Audition 3.0 - już jest
Re: Audition 3.0 - już jest
...**********************
czy dobry bedzie to sie jeszcze okaze po filmiku i wygladzie trudno ocenic...
no wiesz, ja pracuje glownie na audition,
cokolwiek zmienia IMHO i tak bedzie na plus.
tak wg mnie bylo przy wszystkich nowych wersjach,
dla samego midi + kilka istotnych zmian w multitrack wezme ten upgrade.
owszem mowia ze bedzie niby szybszy, to sie zobaczy
grunt zeby nie byl wolniejszy niz obecny 2.0 :D
pozdrawiam...
ja pracuje ciągle na starym poczciwym cool edicie pro i nie narzekam wystarcza mi jak narazie moze dlatego ze jestem poczatkujacy :) bo zaledwie rok sie zajmuje "muzyka"
czy dobry bedzie to sie jeszcze okaze po filmiku i wygladzie trudno ocenic...
no wiesz, ja pracuje glownie na audition,
cokolwiek zmienia IMHO i tak bedzie na plus.
tak wg mnie bylo przy wszystkich nowych wersjach,
dla samego midi + kilka istotnych zmian w multitrack wezme ten upgrade.
owszem mowia ze bedzie niby szybszy, to sie zobaczy
grunt zeby nie byl wolniejszy niz obecny 2.0 :D
pozdrawiam...
ja pracuje ciągle na starym poczciwym cool edicie pro i nie narzekam wystarcza mi jak narazie moze dlatego ze jestem poczatkujacy :) bo zaledwie rok sie zajmuje "muzyka"
odswiezam temat, gdyz wlasnie zamowilem swiezutki upgrade do wersji 3.0.
Jak przybedzie to przetestuje i podziele sie wrazeniami.
jednak do tego czasu, mam jeszcze jeden problem z 2.0.
co jakis czas (podejrzewam ze robi to wtyczka LMC SSL, ktora powoduje ze program sie czasami poprostu wylaczy), program gubi ustawienia wszystkich presetow wbudowanych wtyczek, np dynamic processor lista presetow jest pusta, itd. (wiadomo, ze wieksozsc presetow to kicha, ale czesto traktuje je jako taka baza ktora modyfikuje)
pytanie, czy ktos wie, (probowalem szukac po katalogach, ale sie nie udalo) gdzie adobe trzyma pliki odpowiedzialne za te wbudowane presety ?
(przeinstalowanie programu ogolnie zalatwia program, no ale ile mozna
Pozdrawiam
co jakis czas (podejrzewam ze robi to wtyczka LMC SSL, ktora powoduje ze program sie czasami poprostu wylaczy), program gubi ustawienia wszystkich presetow wbudowanych wtyczek, np dynamic processor lista presetow jest pusta, itd. (wiadomo, ze wieksozsc presetow to kicha, ale czesto traktuje je jako taka baza ktora modyfikuje)
pytanie, czy ktos wie, (probowalem szukac po katalogach, ale sie nie udalo) gdzie adobe trzyma pliki odpowiedzialne za te wbudowane presety ?

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...odswiezam temat, gdyz wlasnie zamowilem swiezutki upgrade do wersji 3.0.
Pozdrawiam...
Podobna rzecz i mnie się przytrafiła. W Audition powinna być możliwość zapisywania presetów do plików.
Dane do presetów trzymane są w folderze 'dane aplikacji' i dalej w adobe\\audition etc.

Pozdrawiam...
Podobna rzecz i mnie się przytrafiła. W Audition powinna być możliwość zapisywania presetów do plików.
Dane do presetów trzymane są w folderze 'dane aplikacji' i dalej w adobe\\audition etc.
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2
eh, a ja sie dziwilem czemu tego znalezc nie moglem, a to wszystko jako ukryte pliki'katalogi.
teraz jest ok, skopiowalem sobie plik od ustawien efektow.
jak znowu cos takiego bedzie to po prostu go nadpisze i tyle :>
dzieki, i pozdrawiam
teraz jest ok, skopiowalem sobie plik od ustawien efektow.
jak znowu cos takiego bedzie to po prostu go nadpisze i tyle :>
dzieki, i pozdrawiam
mozna pobrac juz triala audition 3.0 ze strony adobe.com (wymagana rejsetracja)
Pozdrawiam
wlasnie instaluje
Pozdrawiam
wlasnie instaluje
no wiec, obcowalem tylko 15 minut, gdyz musialem juz wychodzic ze studia.
ogolnie wszystko wyglada mniej wiecej tak samo.
