Mam problem z latencją w programach Cubase i Cubasis. Mam kartę Sound Blaster Audigy i klawiaturę sterującą Prodikeys. Kiedy włączam sterowniki Creative'a latencja zmniejsza się do 10 ms ale przy okazji częstotliwośc ustawia się na 48 000 kHz (bez możliwości wyboru innej). Przy sygnale z klawiatury wszystko jest OK, ale kiedy próbuję przy tej częstotliwości nagrywać gitarę - panuje głucha cisza. Z kolei przy częstotliwości 44.100 kHz da się nagrywac gitarę, ale latencja sygnału z klawiatury jest zbyt duża. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
Problem z latencją
Re: Problem z latencją
...Mam problem z latencją w programach Cubase i Cubasis. Mam kartę Sound Blaster Audigy i klawiaturę sterującą Prodikeys. Kiedy włączam sterowniki Creative'a latencja zmniejsza się do 10 ms ale przy okazji częstotliwośc ustawia się na 48 000 kHz (bez możliwości wyboru innej). Przy sygnale z klawiatury wszystko jest OK, ale kiedy próbuję przy tej częstotliwości nagrywać gitarę - panuje głucha cisza. Z kolei przy częstotliwości 44.100 kHz da się nagrywac gitarę, ale latencja sygnału z klawiatury jest zbyt duża. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
...
Kurde ja kożystam ze sterowników Creative Asio i jest wszystko ok mimo że częstotliwośc mam 48 000 khz i np na full duplex jest gorzej przy 44 100 kz ale wszystko działa jak należy.
...
Kurde ja kożystam ze sterowników Creative Asio i jest wszystko ok mimo że częstotliwośc mam 48 000 khz i np na full duplex jest gorzej przy 44 100 kz ale wszystko działa jak należy.