Kontakt 4 - zacinające się ASIO przy dużych bibliotekach
Re: Kontakt 4 - zacinające się ASIO przy dużych bibliotekach
Nie napisałeś czy to jest laptop czy stacjonarny, czy dysk jest wewnętrzny czy zewnętrzny, czy jest to dysk z serii typu green power itp. Bo moje podejrzenia są że raczej Ci się dysk nie wyrabia ze strumieniowaniem.
-
Dysk wew stacjonarka! i nie z serii green power:P. Problem ze srumieniowaniem?ale wydaje mi sie ze wtedy katsamo chodziloby w kontaktplayerze jak w kontakcie 4 , a u mnie player zasuwa a 4-ka przerywa jak salona.
i jeszcze jedno jaka dokladnie wersje kontakta posiadasz 3.5.0.025?
Kontakt Player 2 ma inny silnik DFD niż Kontakt 3.5 i wyżej, więc różnice mogą być dość znaczne. U mnie K3.5 (mam najaktualniejszą wersję) jest boski. Preload buffer mam w okolicach 64-72KB.
- Piotr
...
Kontakt Player 2 ma inny silnik DFD niż Kontakt 3.5 i wyżej, więc różnice mogą być dość znaczne. U mnie K3.5 (mam najaktualniejszą wersję) jest boski. Preload buffer mam w okolicach 64-72KB.
oj wiem wiem ze jest boski . mi tez bardzo pasuje , strasznie wygodny w poronaniu do wczesniejszych wersji, a z tym pewnie zaczekam na jakis update moze to pomoze, szkoda ze LASS nie można załadowac do wersji 3.0 ;/
Problem wciaz nie rozwiazany , troche to meczace;/ i jedna wazna rzecz , w standalone wszystko chodzi ok i nie przycina dzwieku, czy to zla komunikacja VSTi i Cubase 5? moze inne pomysly??
Hm... nie napisałeś jeszcze czy to jest system 64bit czy 32bit. Bo jeśli system i Cubase 64bit, to może przez przypadek Kontakt ładujesz 32bit? Może Ci się wdała ścieżka do pluginów 32bitowych przez pomyłkę do listy pluginów w Cubase?
Wtedy gwarantuję różnego typu problemy.
Ja pracuję na latencji rzędu 10ms. Biorąc pod uwagę czas jaki potrzebuje dysk na dostęp do sampli (średnio bodajże 16ms dla dysku 7200rpm), to jest to ustawienie bardzo sensowne i sprawdza się.
Kontakt standalone masz tak samo ustawiony co Cubase?
- Piotr
...
Hm... nie napisałeś jeszcze czy to jest system 64bit czy 32bit. Bo jeśli system i Cubase 64bit, to może przez przypadek Kontakt ładujesz 32bit? Może Ci się wdała ścieżka do pluginów 32bitowych przez pomyłkę do listy pluginów w Cubase?
Wtedy gwarantuję różnego typu problemy.
Ja pracuję na latencji rzędu 10ms. Biorąc pod uwagę czas jaki potrzebuje dysk na dostęp do sampli (średnio bodajże 16ms dla dysku 7200rpm), to jest to ustawienie bardzo sensowne i sprawdza się.
Kontakt standalone masz tak samo ustawiony co Cubase?
Moj windows to Xp 32 SP3 , odinstalowywalem kontakta zeby wykluczyc pomylki i zainstalowalem go ponownie, standalone i vst ustawione tak samo , cubase chodzi tez na takich parametrach co kontakt standalone
[addsig]
...Piszesz że pracujesz na Cubase. Sprawdzałeś sytuację pod innym DAW? Ściągnij sobie Reapera i zobacz czy tam dzieje się to samo. ...
Tak sprawdzilem , dzieje sie to samo pod innymi Daw'ami
Pewnie będziesz musiał robić to, co ja robię niejednokrotnie w przypadku zbyt dużych obciążeń. Renderuję po kolei poszczególne tracki MIDI do AUDIO, które są nieporównywalnie mniej wymagające. Wiem, że to dłubanina, ale daje efekty :)