No właśnie brak aero - to dodawało uroku systemowi a znów jakis tam strasznych wymagań nie miało - o tyle wkurzające że w wersji beta było
Menu start mozna sobie dorobić - z tym podobno nie problem
No właśnie brak aero - to dodawało uroku systemowi a znów jakis tam strasznych wymagań nie miało - o tyle wkurzające że w wersji beta było
Menu start mozna sobie dorobić - z tym podobno nie problem
Ja używam 7 i jestem zadowolona, do 8 nie mogę się jakoś przekonać jeszcze
...Nie no z tymi opiniami coś nie tak - w xp lezała obsługa sprzetu(mimo olbrzymich mozliwości dużo błędów było w systemie) - nieraz cos powazniejszego(jakiś sprzet pro) wypięte z usb potrafiło wywalić bluescreen. wykańczały go czeste zmiany sterowników - sam nie panował nad swoim bałaganem, lubił gubić pliki systemowe szczególnie jak sie wyłączyło go awaryjnie ...
Nie przesadzajmy. Ja siedzę jeszcze na XP (z różnych względów). I jakkolwiek obsługa śladowej jak na dzisiejsze wymagania instrumentów ilości RAMu, jest jedynym motywem który skłania mnie jak w domu, tak i robocie do przemyśleń o maksymalnie bezproblemowym przejściu na 7, to nie pamiętam kiedy widziałem blue screen. Nie wiem co trzeba z poprawnie poinstalowanym komputerem robić żeby tak notorycznie, jak piszecie wywalać system. Reinstalkę w domu robiłem 4 lata temu, przy przejściu na i5 i działa bezproblemowo do tej pory. W robocie też jakoś podobnie. A tam się trochę różnych sprzętów i oprogramowania przewinęło (instalacje i deinstalacje). Nie uważam żeby w tych czasach sensowne było proponować komukolwiek ten system, ale nie popadajmy w skrajności. Jeśli ktoś z jakichś względów nie potrzebuje więcej RAMu, to nie ma co wpadać w panikę.
Paweł to nie sa skrajności - lata pracy z wieloma xp nie pozwalaja mi powiedziec ze jest bardzo stabilny i trwały...vista/win7 jest znacznie lepszym systemem pod tym wzgledem - fakt wymagania tez ma ale te wymagania to nic dla średniej klasy komputerów z czasów premiery visty
druga rzecz to obsłiga nowych rzeczy - niestety ta na xp jest i już pozostanie kiepska więc zwykłą głupota do komputera nie starszego niż 3 lata jest ładować xp(nie mówie tu o odpadach jak tak zwane netbooki) bo zwyczajnie nie jest w stanie wykorzystać mozliwości sprzetu jak nalezy
pewnych rzeczy choćbyś chciał to nie przeskoczysz