Sekwencer?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Miszkas

Sekwencer?

Post autor: Miszkas » środa 12 mar 2003, 12:19

Witajcie! Kolejny "beginner" na pokładzie. Wbrew tradycji nie zapytam o to jaką kartę kupić, tylko o to czy Emagic Logic Fun dołączany do Terrateca Fire 24/96 to w pełni użyteczne narzędzie do nagrywania ścieżkowego i edycji? Do tej pory miałem jednorazowy kontakt z Music Makerem i sesja (amatorska) jakoś wyszła. Chciałbym pracować na legalu, więc propozycja Terrateca wydaje się kusząca...

Awatar użytkownika
Damianin

Re: Sekwencer?

Post autor: Damianin » środa 12 mar 2003, 15:23

Pewnie, że jest OK. Ale ja zastanowił bym się nad inną rzeczą. Czy warto jest się uczyć od podstaw obsługi programu Logic wiedząc, że nie będzie jego nowych wersji ani ulepszeń aktualnych (na PC) ? Takiego problemu nie powinno być natomiast z Cubasisem Steinberga, który też jest dołączany do niektórych kart i równie funkcjonalny.

Teraz wpadła mi do głowy jeszcze jedna rzecz: we wrześniu 2001 roku na płycie dołączanej do Estrady i Studia ukazała się pełna i jak najbardziej legalna wersja programu Samplitude project 5.9 wraz z opisem podstawowych funkcji i metod edycji wewnątrz numeru. Wydaje mi się, że jest to najlepsze rozwiązanie do nagrywania wielościeżkowego i edycji. No i nie wymagające uzależnienia wyboru programu od modelu karty dźwiękowej.

Damian

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 12 mar 2003, 21:21

...Witajcie! Kolejny "beginner" na pokładzie. Wbrew tradycji nie zapytam o to jaką kartę kupić, tylko o to czy Emagic Logic Fun dołączany do Terrateca Fire 24/96 to w pełni użyteczne narzędzie do nagrywania ścieżkowego i edycji? Do tej pory miałem jednorazowy kontakt z Music Makerem i sesja (amatorska) jakoś wyszła. Chciałbym pracować na legalu, więc propozycja Terrateca wydaje się kusząca... ...

Na przykład do karty MIA firmy Echo Audio dolaczany jest Cubasis VST. Mozna tez nabyc samego Cubasis'a VST w wersji 4.0 za 369 PLN i uzywac go z jakas karta ze sterownikami ASIO - na przyklad karty od Audiotrak albo ESI czy Marian, ktore nie sa drogimi rozwiazaniami. Sa to nieco drozsze propozycje niz ta, ktora przedstawiles, ale wydaja sie byc stabilniejsze i bardziej "przyszlosciowe". Moze warto je wziac pod uwage?

Awatar użytkownika
Miszkas

Post autor: Miszkas » wtorek 18 mar 2003, 15:24

Dzięki, trochę mnie uspokoiliście. Zostanę chyba przy Terratecu, bo przekonują mnie jego wejścia/wyjścia, ale mam jeszcze trzy tygodnie na rozmyslania, więc nic pewnego...

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » wtorek 18 mar 2003, 15:55

Tak naprawdę to przesiadka z Logica na Cubasa nie jest taka straszna i nic sie nie stanie jeśli polubisz prace w Logicu. Ja obecnie ćwiczę Cubasa i bardzo spodobał mi sie , a od lat jestem wielkim miłośnikiem Logica. Do Cubase przekonuje mnie w tej chwili lepsza obsługa niektórych instrumentów VST ( dedykowanych dla Cubase więc nic dziwnego ) , fajny mikser i ogólne dobre wrażenie. Wygląd pianorolla to nędza niestety i pluginy. Jak zwykle nic nie jest doskonałe.

ODPOWIEDZ