Fast Track Pro i Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
aandrew04

Fast Track Pro i Cubase

Post autor: aandrew04 » wtorek 18 gru 2007, 17:47

Witam,
do tej pory uzywalem karty sb live 5,1 ze sterownikami kx gdzie wszystko bylo w miare proste, teraz przyszedl czas na cos wiecej dlatego zakupilem karte m-audio fast track pro i jak to zwykle bywa na poczatku mam z nia problemy.

1.chcialbym zrobic w cubase routing polegajacy na tym ze niektore sciezki midi wychodza przez jendo wyjscie karty a pozostale sciezki przez drugie. Wiem ze dla Was forumowiczow jest to pytanie banalne, jednak dla mnie jest to duzy problem a w publikacjach dla poczatkujacych na temat cubase nie znalazlem rozwiazania.

2. jak zrobic aby przekierowac sygnal z wejsc liniowych na ktorekolwiek z wyjsc.

Bardzo dziekuje za wszystkie wskazowki nawet cząstkowe.

Do adminow. bardzo prosze nie usuwac tego watku. to forum to dla mnie ostatnia deska ratunku.

AT/CD

Re: Fast Track Pro i Cubase

Post autor: AT/CD » wtorek 18 gru 2007, 19:06

Do adminow. bardzo prosze nie usuwac tego watku. to forum to dla mnie ostatnia deska ratunku....
A niby dlaczego admini mieliby usuwać ten wątek (i podobne)? Przecież forum jest dla nas - żebyśmy mogli zadawać pytania.

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Post autor: Elven » wtorek 18 gru 2007, 19:14

1.chcialbym zrobic w cubase routing polegajacy na tym ze niektore sciezki midi wychodza przez jendo wyjscie karty a pozostale sciezki przez drugie. Wiem ze dla Was forumowiczow jest to pytanie banalne, jednak dla mnie jest to duzy problem a w publikacjach dla poczatkujacych na temat cubase nie znalazlem rozwiazania.

2. jak zrobic aby przekierowac sygnal z wejsc liniowych na ktorekolwiek z wyjsc.

nie wiem czy o to chodzi, ale w Kiełbasie klikasz [F4] i dodajesz wejścia/wyjścia.
pod [F3] masz mikser, a tam to juz łatwo ustawisz skąd i dokąd ma iść sygnał (w górnej części miksera są wejścia i wyjścia).
Ze ścieżek MIDI raczej nic nie wyślesz, musisz wysłać ze ścieżek VST, które tworzą się automatycznie gdy dodajesz wirtualny instrument [F11].
Jak grasz na wirtualnym instrumencie to po kliknięciu [F3] zobaczysz "grający" kanał VST tego instrumentu.

aandrew04

Post autor: aandrew04 » wtorek 18 gru 2007, 19:37

a jak przekierowac sciezke VST? udalo mi sie to zrobic a Audio z vst nie wiem jak to zrobic :/

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Post autor: Elven » wtorek 18 gru 2007, 19:56

...a jak przekierowac sciezke VST? udalo mi sie to zrobic a Audio z vst nie wiem jak to zrobic :/...
chyba tak samo jak z audio, w mikserze masz wyjścia VST na górze, takie same jak w trakach audio.

aandrew04

Post autor: aandrew04 » wtorek 18 gru 2007, 20:20

chyba tak samo jak z audio, w mikserze masz wyjścia VST na górze, takie same jak w trakach audio....
audio przekierowalem nie wchodzac do mixera, po lewej sronie jest out i in. ten mikser jest dla mnie troche nieczytelny. wiec bardzo prosze o szczegolowy opis :)

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Post autor: Elven » wtorek 18 gru 2007, 20:46

audio przekierowalem nie wchodzac do mixera, po lewej sronie jest out i in. ten mikser jest dla mnie troche nieczytelny. wiec bardzo prosze o szczegolowy opis :)...

tam gdzie strzałka masz wyjścia VST (Nuendo)

Wyjscia VST

aandrew04

Post autor: aandrew04 » wtorek 18 gru 2007, 21:02

tam gdzie strzałka masz wyjścia VST (Nuendo)

Wyjscia VST...
dzieki za pomoc. ciagle probowalem przekierowac sygnal ze sciezki midi zamiast z instrumentu VST. teraz juz wiem o co biega. dzieki.

ODPOWIEDZ