nie ma szoku jak z wersji 1.5 na 2.0
program IMHO dziala szybicje
przy duzej sesji, przelaczanie pomiedzy oknem multitrack a miksera odbywa sie blyskawicznie, nic nie musi sie doczytac, wskazniki od razu ladnie plynnie chodza. przewijanie itd tez imho sztbciej, ale sprawdze dokladnie jutro.
latwiejsza nawigacja po trackach (podswietlnie calego tracku, w szczegolnosci jego lewej czesci (tam gdzie sa FX, EQ, IN/OUT itd)
z efektow lekka zmiana w posegregowaniu + kilka nowych
- tube modeler compresor (ktory mozna bylo sciagnac wczesniej do 2.0)
- analog delay
- kilka nowych filtrow do odszumiania itd
- convolution reverb
- guitar suite (prosty interface z wlacznym kompresorem, filtrami, symulacja paczek i chyba 3 rodzaje przesteru)
- wtyczka "mastering" lol
(zawiera zintegrowane: EQ, reverb?,exciter, widener, maximizer)
- kilka nowych efektow z serii Stereo Imagery
z obslugi, to to co bylo na filmikach, automatyczne fadowanie clipow (w koncu)itd. proste zciszanie i zglasnianie fragmentow w edit view (bez kombinowania)
nowa opcja przy zachowywaniu, save all audio as ?
nowa opcja duplikate track (duplikuje dokladnie caly track, z wszysktimi klipami na nim), nadal brak opcji duplikowania np zgrupowanych clipow
obsluga midi, mozna nakladac te same efekty co na audio (ale to juz chyba bylo) no i obluga vsti, tutaj duzo mowic nie bede, bo w sumie niekorzystam z midi
to narazie tyle co udalo mi sie wstepnie sprawdzic,
aha, sesja z 2.0 wczytuje sie calkowicie bezproblemowo, wsyzstko dziala.
sesje mozna zapisac jako .ses. oraz jako .xml
Pozdrawiam
ogolnie wszystko wyglada mniej wiecej tak samo.
nie ma szoku jak z wersji 1.5 na 2.0
program IMHO dziala szybicje
przy duzej sesji, przelaczanie pomiedzy oknem multitrack a miksera odbywa sie blyskawicznie, nic nie musi sie doczytac, wskazniki od razu ladnie plynnie chodza. przewijanie itd tez imho sztbciej, ale sprawdze dokladnie jutro.
latwiejsza nawigacja po trackach (podswietlnie calego tracku, w szczegolnosci jego lewej czesci (tam gdzie sa FX, EQ, IN/OUT itd)
z efektow lekka zmiana w posegregowaniu + kilka nowych
- tube modeler compresor (ktory mozna bylo sciagnac wczesniej do 2.0)
- analog delay
- kilka nowych filtrow do odszumiania itd
- convolution reverb
- guitar suite (prosty interface z wlacznym kompresorem, filtrami, symulacja paczek i chyba 3 rodzaje przesteru)
- wtyczka "mastering" lol
(zawiera zintegrowane: EQ, reverb?,exciter, widener, maximizer)
- kilka nowych efektow z serii Stereo Imagery
z obslugi, to to co bylo na filmikach, automatyczne fadowanie clipow (w koncu)itd. proste zciszanie i zglasnianie fragmentow w edit view (bez kombinowania)
nowa opcja przy zachowywaniu, save all audio as ?
nowa opcja duplikate track (duplikuje dokladnie caly track, z wszysktimi klipami na nim), nadal brak opcji duplikowania np zgrupowanych clipow
obsluga midi, mozna nakladac te same efekty co na audio (ale to juz chyba bylo) no i obluga vsti, tutaj duzo mowic nie bede, bo w sumie niekorzystam z midi
to narazie tyle co udalo mi sie wstepnie sprawdzic,
aha, sesja z 2.0 wczytuje sie calkowicie bezproblemowo, wsyzstko dziala.
sesje mozna zapisac jako .ses. oraz jako .xml
Pozdrawiam
-
tez juz testuje.... obsługa w oknie edit faktycznie dużo sprawniejsza z nowymi opcjami co bardzo cieszy i podobne wrażenia mam jaśli chodzi o szybkość działania programu , a szczególnie jego STABILNOść ( po dwóch godzinach przerwy na pracę w innym programie aplikacja powraca z listwy w gotowości do pracy,co w przypadku AA 2.0 nie było takie oczywiste....)
jedyne zastrzeżenia jak do tej pory w moim przypadku to MIDI...wszystko działa niby standardowo,a jednak...oczekiwałem więcej! brak możliwości odsłuchu sygnału z vst w momencie kiedy NIE nagrywam?!? czy koledzy też doświadczają tego przykrego faktu czy to może moja konfiguracja coś nie tak? po drugie: 3 koszmarne natywne VST na pokładzie.dźwięki jak z kioskowego pianinka za 10 zł, może lepiej było sobie wogóle podarować? nie sądzę żeby ktokolwiek potrzebował tego typu wynalazków ...
