Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
ziom779
autor: ziom779 » poniedziałek 15 lip 2013, 20:55
......Live 9 x64 nie obsługuje wtyczek 32bitowych.
Chyba, że jestem nieumiejętny i czegoś nie wiem....
Jeżeli tak, to jest to "osobisty" problem Live'a.
Niezależnie od DAW, każdy może użyć uniwersalnego mostka jakim jest Jbridge. Jest to idealne rozwiązanie dla tych którzy nadal mają kilka starych wtyczek i chcą je odpalić w środowisku 64bit.
Sensowność używania 32bit daw jest niewielka. Chyba że komuś starcza 2GB ram (aplikacje DAW łatwo się występują powyżej 2gb, nawet kiedy sa LAA). Jestem jednak przekonany że i to szybko się zmieni. ...
Dzięki za wiadomość.
Znów się czegoś dowiedziałem.
W takim razie Live 64bitowy powinien sobie poradzić ze starszym typem wtyczek za pomocą "Jbridge" - sprawdzę to sobie.
Syntezatoro-maniak
-
mcmarx
autor: mcmarx » piątek 20 wrz 2013, 00:38
...
......Live 9 x64 nie obsługuje wtyczek 32bitowych.
Chyba, że jestem nieumiejętny i czegoś nie wiem....
Jeżeli tak, to jest to "osobisty" problem Live'a.
Niezależnie od DAW, każdy może użyć uniwersalnego mostka jakim jest Jbridge. Jest to idealne rozwiązanie dla tych którzy nadal mają kilka starych wtyczek i chcą je odpalić w środowisku 64bit.
Sensowność używania 32bit daw jest niewielka. Chyba że komuś starcza 2GB ram (aplikacje DAW łatwo się występują powyżej 2gb, nawet kiedy sa LAA). Jestem jednak przekonany że i to szybko się zmieni. ...
Dzięki za wiadomość.
Znów się czegoś dowiedziałem.
W takim razie Live 64bitowy powinien sobie poradzić ze starszym typem wtyczek za pomocą "Jbridge" - sprawdzę to sobie.
...
Jeżeli przetestujesz sposób odpalenia 32bitowych wtyczek w abletonie x64 to opisz to proszę, czy są jakieś problemy itp. Też mam sentyment do niektórych wtyczek 32bit a odpowiedników x64 brak. Dzięki