CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
PWA
Posty: 896
Rejestracja: środa 04 cze 2014, 00:00

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: PWA » czwartek 27 maja 2021, 22:45

Zbyszek, ja Ci nic nie podawałem. Przesłałem Ci jedynie link do strony Steinberga z instrukcją, która jest jasna i klarowna. Wystarczy ją wykonać krok po kroku i być może wszystko zadziała. Gwarancji nie ma, bo mówimy o instrumencie i Cubase z przed 12 lat! Ty natomiast napisałeś, że gdzieś tam skopiowałeś folder z presetami, nie koniecznie tam, gdzie wskazuje instrukcja, ale tam, gdzie z jakichś sobie znanych powodów wydawało Ci się, że będzie dobrze... i bezradnie rozkładasz ręce i dziwisz się, że nie działa. No nie działa, bo nie może zadziałać, skoro presety są w innej lokalizacji, niż jest to podane w instrukcji!!!
Nie wiesz co należy zrobić, jeżeli brakuje jakichś folderów na dysku??? Wiesz jak się tworzy foldery w Windows???
Przecież w instrukcji jest podana dokładna docelowa lokalizacja presetów... tak, czy nie?

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » piątek 28 maja 2021, 00:50

Piotrek,mam konkretne pytanie teraz.U mnie w laptopie gdzie mam cubase 11 to nie mam tak dokładnie ścieżki tam gdzie mam umieścić HalionOne,mówię teraz o ścieżce tej docelowej co podaje Steinberg,w tym linku od Ciebie.Żebyś mnie dokładnie zrozumiał.Teraz Tu bardzo dokładnie napiszę Ci jaka FAKTYCZNA ŚCIEŻKA w cubase 11 u mnie jest.A więc : C\Program Data\VST XMLs\Steinberg Media Technologies. Przyjrzyj się dobrze że napisałem Ci VST XMLs zamiast (VST 3 Presets) który Ty mi napisałeś,jak również podaje go firma Steinberg.
Piotrek czy ja dobrze rozumem? że obecnie, czyli w folderze Steinberg Media Technologies, który jest w ścieżce : C\Program Data\VST XMLs\Steinberg Media Technologies i tu mam utworzyć folder HalionOne, - a w nim umieścić te (podfoldery) które były w cubase 5 ????- chciałbym Cię dobrze zrozumieć. ;)

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » piątek 28 maja 2021, 13:04

Witam,zrobiłem tak jak napisałem ostatnio w poście.Lecz .....niestety....znowu cały czas podczas próby odpalenia moich plików cpr (zrobionych w cubase 5 ) w cubase 11 cały czas mam komunikat typu not found or not load plugins.
Może się mylę ale uważałem że TYM RAZEM poprawnie skopiowałem ten folder.

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » piątek 28 maja 2021, 21:40

Drogi Piotrze,widzę że ostatnio chyba jesteś bardzo zajęty,bo rzadko mi odpisujesz.

W takim razie już nie będę Ci przeszkadzał.

Jeżeli nie będziesz mógł mi odpisać co dalej, - to ja odinstaluję tego Cubase 11 bo już mam go dosyć,a po za tym mam problem ze sterownikiem AsioAll.Zupełny brak dźwięku w cubase 11.

Szkoda że Cię dzisiaj nie było.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
PWA
Posty: 896
Rejestracja: środa 04 cze 2014, 00:00

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: PWA » sobota 29 maja 2021, 20:48

Zbyszek-muzyk-100 pisze:
piątek 28 maja 2021, 13:04
not load plugins.
Nie rozumiem... przecież HalionOne ładował Ci się poprawnie. Czy w tej chwili masz problem z jego ładowaniem? Czy używasz jeszcze innych instrumentów w tym projekcie?

ODPOWIEDZ