Problem z latencją

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
songmaker

Problem z latencją

Post autor: songmaker » sobota 13 mar 2004, 15:18

Mam problem z latencją w programach Cubase i Cubasis. Mam kartę Sound Blaster Audigy i klawiaturę sterującą Prodikeys. Kiedy włączam sterowniki Creative'a latencja zmniejsza się do 10 ms ale przy okazji częstotliwośc ustawia się na 48 000 kHz (bez możliwości wyboru innej). Przy sygnale z klawiatury wszystko jest OK, ale kiedy próbuję przy tej częstotliwości nagrywać gitarę - panuje głucha cisza. Z kolei przy częstotliwości 44.100 kHz da się nagrywac gitarę, ale latencja sygnału z klawiatury jest zbyt duża. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

Awatar użytkownika
Stiwi

Re: Problem z latencją

Post autor: Stiwi » sobota 13 mar 2004, 18:53

...Mam problem z latencją w programach Cubase i Cubasis. Mam kartę Sound Blaster Audigy i klawiaturę sterującą Prodikeys. Kiedy włączam sterowniki Creative'a latencja zmniejsza się do 10 ms ale przy okazji częstotliwośc ustawia się na 48 000 kHz (bez możliwości wyboru innej). Przy sygnale z klawiatury wszystko jest OK, ale kiedy próbuję przy tej częstotliwości nagrywać gitarę - panuje głucha cisza. Z kolei przy częstotliwości 44.100 kHz da się nagrywac gitarę, ale latencja sygnału z klawiatury jest zbyt duża. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

...

Kurde ja kożystam ze sterowników Creative Asio i jest wszystko ok mimo że częstotliwośc mam 48 000 khz i np na full duplex jest gorzej przy 44 100 kz ale wszystko działa jak należy.

ODPOWIEDZ