......A jaka jest przyczyna ewentualnego wieszania się programu w trakcie pracy? Bardziej procesor czy może źle dobrane składniki (karta + program, samplery, itp)? Albo dlaczego Cubase potrafi się "zapychać" nawet czasem przy użyciu jednej barwy z SampleTanka (np. Fortepian)? Nawet słaby procesor akurat z jedną barwą chyba powinien sobie dać radę, co?...
Kradzione nie tuczy - crackowane nie działa - oto powód!!!
Tylko mi nie pisz że masz oryginał, kupiłeś program za 3 tys. a szczypiesz się z kartą?>...
Jak chcesz policzyć ile już pieniędzy wydałem na te i inne programy to proszę bardzo, daj cynk i weź kalkulator - może wtedy zrozumiesz czemu się "szczypię" z kartą... Poza tym gdybyś czytał uważnie wiedziałbyś czego oczekuję od karty - nie cudów, tylko sprawnej pracy. Chcę najtańszej byle wsio chodziło w czasie rzeczywistym, a nie z opóźnieniem.
CubaseSX + Audigy Player
Re: CubaseSX + Audigy Player
......
A ten Aureon 5.1 sky to sprawdzony przez Ciebie rozumiem? Cena jest spoko, ciekawe jak reszta. A wczym bije tradycyjnego SB?...
Nie, ale Terratec to firma o znacznie większej renomie niż Creative, choć mniej znana zwykłemu użytkownikowi komputerów. Na pewno jest to karta brzmieniowo lepsza od wiekszości SB, może najnowsze ZS mogą się z nią równać. Oferuje również obsługę ASIO co dla Ciebie jest ważne. Cenowo jest to w tej chwili najlepsza propozycja w tej klasie.
A ten Aureon 5.1 sky to sprawdzony przez Ciebie rozumiem? Cena jest spoko, ciekawe jak reszta. A wczym bije tradycyjnego SB?...
Nie, ale Terratec to firma o znacznie większej renomie niż Creative, choć mniej znana zwykłemu użytkownikowi komputerów. Na pewno jest to karta brzmieniowo lepsza od wiekszości SB, może najnowsze ZS mogą się z nią równać. Oferuje również obsługę ASIO co dla Ciebie jest ważne. Cenowo jest to w tej chwili najlepsza propozycja w tej klasie.
.........
Nie, ale Terratec to firma o znacznie większej renomie niż Creative, choć mniej znana zwykłemu użytkownikowi komputerów. Na pewno jest to karta brzmieniowo lepsza od wiekszości SB, może najnowsze ZS mogą się z nią równać. Oferuje również obsługę ASIO co dla Ciebie jest ważne. Cenowo jest to w tej chwili najlepsza propozycja w tej klasie....
Hmm, wygląda na to że wiesz co mówisz:) Zainteresuję się nią bliżej żebym faktycznie później nie żałował zakupu SB. Wymagam od karty jedynie podstawowe minimum... ale skoro jest okazja wziąć coś gratis na jakości, to czemu nie? Żałuję tylko że nie interesowałem się wcześniej tym tematem:( Nie byłbym teraz taki zielony
Nie, ale Terratec to firma o znacznie większej renomie niż Creative, choć mniej znana zwykłemu użytkownikowi komputerów. Na pewno jest to karta brzmieniowo lepsza od wiekszości SB, może najnowsze ZS mogą się z nią równać. Oferuje również obsługę ASIO co dla Ciebie jest ważne. Cenowo jest to w tej chwili najlepsza propozycja w tej klasie....
Hmm, wygląda na to że wiesz co mówisz:) Zainteresuję się nią bliżej żebym faktycznie później nie żałował zakupu SB. Wymagam od karty jedynie podstawowe minimum... ale skoro jest okazja wziąć coś gratis na jakości, to czemu nie? Żałuję tylko że nie interesowałem się wcześniej tym tematem:( Nie byłbym teraz taki zielony
... ja pracowałem na audigy player, potem na pożyczonym waveterminalu (piękne czasy...) i znów od jakiegoś czasu na audigy. rózniweż z cubase'em. we wszelaki sposób wykorzystywana jest ta karta przeze mnie: czy to do nagrywania wokali, czy to gitar, również do grania klawiszem na vst'kach... i żadnych przykrych niespodzianek nie robi mi ta "nieszczęsna karta". nie to, bym mówił, że "audigy zamiast lepszej" - bo to bez sensu
sam przymierzam sie do zakupu lepszego sprzętu, ale audigy będę wspominał miło
opóźnienia, jakie osiąga u mnie (system: windows XP, CPU: athlon XP 1.8., 256 MB ram) to 2 ms na sterowniku creative asio... czyli nie jest źle, co?
... pozdrawiam!

... pozdrawiam!
...... ja pracowałem na audigy player, potem na pożyczonym waveterminalu (piękne czasy...) i znów od jakiegoś czasu na audigy. rózniweż z cubase'em. we wszelaki sposób wykorzystywana jest ta karta przeze mnie: czy to do nagrywania wokali, czy to gitar, również do grania klawiszem na vst'kach... i żadnych przykrych niespodzianek nie robi mi ta "nieszczęsna karta". nie to, bym mówił, że "audigy zamiast lepszej" - bo to bez sensu
sam przymierzam sie do zakupu lepszego sprzętu, ale audigy będę wspominał miło
opóźnienia, jakie osiąga u mnie (system: windows XP, CPU: athlon XP 1.8., 256 MB ram) to 2 ms na sterowniku creative asio... czyli nie jest źle, co?
... pozdrawiam!...
ale używasz Cubase SX? Bo to właśnie on się podobno buntuje (a nie jego poprzednik). He, he - mamy te same sprzęty tyle że masz lepszy procesor. Tu chyba pies pogrzebany!

... pozdrawiam!...
ale używasz Cubase SX? Bo to właśnie on się podobno buntuje (a nie jego poprzednik). He, he - mamy te same sprzęty tyle że masz lepszy procesor. Tu chyba pies pogrzebany!
... tak, mam SX'a. i naprawdę żadnego problemu z kartą... 

...... tak, mam SX'a. i naprawdę żadnego problemu z kartą...
...
Nie powinno więc być problemów (obojętnie o jakim audigy mówimy?). Dzięx!

Nie powinno więc być problemów (obojętnie o jakim audigy mówimy?). Dzięx!
......... tak, mam SX'a. i naprawdę żadnego problemu z kartą...
...
Nie powinno więc być problemów (obojętnie o jakim audigy mówimy?). Dzięx!...
o audigy player 1.0

Nie powinno więc być problemów (obojętnie o jakim audigy mówimy?). Dzięx!...
o audigy player 1.0