Sytuacja klaruję się tak. Mam sprzęt Focurstie Scarllet Studio 2gen (intefejs,słuchawki, mic) podłączony kablem USB pod komputer. Korzystam z programu REAPER studio ale nagrywa ścieżkę tylko na LEWY kanał, prawy jest jakby wyciszony. Poniżej screen.
REAPER odsłuch tylko na L kanał
REAPER odsłuch tylko na L kanał
Przywitam się na początek bo jestem świeży, siemanko! pozdrawiam wszystkich
Sytuacja klaruję się tak. Mam sprzęt Focurstie Scarllet Studio 2gen (intefejs,słuchawki, mic) podłączony kablem USB pod komputer. Korzystam z programu REAPER studio ale nagrywa ścieżkę tylko na LEWY kanał, prawy jest jakby wyciszony. Poniżej screen.
- Załączniki
-
- prawy kanal.jpg (192.06 KiB) Przejrzano 9710 razy
Re: REAPER odsłuch tylko na L kanał
Zgaduję, że chodzi Ci o nagrywanie wokalu przez mikrofon (?)
Myślę, że podłączyłeś mikrofon pod jedno gniazdo w interfejsie (tak się robi), dlatego nagrywa się jeden kanał.
Jeśli tak, to wszystko jest ok.
Myślę, że podłączyłeś mikrofon pod jedno gniazdo w interfejsie (tak się robi), dlatego nagrywa się jeden kanał.
Jeśli tak, to wszystko jest ok.
Na załączonym obrazku widać, że masz ustawione nagrywanie z lewego i prawego kanału (odpowiednio wej. 1 i 2 w interfejsie), zaś mikrofon masz podłączony tylko do jednego z wejść. W związku z tym z tego wejścia rejestruje się sygnał, zaś z drugiego (do którego nic nie jest podłączone) nie. Zmień ustawienie wejść na tej ścieżce na mono i wybierz wejście, do którego masz podłączony mikrofon. Wtedy zostanie nagrany jeden ślad (mono) właśnie z tego wejścia. Będzie słyszalny w obydwu głośnikach a panoramą ustawisz sobie jego miejsce w planie.
Strona 58 podręcznika do Reaper'a
Strona 58 podręcznika do Reaper'a
Miałam dokładnie taki sam problem i nie zauważyłam tego, że mam nagrywanie dwóch kanałów. Teraz sobie uświadomiłam 
Krem przeciwzmarszczkowy Mialenia skutecznie zadziała na zmarszczki na twarzy https://mialenia.pl/produkt/mialenia/
To częsty błąd, który łatwo zrobić
Zawsze najlepszy serwis https://zmarszczkimimiczne.pl/