Trzaski w Cool Edit Pro 2.0

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Groch

Re: Trzaski w Cool Edit Pro 2.0

Post autor: Groch » wtorek 28 cze 2005, 22:57

Dziś to w ogóle, jak włączyłem sesję (kilkanacie śladów po kilka efektów), to odtwarzało, jakby jakiś robot mówił . Co to do cholery mogło być? Czyżby ten wirus takich szkód narobił, czy sam nie znam się i przestawiłem jakiś parametr? Chyba już będzie dobrze, sprawdzę dokładnie jutro. Dzięki koledzy!

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » środa 29 cze 2005, 19:02

Już działa. Przywrócenie wcześniejszych ustawień pomogło. Tylko pojawia się komunikat na początku (włączenia programu), że "brak dostępu do biblioteki wave.dll" i coś podobnego do: "?copySetup@..." To wszystko wyskakuje w jednym komunikacie. Dalej program działa, ale może w którymś momencie (przy użyciu pewnych funcji) przeszkodzi ten "brak dostępu". Wolałbym nie przeistalowywać win, jeśli to nie konieczne. Wiecie co to???

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » czwartek 30 cze 2005, 06:42

Nie wiem... w kazdym razie u mnie problem juz sam znikl...

a co do Win XP, na przyszlosc polecam tzw GHOSTA :D, dzieki ktoremu system przywrocisz w 5 minut wraz z wszystkimi sterownikami

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » czwartek 30 cze 2005, 23:37

Już komunikat żaden nie pokazuje się przy starcie programu, ale znów jest to, co napisałem na początku. Głupi jestem. Chyba przeinstalowanie win nie uniknione, a może wystarczy włączyć naprawianie. Zobaczę... Jakby ktoś wpadł na jakiś pomysł, proszę o pomoc. Chcę uniknąć takich spraw w przyszłości. Pozdrawiam:)

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » piątek 01 lip 2005, 06:23

"brak dostępu do biblioteki wave.dll" i coś podobnego do: "?copySetup@..." To wszystko wyskakuje w jednym komunikacie. Dalej program działa, ale może w którymś momencie (przy użyciu pewnych funcji) przeszkodzi ten "brak dostępu".

Usuń plugin, który powoduje ten błąd, albo jest uszkodzony, albo cool edit go najzwyczajniej w swiecie nie potrafi otworzyć (nieobsługuje go).

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » piątek 01 lip 2005, 08:27

Usuń plugin, który powoduje ten błąd, albo jest uszkodzony, albo cool edit go najzwyczajniej w swiecie nie potrafi otworzyć (nieobsługuje go)....

to tez mozliwe, ale z tego co wiem, to kolega GROCH uzywa tylko tego co ma standardowo CEP.

Natomiast wracajac do CEPa i EMU1212m, kolejny problemik :>

Jak nagrac w CEP jednoczesnie dwie sciezki z wykorzsytaniem wejsc analogowych. Problem jest taki, ze w mikserze EMU z wejscia Analog 1 mozna zrobic tylko wysylke stereo WAVE HOST, natomiast z Analog 2 juz nie mozna gdyz wyzystuje go analog 1. troche to bezsensowne ze wejscie mono musze koneicznie przeslac na stereo, a sam mikser EMU nie ma mozliwosci polaczenia analog 1 i analog 2 jako pare stereo ktora wysle na WAVE HOSTa.

czy kto wie jak to zrobic?

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 01 lip 2005, 10:00

...w mikserze EMU z wejscia Analog 1 mozna zrobic tylko wysylke stereo WAVE HOST, natomiast z Analog 2 juz nie mozna gdyz wyzystuje go analog 1. troche to bezsensowne ze wejscie mono musze koneicznie przeslac na stereo, a sam mikser EMU nie ma mozliwosci polaczenia analog 1 i analog 2 jako pare stereo ktora wysle na WAVE HOSTa.

Dołączam do pytania.

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 01 lip 2005, 10:05

Usuń plugin, który powoduje ten błąd, albo jest uszkodzony, albo cool edit go najzwyczajniej w swiecie nie potrafi otworzyć (nieobsługuje go)....

Potrafi. Ale faktycznie. To mogło być od wtyczki Waves (używam jej czasem Drogi Devilu:)) Jak przeinstalowałem cepa, to teraz przeinstaluję waves i powinno być oki. Ale wątpię, żeby to rozwiązało problem z trzaskami... Pokombinuję dziś wieczorem, a zaraz... na egzamin:(

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » piątek 01 lip 2005, 11:40

Próbowałem przestawiać wszelkie parametry w karcie i programie.

a ustawienia bufora?

u mnie kiedys na CEP chodziło ok 12 trackow, nagrywalo sie itd. na kompie P1 166Mhz, 128 RAM i SBlasterze.

Trzeba pokombinowac z parametrami bufora pamieci programu.

Powodzenia

a

http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » piątek 01 lip 2005, 16:39

Trzeba pokombinowac z parametrami bufora pamieci programu.

Powodzenia

a

...

Próbowałem...:( w różne strony. To jeśli chodzi o temporary folders (C:, D:\\). Mam je ustawione teraz na 20MB. Może jest w tym jakaś zasada o której nie wiem? A moze masz na mysli Playback/Recording buffer size? Te mierzone są w sek. Spróbuję i odezwę się.

ODPOWIEDZ