Cubase - metronom w jako ścieżka audio?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Elfuello

Cubase - metronom w jako ścieżka audio?

Post autor: Elfuello » sobota 05 sty 2008, 04:11

Pilnie potrzebuje tej informacji i przepraszam, jesli byl juz taki temat. Mam projek np. 210BPM i pelno sciezek audio. Chcialbym zrobic MIXDDOWN w Cubase 4.......ale zeby byl click metronomu slyszalny dla perkusisty, by sobie sam mogl cwiczyc do nagrywki na odtwarzaczu przenosnym mp3. Nie mam karty, ktora krosuje software'owo kanaly, wiec odpada. Prosze, pomozcie. Pewnie to banal:)
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

kami

Re: Cubase - metronom w jako ścieżka audio?

Post autor: kami » sobota 05 sty 2008, 08:57

...Pilnie potrzebuje tej informacji i przepraszam, jesli byl juz taki temat. Mam projek np. 210BPM i pelno sciezek audio. Chcialbym zrobic MIXDDOWN w Cubase 4.......ale zeby byl click metronomu slyszalny dla perkusisty, by sobie sam mogl cwiczyc do nagrywki na odtwarzaczu przenosnym mp3. Nie mam karty, ktora krosuje software'owo kanaly, wiec odpada. Prosze, pomozcie. Pewnie to banal:)
...
jaki mikser masz w systemie....
jestem entuzjastą realizacji komputerowej

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » sobota 05 sty 2008, 09:22

Zaden, bo to sterownik uniwersalny urzadzenia USB. Nie ma czegos takiego jak nagraj "what u hear":/
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

kami

Post autor: kami » sobota 05 sty 2008, 09:32

......Pilnie potrzebuje tej informacji i przepraszam, jesli byl juz taki temat. Mam projek np. 210BPM i pelno sciezek audio. Chcialbym zrobic MIXDDOWN w Cubase 4.......ale zeby byl click metronomu slyszalny dla perkusisty, by sobie sam mogl cwiczyc do nagrywki na odtwarzaczu przenosnym mp3. Nie mam karty, ktora krosuje software'owo kanaly, wiec odpada. Prosze, pomozcie. Pewnie to banal:)
...
jaki mikser masz w systemie......

transport. metronome setup active midi clock
syntezator sv microsoft.gs wave,w mikserze systemowym
zaznacz w nagrywaniu ..wave
załaduj ściezkę audio- mono .record i poszło///

kami

Post autor: kami » sobota 05 sty 2008, 09:34

.........Pilnie potrzebuje tej informacji i przepraszam, jesli byl juz taki temat. Mam projek np. 210BPM i pelno sciezek audio. Chcialbym zrobic MIXDDOWN w Cubase 4.......ale zeby byl click metronomu slyszalny dla perkusisty, by sobie sam mogl cwiczyc do nagrywki na odtwarzaczu przenosnym mp3. Nie mam karty, ktora krosuje software'owo kanaly, wiec odpada. Prosze, pomozcie. Pewnie to banal:)
...
jaki mikser masz w systemie......

transport. metronome setup active midi clock
syntezator sv microsoft.gs wave,w mikserze systemowym
zaznacz w nagrywaniu ..wave
załaduj ściezkę audio- mono .record i poszło///
...
na dole jest ikona głosnika więc jest mikser

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » sobota 05 sty 2008, 09:53

.......albo jestem totalnym laikiem albo nie rozumiem. Nie ma tutaj czegos takiego w mikserze nagrywania. To nie jest karta typu Creative albo zintegrowana - tam są takie sztuczki. Przy USB typu JamLab lub GigaPort takie cos w ogole nie jest wyszczegolnione w mikserze, ani schowane - bo po prostu nie ma. Chodzilo mi raczej o sposob w Cubase.Powinno byc:/

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 05 sty 2008, 10:11

masz karte zintegrowana?
koledze chodzilo o to bys ja wykorzystal do nagrania synthu windowsa

ale jak masz z tym problem to ustaw klika i polacz wyjscie z wejsciem tej karty usb(tylko tak bys nie mial sprzezenia) i poprostu nagraj ten klik

kami

Post autor: kami » sobota 05 sty 2008, 10:17

..........albo jestem totalnym laikiem albo nie rozumiem. Nie ma tutaj czegos takiego w mikserze nagrywania. To nie jest karta typu Creative albo zintegrowana - tam są takie sztuczki. Przy USB typu JamLab lub GigaPort takie cos w ogole nie jest wyszczegolnione w mikserze, ani schowane - bo po prostu nie ma. Chodzilo mi raczej o sposob w Cubase.Powinno byc:/...

nie wiem musisz pokombinować , w każdym razie
napisałem jak powinien być ustawiony metronom w cubase,
to zostaw tak jak jest i zmień ustawienia w cubase
ważne żeby głos metronomu wychodził z syntezatora systemowego xp activ midi clock syntezator microsoft gs

kami

Post autor: kami » sobota 05 sty 2008, 10:18

.............albo jestem totalnym laikiem albo nie rozumiem. Nie ma tutaj czegos takiego w mikserze nagrywania. To nie jest karta typu Creative albo zintegrowana - tam są takie sztuczki. Przy USB typu JamLab lub GigaPort takie cos w ogole nie jest wyszczegolnione w mikserze, ani schowane - bo po prostu nie ma. Chodzilo mi raczej o sposob w Cubase.Powinno byc:/...

nie wiem musisz pokombinować , w każdym razie
napisałem jak powinien być ustawiony metronom w cubase,
to zostaw tak jak jest i zmień ustawienia w cubase
ważne żeby głos metronomu wychodził z syntezatora systemowego xp activ midi clock syntezator microsoft gs
...
tak jak pisze zbynia

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » sobota 05 sty 2008, 11:20

Pisz do Joachima Krukowskiego. Trzasnął fajny artykuł o cubase 4 w eis więc na bank Ci poradzi. Zapewne nie tylko z tym problemem.

ODPOWIEDZ