...Po pierwsze latencję wyraża sie w jednostkach czasu, nie procentach, to o czym Ty piszesz to chyba zajętość DSP/procesora. Producent załączył sterowniki do MacOSX? Czy na windowskie pracujesz? Jak to drugie, to sprawdź jak karta się pod macosx zachowuje....
Kolega Richtig ma rację. Najprawdopodobniej mówisz o zajętośći wolnych zasobów procesora, które sa aktualnie dostępne.
Oczywiście może miec na to wpływ zbyt nisko ustawiony bufor w karcie, sprawdz tez czy masz włączoną w Livie obsługe wielu rdzeni!!!
Ale może ta karta po prostu tak mam ze nie zapewni super niskiej latencji, mimo ze jest na firewire a nie na usb.
Ja mam e-mu 1212M PCI-E i ustawiłem sobie latencje 6ms, w sumie od wejścia do wyjścia mam ok 12ms, ale nie odczuwam żadnego dyskomfortu.
Tak więc widzisz, niby PCI-E i powinno byc szybko ale nie jest :) konstrukcja karty i napisane sterowniki tak po prostu są...
Obiecałem sobie, że nastepna karta to RME na PCI-E.... poniewaz karty pci-e marki RME obsługuja złacza PCI-E w sposób natywny, bez żadnych mostków pci-e do pci... jak to zwykle jest...
Tak więc podsumowując...pogrzeb w ustawieniach karty, ustawieniach live'a i powinno byc ok!!!!
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.