Coraz więcej firm w tej kwestii na świecie zaczyna wygrywać procesy z Apple, więc chyba coś powinno się zmienić na lepsze i u nas w kraju.
Ja znam tylko przypadek Psystara który przegrał:
Coraz więcej firm w tej kwestii na świecie zaczyna wygrywać procesy z Apple, więc chyba coś powinno się zmienić na lepsze i u nas w kraju.
Ja znam tylko przypadek Psystara który przegrał:
Byłem strasznie ciekawy Logica. Pare dni poczytalem na temat specjalnej wersji Leoparda. Potem kolejny tydzień prób instalacji. Było ich około 30 zanim system zadziałał. Oczywiście za każdym razem format dysku więc nie radze instalować na tym samym co windows. W końcu się udało. Teraz szykuję się do instalacji wersji oryginalnej która jest stabilniejsza choć do obecnej nie mam większych zastrzeżeń. Denerwuje trochę brak sterowników np. interface midi mi nie działa a co za tym idzie klawiatura sterująca też. Pozdrawiam
...
Byłem strasznie ciekawy Logica. Pare dni poczytalem na temat specjalnej wersji Leoparda. Potem kolejny tydzień prób instalacji. Było ich około 30 zanim system zadziałał. Oczywiście za każdym razem format dysku więc nie radze instalować na tym samym co windows. W końcu się udało. Teraz szykuję się do instalacji wersji oryginalnej która jest stabilniejsza choć do obecnej nie mam większych zastrzeżeń. Denerwuje trochę brak sterowników np. interface midi mi nie działa a co za tym idzie klawiatura sterująca też. Pozdrawiam
...
to dlaczego nie ściągniesz sobie sterownika do konkretnego interface midi?
Są tacy ktorzy twierdzą że przy odpowiedniej konfiguracji wszystko dzial jak trzeba i nie sposób na pierwszy rzut oka się zorientować że nie jesteś na maczku.
Kiedyś zalożylem podobny wątek ale zamiast technicznych informacji zrobił się raban że to nielegalne:-)
Z tego co dowiedziałem się z różnych źródeł to ponoć działa to całkiem sprawnie , jest nawet koleś który specializuje się w zestawianiu tego pod konkretne potrzeby programów, nie wiem czy coś może być lepsze pod logic a inne pod protools albo pod cubase, nie wiem tak mawiają ale nie jestem informatykiem ani specem od kompów. Ma działać i ponoć działa. Na razie zostaję i tak przy Imacu i macbookupro bo rozsądnie trza wydawać pieniądze:-) i wtedy kiedy jest taka potrzeba a nie tręd;-)
Prawdę mówiąc imac ma tą zaletę że ma całkiem dobry monitor juz na pokładzie i łaściwie przy 4 Gb ramu daje radę ze wszystkim co mi potrzebne.
to dlaczego nie ściągniesz sobie sterownika do konkretnego interface midi?
Bo takiego sterownika nie ma ;) Posiadam interface wbudowany w karte muzyczną Asus Xonar D2 który niestety ma sterowniki tylko na windowsa. Musze kupić kabelek midi z wbudowanym interfacem.
Z tego co dowiedziałem się z różnych źródeł to ponoć działa to całkiem sprawnie , jest nawet koleś który specializuje się w zestawianiu tego pod konkretne potrzeby programów, nie wiem czy coś może być lepsze pod logic a inne pod protools albo pod cubase, nie wiem tak mawiają ale nie jestem informatykiem ani specem od kompów. Ma działać i ponoć działa. Na razie zostaję i tak przy Imacu i macbookupro bo rozsądnie trza wydawać pieniądze:-) i wtedy kiedy jest taka potrzeba a nie tręd;-)
Z tego co wiem to wlasnie ten "koles" jest jedynym zrodlem potwierdzajacym ze mozna postawic studio na hackowanym Maku i nielegalnym Mac Osie. Niestety (a wlasciwie stety) wiekszosci ludziom z hackintoshami chodzi ale goly system i to tylko bez updejtowania czegokolwiek. Ale nie da sie na dluzsza mete stabilnie pracowac.