Ableton Suite 8 - problem z instalacją

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
jokerotm

Ableton Suite 8 - problem z instalacją

Post autor: jokerotm » czwartek 07 sty 2010, 16:41

witam

czy znajdzie się tu ktoś kto wytłumaczy mi jak od początku zainstalować ABLETONA  i co zrobić aby po zainstalowaniu sample z programu były słyszalne na monitorach(electrix ex8) podpiętych o karty TC konnekt live

konfiguracja jest następująca

laptop połaczony jest z kartą za pomocą FIREWIRE

do laptopa podpięty jest syntezator virus Ti2key kablem usb

syntezator dodatkowo podpiąłem do karty dwoma kablami jack jack

i tutaj zaczynają się schodki

- czy bezprzewodowy internet w domu  może mieć wpływ na instalację programu ?(podczas instalcji siec jest dostępna na laptopie.

-jakich ustawienia zastosować aby sygnał z abletona ( przykładowy sampel ) był słyszalny na monitorach podpiętych w/w konfguracji .??

podczas moich prób zainstalowania programu wyskakiwały mi nastpujące komunikaty

- ive has detected another active ReWire master application. No ReWire slave applications will be available for use with Live unless you guit the current ReWire master application and restart Live

oraz 2 po którym musiałem zrestartować kompa

There was an error when closing the file "C/users/piotr/appdata/roaming/ableton/live8.0.1/preferences /preferences.cfg"

czekam na pomocne info w tej kwestii

music no stress

perfektsound

Re: Ableton Suite 8 - problem z instalacją

Post autor: perfektsound » piątek 08 sty 2010, 19:09

...
witam

czy znajdzie się tu ktoś kto wytłumaczy mi jak od początku zainstalować ABLETONA  i co zrobić aby po zainstalowaniu sample z programu były słyszalne na monitorach(electrix ex8) podpiętych o karty TC konnekt live

- czy bezprzewodowy internet w domu  może mieć wpływ na instalację programu ?(podczas instalcji siec jest dostępna na laptopie.

-jakich ustawienia zastosować aby sygnał z abletona ( przykładowy sampel ) był słyszalny na monitorach podpiętych w/w konfguracji .??

- ive has detected another active ReWire master application. No ReWire slave applications will be available for use with Live unless you guit the current ReWire master application and restart Live

There was an error when closing the file "C/users/piotr/appdata/roaming/ableton/live8.0.1/preferences /preferences.cfg"

...

Co do tego ReWire, to wygladaloby ze probujesz instalowac a w tym czasie chodzi jakis program, ktory dziala na tym protokole. Wylacz wszystkie inne programy podczas instalacji.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

jokerotm

Post autor: jokerotm » piątek 08 sty 2010, 21:03

...
...
witam

...

Co do tego ReWire, to wygladaloby ze probujesz instalowac a w tym czasie chodzi jakis program, ktory dziala na tym protokole. Wylacz wszystkie inne programy podczas instalacji....

------------------------------------------

Dzięki za info

wczoraj wieczorkiem odinstalowałem wszystko z katalogu temp , ponownie zainstalowałem całego ab.suite i jest ok ....ale ...
-jedyny problem jaki pozostał to brak sygnału przy połaczeniu
laptop----(firewire)----tc konnekt live --monitory
dzwiek z wmp jest - , natomiast kiedy włącze abletona i chce puścić sygnał na moniory ....cisza
 --- gdzie tkwi problem ?

music no stress

perfektsound

Post autor: perfektsound » sobota 09 sty 2010, 00:22

Dzięki za info

wczoraj wieczorkiem odinstalowałem wszystko z katalogu temp , ponownie zainstalowałem całego ab.suite i jest ok ....ale ...
-jedyny problem jaki pozostał to brak sygnału przy połaczeniu
laptop----(firewire)----tc konnekt live --monitory
dzwiek z wmp jest - , natomiast kiedy włącze abletona i chce puścić sygnał na moniory ....cisza
 --- gdzie tkwi problem ?
...

Prosze bardzo ;)

Moze problem jest w preferencjach Abletona, wejdz tam i ustaw sobie tc konekta jako wejscie i wyjscie audio. 

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