Witam. Mam następujący problem:
Ściągnąłem najnowsze demo samplera NI Kontakt 2 w oficjalnej strony www.nativeinstruments.com. Program działa dobrze i stabilnie, ale wyszukiwarka, a właściwie przeglądarka plików (Browser) nie widzi kilku folderów, m.in folderu z moimi samplami. Jedyne co różni ten folder od innych, prawidłowo rozpoznawanych przez przeglądarkę, to to, że:
1) kieeedyś daaaaawno temu podmieniłem mu ikonkę zwykłego folderu na inną w za pomocą programu Kakus Folder. Programu owego dawno już w systemie nie ma, ikonka jest standardowa,a w samym folderze usunąłem pliki Thumbs.db i dektop.ini
2) Nazwa folderu jest DUŻYMI LITERAMI (bardziej się w oczy rzuca)
3) Folder ma prawie 7 GB
Mój system to WinXP, jeszcze bez Service Pack'ów
Próbowałem na wszelkie spopoby zrozumieć z czym sobie nie radzi Kontakt, ale wychodzi na to, że on po prostu "nie lubi" tego folderu i za Chiny nie chce go widzieć.
Jeżeli ktoś z Was ma lub miał podobny problem lub wie co z tym zrobić, to będę wdzięczny za odpowiedź.
NI Kontakt 2
NI Kontakt 2
www.myspace.com/pchelki
Re: NI Kontakt 2
Może to głupie co napisze, ale czy próbowałeś utworzyć nowy katalog i przenieść do niego owe sample?
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
...Może to głupie co napisze, ale czy próbowałeś utworzyć nowy katalog i przenieść do niego owe sample?...
Pytanie nie jest bynajmniej głupie, ale po pierwsze mam ze 20 utworów w których są użyte sample z tego folderu, więc po przenoszeniu musiałbym poustawiać wszystko od początku. Chyba dojdzie do tego, że niektóre biblioteki sampli sobie skopiuję w jakieśinne miejsce, tylko że to już po kupnie nowego dysku (teraz mam zaledwie 40GB)
Pytanie nie jest bynajmniej głupie, ale po pierwsze mam ze 20 utworów w których są użyte sample z tego folderu, więc po przenoszeniu musiałbym poustawiać wszystko od początku. Chyba dojdzie do tego, że niektóre biblioteki sampli sobie skopiuję w jakieśinne miejsce, tylko że to już po kupnie nowego dysku (teraz mam zaledwie 40GB)
www.myspace.com/pchelki
Pytanie nie jest bynajmniej głupie, ale po pierwsze mam ze 20 utworów w których są użyte sample z tego folderu, więc po przenoszeniu musiałbym poustawiać wszystko od początku. Chyba dojdzie do tego, że niektóre biblioteki sampli sobie skopiuję w jakieśinne miejsce, tylko że to już po kupnie nowego dysku (teraz mam zaledwie 40GB)...
Nie chodziło mi, że głupie jest Twoje pytanie tylko moja podpowiedz.

Powodzenia.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
Nie chodziło mi, że głupie jest Twoje pytanie tylko moja podpowiedz.
Pisałem o Twojej odpowiedzi, że nie jest głupia :)
A z tym przenoszeniem i zmianą nazwy to dobry pomysł. Nie wiem co mi na mózg padło, że tego nie zrobiłem. (Ohh, no tak! Biorytmu nie sprawdziłem!!:) ). Zaraz się wezmę do kopiowania. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale to i tak nie jest w porządku, że użytkownik ma coś robić DLA programu a nie odwrotnie. Jak tak dalej pójdzie, to komputery zaczną nas całkowicie kontrolować... :)
Pisałem o Twojej odpowiedzi, że nie jest głupia :)
A z tym przenoszeniem i zmianą nazwy to dobry pomysł. Nie wiem co mi na mózg padło, że tego nie zrobiłem. (Ohh, no tak! Biorytmu nie sprawdziłem!!:) ). Zaraz się wezmę do kopiowania. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale to i tak nie jest w porządku, że użytkownik ma coś robić DLA programu a nie odwrotnie. Jak tak dalej pójdzie, to komputery zaczną nas całkowicie kontrolować... :)
www.myspace.com/pchelki
......... Jak tak dalej pójdzie, to komputery zaczną nas całkowicie kontrolować... :)...
Poczynając od sprawdzania biorytmu.
Poczynając od sprawdzania biorytmu.

Zrobiłełem tak, jak mi podpowiedziałeś i działa. Dzięki, bo męczył bym się z tym jeszcze, a tak to teraz mogę się bawić i po malutku rozważać zakup :)
www.myspace.com/pchelki