...dzieki wielkie za info, nie rozumiem tylko czemu sf'y w instrumencie VST brzmia zupelnie inaczej niz te przez synteator karty
moze znacie jakies sprawdzone freeware'owe programiki ?
jeszcze raz dzieki i pozdrawiam :D
...
http://www.kvr-vst.com/inst.php
poszperaj tu i popróbuj na pewno coś znajdziesz Powinno brzmieć tak samo lub lepiej - jeśli brzmi zupełnie inaczej to coś jest nie tak, próbuj dalej.
Problem z Cubase
Re: Problem z Cubase
znalazlem duzo na tej stronce shareware'ow i freeware'ow probowalem kilka roznych - sample brzmia duzo gorzej ;-/ - przy perkusji degradacja brzmienia jest wyjatkowo duza, przy innych instrumentach jest odczuwalna dosc mocno ale troche mniejsza oprocz wszystkich programow z tej stronki znalazlem jeszcze Bismarka (BS-16 i BS-1) tam wszystko troche lepiej brzmi ale rowniez bez porownania z syntezatorem - roznica jest katastrofalna ;-/ - soundfonty zestawu akustycznego brzmia mniej wiecej jak te przy syntezie fm
Dziwne , dziwne !!??? Spróbuj demo, trial, lub "wersję edukacyjną" jakiegoś markowego programu ( Halion, Logic Platinum, EXSP 24 ( można to chyba ściągnąć z kvr ) Jeśli tu również będzie źle to już będzie dziwnie do kwadratu. Jakich driverów używasz ?
...Dziwne , dziwne !!??? Spróbuj demo, trial, lub "wersję edukacyjną" jakiegoś markowego programu ( Halion, Logic Platinum, EXSP 24 ( można to chyba ściągnąć z kvr ) Jeśli tu również będzie źle to już będzie dziwnie do kwadratu. Jakich driverów używasz ?...
niestety na kvr jest tylko notka o instrumencie i linki - producenci nie wypuscili demo wersji zadnego z tych programow - z tego co sie zdazylem zorientowac
ja szukam dalej :)
drivery mam zwykle no i "asio multimedia driver" :)))
ale mysle czy nie zainstalowac tych KX do soundblastera lajfa tylko nie wiem jak jest z nimi w praktyce
wszyscy je chwala, dzis dlugi wieczor wiec pewnie sie pobawie
pozdrawiam i dzieki:)
niestety na kvr jest tylko notka o instrumencie i linki - producenci nie wypuscili demo wersji zadnego z tych programow - z tego co sie zdazylem zorientowac
ja szukam dalej :)
drivery mam zwykle no i "asio multimedia driver" :)))
ale mysle czy nie zainstalowac tych KX do soundblastera lajfa tylko nie wiem jak jest z nimi w praktyce
wszyscy je chwala, dzis dlugi wieczor wiec pewnie sie pobawie
pozdrawiam i dzieki:)
Chyba ja je najbardziej chwalę :) Polecam chociaż musisz się liczyć z przejściowymi kłopotami z obsługą. Ale apropos brzmienia sampli to powiedz jakich sampli używasz ( format ) i jak jest z jakością innych dźwięków audio. Ściągnij sobie edytor VIENNA rozbij banki na wavy i posłuchaj brzmienia pojedynczych sampli. Zasadniczo sample powinny brzmieć tak jak wszystkie inne dźwięki audio.
...Chyba ja je najbardziej chwalę :) Polecam chociaż musisz się liczyć z przejściowymi kłopotami z obsługą. Ale apropos brzmienia sampli to powiedz jakich sampli używasz ( format ) i jak jest z jakością innych dźwięków audio. Ściągnij sobie edytor VIENNA rozbij banki na wavy i posłuchaj brzmienia pojedynczych sampli. Zasadniczo sample powinny brzmieć tak jak wszystkie inne dźwięki audio....
soundfontów (sf2) nie jakichs wyjatkowo dobrych ale calkiem sympatycznie brzmiacych - freeware'owych sciagnietych z netu - na domowe potrzeby to sa w sam raz
sproboje Vienna sie pobawic moze dojde do czegos ciekawego :)
btw mialem KX przez pare dni ale poprostu z lenistwa przeinstalowalem na stare - teraz widze ze to byl moj blad :)
pozdrowienia :)
soundfontów (sf2) nie jakichs wyjatkowo dobrych ale calkiem sympatycznie brzmiacych - freeware'owych sciagnietych z netu - na domowe potrzeby to sa w sam raz
sproboje Vienna sie pobawic moze dojde do czegos ciekawego :)
btw mialem KX przez pare dni ale poprostu z lenistwa przeinstalowalem na stare - teraz widze ze to byl moj blad :)
pozdrowienia :)