Halion i wybrzmiewanie dzwiekow

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
pawello

Re: Halion i wybrzmiewanie dzwiekow

Post autor: pawello » wtorek 17 cze 2003, 22:32

Wiem że się nie zgodzicie i nie chciałbym rozpętywać kolejnej burzy, ale "po mojemu" upgrade'y powinny być za free. Było by to mniej, lub bardziej skuteczną "osłodą" cen programów.

Burzy nie bedzie

Zwroc uwage na jedna sprawe Mr pawel -> w calym swiecie softwareowym utarlo sie ze za darmo sa UPDATE'y - darmowe uaktualnienia programow dystrybuowane wsrod zarejestrowanych uzytkownikow pelnych wersji..Zawieraja istotne dla dzialania aplikacji poprawki ktore producent postanowil wniesc aby program dzialal stabilniej wydajniej czy lepiej.. Natomiast UPGRADE -> jak sama nazwa wskazuje jest to modernizacja do wersji nastepnej - czyli teoretycznie wzbogacenie mozliwosci co najczesciej niesie za soba koniecznosc poniesienia oplaty

Upgrade'y sa po to abys nie musial placic po raz kolejny pelnej ceny za nowa wersje programu.. Kupujesz albo nie Nie uwazam aby upgrade'y mialy byc darmowe - moze na naszym rodzimym rynku w ramach promocji czy uprzejmosci dystrybutora softu.....

A co do 99 zeta... to za darmo jesli roznice sa istotne

bez urazy - pozdrawiam
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » środa 18 cze 2003, 02:12

Rozumiem wszystko, ale jak nie usunąć banalnego buga w kolejnej wersji ?

Awatar użytkownika
Kajtek

Post autor: Kajtek » środa 18 cze 2003, 08:54

...Wlasnie zaczalem probowac haliona (v2), ogolnie soft wyglada na dobry, jednak mam pewien problem. Zaladowalem jakies sampelki do haliona, zaczalem grac, no i sie okazalo, ze halion obcina dosc losowo dzwiek w tym momencie, kiedy sampelek juz wybrzmiewa (podobno tak samo jest w wersji 1). Jest to strasznie irytujace. Ktos wie co i gdzie przestawic, zeby sample ladnie wybrzmiewaly jak w innych samplerach ?

Z gory dzieki za jakiekolwiek wskazowki !

hub

...

Spróbuj przestawić rozmiar bufora (zwiększyć). Na zakładce opcji jest "suwak" którym się go ustawia. Domyślnie jest 2 sek - ustaw na np. 5 i patrz co się dzieje - w razie potrzeby daj jeszcze wyżej.

Pozdro

Kajtek

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 18 cze 2003, 09:20

Spróbuj przestawić rozmiar bufora (zwiększyć). Na zakładce opcji jest "suwak" którym się go ustawia. Domyślnie jest 2 sek - ustaw na np. 5 i patrz co się dzieje - w razie potrzeby daj jeszcze wyżej.

Pozdro

Kajtek

...

Dzieki, ale to tez juz przeszedlem, probowalem roznych ustawien bufora. Nic nie pomoglo . Wyglada mi to na jakis blad w programie, bo kwestia dotyczy sampli, ktore dosc dlugo wybrzmiewaja (przynajmniej w moim przypadku). Pozostale odgrywaja sie bez problemow.

A mialo byc tak pieknie...

hubi

Awatar użytkownika
Kajtek

Post autor: Kajtek » środa 18 cze 2003, 09:46

...

Dzieki, ale to tez juz przeszedlem, probowalem roznych ustawien bufora. Nic nie pomoglo . Wyglada mi to na jakis blad w programie, bo kwestia dotyczy sampli, ktore dosc dlugo wybrzmiewaja (przynajmniej w moim przypadku). Pozostale odgrywaja sie bez problemow.

A mialo byc tak pieknie...

hubi

...

A spróbuj ustawić parametr "preload into ram" na "Always". Może coś da??

Kajtek

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » środa 18 cze 2003, 09:56

A spróbuj ustawić parametr "preload into ram" na "Always". Może coś da??

Kajtek...

Jeszcze raz dzieki za dobre checi. To tez juz cwiczylem. Wszelkie inne parametry, ktore moglyby miec zwiazek rowniez sprawdzalem i nic.

Stracilem nadzieje, a szczerze mowiac to w perspektywie myslalem o kupnie softu.

pozdrawiam

hubi

Awatar użytkownika
Kajtek

Post autor: Kajtek » środa 18 cze 2003, 09:58

Jeszcze raz dzieki za dobre checi. To tez juz cwiczylem. Wszelkie inne parametry, ktore moglyby miec zwiazek rowniez sprawdzalem i nic.

Stracilem nadzieje, a szczerze mowiac to w perspektywie myslalem o kupnie softu.

pozdrawiam

hubi

...

no to Uffffff

Paweł

Post autor: Paweł » środa 18 cze 2003, 13:11

Nie uwazam aby upgrade'y mialy byc darmowe

A co do 99 zeta... to za darmo jesli roznice sa istotne

No cóż, jak pisałem to jest tylko moje zdanie "w tym temacie". Nie mam wersji 2.0, więc trudno mi ocenić jak dalece idące zmiany zaszły w tym produkcie i co za tym idzie jak je należało by zakwalifikować. Wiem jedno: początkowo update (czy tam –grade) miał być darmowy, na stronach, ale potem kieszeń zabolała...

ODPOWIEDZ