Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » czwartek 15 gru 2005, 21:23
......
Memtest - polecam. Mozna sie zdziwic

...
Jeszcze lepszy jest GoldMemory, niestety płatny

...
No wlasnie dlatego memtest, ze darmowy. Ale osoby o slabych nerwach niech lepiej nie testuja swoich pamieci

-
pawello
autor: pawello » czwartek 15 gru 2005, 21:38
...pawello, czy instalowałeś Windows Media update? Którą masz wersję Windows Media?...
Nie instalowalem niczego - WM10 na SP1
[addsig]
pozdrawiam.
-
netes
autor: netes » czwartek 15 gru 2005, 21:48
.........
Memtest - polecam. Mozna sie zdziwic

...
Jeszcze lepszy jest GoldMemory, niestety płatny

...
No wlasnie dlatego memtest, ze darmowy. Ale osoby o slabych nerwach niech lepiej nie testuja swoich pamieci

...
A wracając właśnie do błędów w pamięci to często wystarczy jedynie zwiększyć timingi w BIOSie i błędy znikają

.
Pozdrawiam
-
pawello
autor: pawello » czwartek 15 gru 2005, 21:51
jest taki próg użycia pamięci, po przekroczeniu którego Cubase może raportować błąd przy próbie zapisania projektu, lub co gorsza zapisac go tak, że będzie nie do otwarcia lub np. "zgubi" wszystkie wtyczki.
Ale to raczej nie ma nic wspolnego z exportem...?
[addsig]
pozdrawiam.
-
MB
Nie instalowalem niczego - WM10 na SP1
Jeśli masz WM10, to znaczy, że jednak musiałeś zainstalować, bo normalnie w WinXP z pudełka jest WM8 i ani SP1 ani SP2 tego nie uaktualnia. Microsoft co jakiś czas wypuszcza nową "lepszą" wersję Windows Media i WMPlayer przy każdym użyciu namolnie się dopytuje czy zainstalować tę nową wersję. Wystarczy, że raz na odczepnego odpowiedziałeś "tak".
Teraz bad news: export do pliku Widnows Media korzysta właśnie z tego Windows Media API, więc jeśli Microsoft coś spieprzył to możesz mieć efekt jaki obserwujesz i Steinberg jest niewinny. Spotkałem się już z przypadkami, że właśnie uaktualnienie do WM10 powodowało poważne problemy w systemie, choć nie będę się upierał, że to to.
-
pawello
autor: pawello » czwartek 15 gru 2005, 22:28
Jeśli masz WM10, to znaczy, że jednak musiałeś zainstalować, bo normalnie w WinXP z pudełka jest WM8 i ani SP1 ani SP2 tego nie uaktualnia. Microsoft co jakiś czas wypuszcza nową "lepszą" wersję Windows Media i WMPlayer przy każdym użyciu namolnie się dopytuje czy zainstalować tę nową wersję. Wystarczy, że raz na odczepnego odpowiedziałeś "tak".
Teraz bad news: export do pliku Widnows Media korzysta właśnie z tego Windows Media API, więc jeśli Microsoft coś spieprzył to możesz mieć efekt jaki obserwujesz i Steinberg jest niewinny. Spotkałem się już z przypadkami, że właśnie uaktualnienie do WM10 powodowało poważne problemy w systemie, choć nie będę się upierał, że to to....
Nie instalowalem niczego POZA WM10.. I zainstalowalem to swiadomie.. System mam odchudzony i skonfigurowany.. staram sie miec kontrole nad systemem i jestem bardzo drobiazgowy..Ale najdziwniejsze jest to ze juz taka konfiguracje przerabialem - roznila sie wersja kubejsa.. jak bede mial chwile to sprawdze co to sie popieprzylo czy np poprzednia wersja exportuje do WMA.. Ale to moze byc niepredko bo ma robote..
[addsig]
pozdrawiam.
-
Kuma
-
Kontakt:
autor: Kuma » czwartek 15 gru 2005, 22:40
...jest taki próg użycia pamięci, po przekroczeniu którego Cubase może raportować błąd przy próbie zapisania projektu, lub co gorsza zapisac go tak, że będzie nie do otwarcia lub np. "zgubi" wszystkie wtyczki.
...
Z exportem też, zapomniałem dodać.
bębniarz
-
pawello
autor: pawello » piątek 16 gru 2005, 09:13
......jest taki próg użycia pamięci, po przekroczeniu którego Cubase może raportować błąd przy próbie zapisania projektu, lub co gorsza zapisac go tak, że będzie nie do otwarcia lub np. "zgubi" wszystkie wtyczki.
...
Z exportem też, zapomniałem dodać....
Ok.. wiec jak sie to ma do sytuacji takiej: otwieram projekt i probuje exportowac do WMA - sztyrlic i restart.. Porestarcie otwieram tten sam projekt jak gdyby nigdy nic i probuje exportowac do WAV - bez zajakniecia..
[addsig]
pozdrawiam.
-
Kuma
-
Kontakt:
Ok.. wiec jak sie to ma do sytuacji takiej: otwieram projekt i probuje exportowac do WMA - sztyrlic i restart.. Porestarcie otwieram tten sam projekt jak gdyby nigdy nic i probuje exportowac do WAV - bez zajakniecia..
...
Czy dzieje się to przy każdym, nawet najprostszym projekcie? Sprawdzę z ciekawości jak to jest u mnie z WMA - nigdy jeszcze nie zgrywałem do tego formatu. Tylko ja działam na SX2.2
bębniarz
-
pawello
autor: pawello » piątek 16 gru 2005, 15:55
Czy dzieje się to przy każdym, nawet najprostszym projekcie? Sprawdzę z ciekawości jak to jest u mnie z WMA - nigdy jeszcze nie zgrywałem do tego formatu. Tylko ja działam na SX2.2...
na kazdym
[addsig]
pozdrawiam.