Wavelab 5 i 6 - różny RMS
- ZgibniewZiobor
Wavelab 5 i 6 - różny RMS
Re: Wavelab 5 i 6 - różny RMS
może w ten sposób chcą niwelować trend do głosnych nagrań...przyznasz że pomysł działa...liczbowo sie zgadza a nagranie masz uratowane od kiełbasianej masakry
...
może w ten sposób chcą niwelować trend do głosnych nagrań...przyznasz że pomysł działa...liczbowo sie zgadza a nagranie masz uratowane od kiełbasianej masakry...
To kto ma decydować o efekcie działania tego typu procesorów? Producent programu/urządzenia, czy osoba je obsługująca?
Osoba wiedząca co chce osiągnąć (tak jak autor tematu) i tak zauważy to co zostało w procesorze zamaskowane, wieć po co takie utrudnienia?
O co chodzi?...
A wskazania wg AES31 jak masz zaznaczone?
- ZgibniewZiobor
...
O co chodzi?...
A wskazania wg AES31 jak masz zaznaczone? ...
Miałem AES17 RMS standart zaznaczony i temu zawyżało RMS.Wyłączyłem to i jest już okej, ale teraz to już sam nie wiem, co lepsze. Motają jak fix. RMS to Real Music Sound więc do cholery ma być 1 standart realny/faktyczny!!! Jak osły cisną zbyt to już ich problem, niech przejdą na Magixa czy coś, wydawało mi się że Wavelab to profesjonaly program...
ma być 1 standart realny/faktyczny!!!
Problem niestety ze zdefiniowaniem co jest realne/faktyczne
Wystarczy zmienić stałe czasowe i pomiary będą się różnić, każdy z nich będzie 100% poprawny/realny/faktyczny.
[addsig]
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej