Witam Was.
Jestem nowy na forum, przeszukałem wszystko, ale nie znalazłem takiego tematu. Ostatnio zacząłem rejestrować wokale na Acid Pro 7.0 i mam następujący problem:
W czasie nagrywania ścieżki nagrywają się bardzo równo i pozostają w odpowiednich pozycjach, aż do wyłączenia programu. Gdy włączę go ponownie, np. nazajutrz, aby przesłuchać nagranie, okazuje się że niektóre ścieżki(przypadkowe) są poprzesówane w czasie. Różnie, czasami o sekundę, pół sekundy, najczęściej w prawo, zupełnie przypadkowo.
Zauważyłem również, że kiedy chcę je wyrównać i przyciąć początki (lewa strona ścieżki) to robi się tam, (samo) przycięcie, widoczne w formie białej kreski, też około sekundy, pół sekundy od początku ścieżki (czasami występują standardowe fady głośności, jak to przy robieniu cięcia w Acid'dzie). Normalnie cięcia widać w formie czarnej kreski. Kiedy skracam ścieżkę jadąc w prawo kursorem i mijam tę białą kreskę, cała ścieżka przskakuje o np. 0,5 sekundy, sekundę w lewą stronę, kiedy się wycofam z tym ruchem, ścieżka wraca na swoje miejsce. Skąd to się bierze? Czy jest to jakaś funkcja , której nie znam, czy jest to jakiś błąd programu. Jak da się wyeliminować ten problem?
Proszę o pomoc, gdyż ustawianie wszystkich wokali na nowo, bardzo irytuje i utrudnia pracę.
Pozdrawiam :)