, ktore musze wrecz wykorzystac, ale praca jest wstrzymana, bo w zaden sposob nie moge tego zmiksowac do audio. Blagam....niech sie ktos znajdzie z rozwiazaniem:) Mam klawiaturke sterujaca M-Audio Keystation 49e a do niej sustain - moze to cos pomoze. Moze inaczej trzeba ustawic midi w Cubase?!
...
Hm... a jesteś pewien, że ta ścieżka nie ma przypisanego CC64 (sustain)? Rozwiń ten parametr na ścieżce midi, żeby sprawdzić. Najlepiej od razu ustawić na początku projektu ręcznie zero (kropkę wstaw). A może wtyczka odwrotnie interpretuje wartości CC64? Sprawdzałeś to?
- Piotr
...
Hm... a jesteś pewien, że ta ścieżka nie ma przypisanego CC64 (sustain)? Rozwiń ten parametr na ścieżce midi, żeby sprawdzić. Najlepiej od razu ustawić na początku projektu ręcznie zero (kropkę wstaw). A może wtyczka odwrotnie interpretuje wartości CC64? Sprawdzałeś to?
- Piotr
Zeby bylo smiesniesz to sobie sprawdzilem przed chwila na paru dzwiekach pianina (oczywiscie w Dimension)......nagralem 5 nutek bez uzycia pedalu (nawet byl odlaczony!)....odtwarzam i co slysze? Jakbym sobie pedal nacisnal na dzien dobry i trzymal. Nie rozumiem totalnie.
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
z dimension sa problemy tylko dokladnie nie wiem z czego wynikajace - chyba bledy instalacji albo programu
kiedys mi dzialal jak nalezy ale po ostatnim formacie mialem problem z pokretlem pitchbend - jego ruszenie powodowalo strzal i zapuszczenie na glosniki kwadratowej fali o olbrzymiej wrecz amplitudzie - malo cholera odsluchow nie rozwalilem
po tym dimension wylecial z zestawu programow momentalnie....
kiedys mi dzialal jak nalezy ale po ostatnim formacie mialem problem z pokretlem pitchbend - jego ruszenie powodowalo strzal i zapuszczenie na glosniki kwadratowej fali o olbrzymiej wrecz amplitudzie - malo cholera odsluchow nie rozwalilem
po tym dimension wylecial z zestawu programow momentalnie....
-
...z dimension sa problemy tylko dokladnie nie wiem z czego wynikajace - chyba bledy instalacji albo programu
po tym dimension wylecial z zestawu programow momentalnie.......
a nie szkoda tak wydawac kasy w ciemno.........
po tym dimension wylecial z zestawu programow momentalnie.......
a nie szkoda tak wydawac kasy w ciemno.........
Utwórz nowy projekt, załaduj Dimension i stwórz dla niego ścieżkę midi.
Otwórz piano roll i wprowadź ręcznie kilka dźwięków.
Czy nadal Dimension gra je z sustainem? Jeśli tak, to sprawdź czy jest to na tej konkretnej barwie czy na wszystkich. Jeśli nie, to może klawisz wysyła jakieś sygnały (albo ścieżka miała już sustain na sobie włączony) i warto po prostu wywalić z niej wszystkie CC.
- Piotr
Otwórz piano roll i wprowadź ręcznie kilka dźwięków.
Czy nadal Dimension gra je z sustainem? Jeśli tak, to sprawdź czy jest to na tej konkretnej barwie czy na wszystkich. Jeśli nie, to może klawisz wysyła jakieś sygnały (albo ścieżka miała już sustain na sobie włączony) i warto po prostu wywalić z niej wszystkie CC.
- Piotr
a pisaliscie do supportu cakewalka?
ja mam dimension LE wprawdzie, ale to ten sam engine, tylko mniej probek i wszystko dziala super, moim zdaniem b.dobry instrument, swietnie brzmiacy i wygodny.
moze warto update zrobic? jaka macie wersje?
[prosty wniosek - nie formatowac dysku systemowego a wszystko bedzie dobrze :) :) ]
ja mam dimension LE wprawdzie, ale to ten sam engine, tylko mniej probek i wszystko dziala super, moim zdaniem b.dobry instrument, swietnie brzmiacy i wygodny.
moze warto update zrobic? jaka macie wersje?
[prosty wniosek - nie formatowac dysku systemowego a wszystko bedzie dobrze :) :) ]
fan dobrego brzmienia ;)
no i ?
bo jak nie uzywacie swoich kopii to chetnie odkupie ktoras za dobra cene (zawsze to lepiej, niz ma sie kurzyc w szafie..)
pozdr
bo jak nie uzywacie swoich kopii to chetnie odkupie ktoras za dobra cene (zawsze to lepiej, niz ma sie kurzyc w szafie..)
pozdr
fan dobrego brzmienia ;)