Witam. Nagrywam z kolega płyte w domowym studiu.Mam kilk pytań, jesłi możecie pomóc bede wdzieczny.
Sa to autorskie projekty. Muzyka - tworzona na samplerach, ale z dodatkiem zywo granej gitary akustycznej, i innych.
1. Vocal nagrywany przez B1, ale bez preampu. stad czasem problem z poziomem. Chyba jednak wstepna kompresja z preampu jest lepsza, od post nagraniowych wtyczek.
Ale problem jest z normalizacja calosci. jak (co?) zrobic zeby w miare poziomy wszystkich 15 utworow byl rowny? wiem ze nie mozna za bardzo kompresować, ale chciałbym zeby powstalo wrazenie ze slucha sie jednej płyty a nie zlepku utworów?
Pozdrawiamtomsfactory@motor.taninet.pl
Przygotowanie CD
Re: Przygotowanie CD
Prawdopodobnie chciałbyś całą sprawę zautomatyzować. Niestety, musisz zaufać uszom :) i wspomagać się miernikiem poziomu średniego (RMS). Nie ufaj mu jednak za bardzo, bo o równym poziomie wtedy możesz zapomnieć... Choć taki zabieg z drugiej strony też może mieć swoje plusy. Może się okazać, że wszystkie Twoje utwory są spójne brzmieniowo (częstotliwościowo) i efekt będzie zamierzony. Jeśli nie są, np. w jednym jest mocny bas a schowana góra a w drugim na odwrót - tu trzeba z RMS ostrożnie.
Co do kompresji, to pewnie można i bardzo (no, do pewnej granicy...), ale umiejętnie. A to już zwykle problem.
Co do kompresji, to pewnie można i bardzo (no, do pewnej granicy...), ale umiejętnie. A to już zwykle problem.
...Prawdopodobnie chciałbyś całą sprawę zautomatyzować. Niestety, musisz zaufać uszom :) i wspomagać się miernikiem poziomu średniego (RMS).
Czy jest jakiś freeware'owy miernik RMS w postaci plug-inu VST do PC?
Pozdrowienia,
Robert.
Czy jest jakiś freeware'owy miernik RMS w postaci plug-inu VST do PC?
Pozdrowienia,
Robert.
http://www.thedirectxfiles.com/manufacturers/PSP_meter.htm
Jak ściągniesz to bardzobym prosił o przesłanie mi go mailem bo ja jakoś nie mogę ściągnąć mam transfer rzędu 100b/s!!!!!!!!!!!!
Jak ściągniesz to bardzobym prosił o przesłanie mi go mailem bo ja jakoś nie mogę ściągnąć mam transfer rzędu 100b/s!!!!!!!!!!!!
Nie ma co
...http://www.thedirectxfiles.com/manufacturers/PSP_meter.htm
Jak ściągniesz to bardzobym prosił o przesłanie mi go mailem bo ja jakoś nie mogę ściągnąć mam transfer rzędu 100b/s!!!!!!!!!!!!...
jesli jestescie z Warszawy i okolic to dajcie kontakt to wam dam plytki z naszymi freewarami i demowkami
contact@pspaudioware.com
jesli nie z wa-wy i nadal trzeba to wysle poczta elektroniczna
antoni ozynski
www.PSPaudioware.com
Jak ściągniesz to bardzobym prosił o przesłanie mi go mailem bo ja jakoś nie mogę ściągnąć mam transfer rzędu 100b/s!!!!!!!!!!!!...
jesli jestescie z Warszawy i okolic to dajcie kontakt to wam dam plytki z naszymi freewarami i demowkami
contact@pspaudioware.com
jesli nie z wa-wy i nadal trzeba to wysle poczta elektroniczna
antoni ozynski
www.PSPaudioware.com
...1. Vocal nagrywany przez B1, ale bez preampu....
???! Magicy, czy co? A skąd phantom? Z bateryjki?
???! Magicy, czy co? A skąd phantom? Z bateryjki?