tertio: wydajność w pracy z VST ! na moim "wędrownym" laptopowym pentium 4 z 512 ram odpalenie lounge lizarda tudzież innego niespecjalnie wymagającego instrumentu powoduje wyraźne zamyślenie komputera...hmmm,niedobrze.rozumiem że na "DZISIEJSZE CZASY" p4+512 to już prawie dowcip,ale np.Ableton jakoś ciągnie w tej sytuacji duuuuuuuuuuuuużo więcej bez zająknięcia.szkoda.
tym bardziej szkoda ,że przecież to miał być "ten wielki przełom",AA w końcu jako pełnoprawny DAW! A tu chyba nie do końca ....
pozdrawiam i czekam na dalsze testowe wnioski :)
jedyne zastrzeżenia jak do tej pory w moim przypadku to MIDI...wszystko działa niby standardowo,a jednak...oczekiwałem więcej! brak możliwości odsłuchu sygnału z vst w momencie kiedy NIE nagrywam?!? czy koledzy też doświadczają tego przykrego faktu czy to może moja konfiguracja coś nie tak? po drugie: 3 koszmarne natywne VST na pokładzie.dźwięki jak z kioskowego pianinka za 10 zł, może lepiej było sobie wogóle podarować? nie sądzę żeby ktokolwiek potrzebował tego typu wynalazków ...
tertio: wydajność w pracy z VST ! na moim "wędrownym" laptopowym pentium 4 z 512 ram odpalenie lounge lizarda tudzież innego niespecjalnie wymagającego instrumentu powoduje wyraźne zamyślenie komputera...hmmm,niedobrze.rozumiem że na "DZISIEJSZE CZASY" p4+512 to już prawie dowcip,ale np.Ableton jakoś ciągnie w tej sytuacji duuuuuuuuuuuuużo więcej bez zająknięcia.szkoda.
tym bardziej szkoda ,że przecież to miał być "ten wielki przełom",AA w końcu jako pełnoprawny DAW! A tu chyba nie do końca ....
pozdrawiam i czekam na dalsze testowe wnioski :)
...wchodze sobie przez przypadek dzisiaj na adobe.com
i co widze ?
a no to.
http://www.adobe.com/products/audition/
O fajnie, zaraz ściągnę z Emula. Try before buy!
i co widze ?
a no to.
O fajnie, zaraz ściągnę z Emula. Try before buy!
-
......wchodze sobie przez przypadek dzisiaj na adobe.com
i co widze ?
a no to.
O fajnie, zaraz ściągnę z Emula. Try before buy!...
TRY BEFORE BUY możesz akurat przeprwoadzić legalnie ze strony Adobe.30 dni pełnowymiarowego korzystania z programu za darmo. co do Emule, nie masz się czym tu popisywać ani przed kim.
i co widze ?
a no to.
O fajnie, zaraz ściągnę z Emula. Try before buy!...
TRY BEFORE BUY możesz akurat przeprwoadzić legalnie ze strony Adobe.30 dni pełnowymiarowego korzystania z programu za darmo. co do Emule, nie masz się czym tu popisywać ani przed kim.
wiec przetestowalem jescze troche
faktycznie dziala szybciej, ale nieznacznie szybciej
brak problemow z niektorymi wtyczkami, ktore wczesniej powodowaly wysypywanie sie programu, np zapiecie na busa LCM1 SSL (czesto ale nie zawsze program sie nagle wylaczal)
w 2.0 nie chciala wogole ruszyc np wtyczka darmowa freeamp2, powodowala zaiweszenie sie programu, tutaj poszla bezproblemowo i dziala.
(z tego co wiem to cubase tez mial z nia problemy)
wiecej narazie nie przetestowalem, nie zamierzam konczyc rozpoczetych sesji z 2.0 na 3.0, wole dokonczyc a potem przesiadka na 3.0
Pozdrawiam
faktycznie dziala szybciej, ale nieznacznie szybciej
brak problemow z niektorymi wtyczkami, ktore wczesniej powodowaly wysypywanie sie programu, np zapiecie na busa LCM1 SSL (czesto ale nie zawsze program sie nagle wylaczal)
w 2.0 nie chciala wogole ruszyc np wtyczka darmowa freeamp2, powodowala zaiweszenie sie programu, tutaj poszla bezproblemowo i dziala.
(z tego co wiem to cubase tez mial z nia problemy)
wiecej narazie nie przetestowalem, nie zamierzam konczyc rozpoczetych sesji z 2.0 na 3.0, wole dokonczyc a potem przesiadka na 3.0
Pozdrawiam