Wyłączanie dzwięku prezy starcie Pro Toolsa

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Wyłączanie dzwięku prezy starcie Pro Toolsa

Post autor: Mayewsky » niedziela 24 sty 2010, 02:48

Hej, od jakiegos  czasu mam następujący problem:

startuje Pro Toolsa 8 (mbox 2 pro), program sie odpala i w pewnym momecie odcina mi dzwiek w kompie. Cisza, musze wyjac wtyczke firewire, wsadzic ponownie, zamieli i dzwiek znowu jest tyle ze ponownie musze uruchomic pro toolsa aby program dzialal, a to znowu powoduje odciecie dzwieku ... i tak do usranej śmierci.

system xp media centre edition, w tle zazwyczaj chodzi azerus, emule, gg, skype i norton antrywirus. Wylaczanie tych programowe i sam start PT 8 niezawsze daje efekty czyli to raczej nie ich wina.

Czy ktos wie co to moze byc ?

Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
VanChesco

Re: Wyłączanie dzwięku prezy starcie Pro Toolsa

Post autor: VanChesco » niedziela 24 sty 2010, 19:27

MBox to system, który obsługuje tylko jedną aplikację naraz.
Jeśli włączasz ProToolsa, to automatycznie przejmuje on sterownik na wyłączność, w związku z tym takie rzeczy jak Winamp, czy dźwięki systemu Windows nie będą odtwarzane. Jedyny dźwięk, jaki będziesz w stanie usłyszeć, to ten z wyjścia ProToolsa.

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Re: Wyłączanie dzwięku prezy starcie Pro Toolsa

Post autor: Mayewsky » niedziela 24 sty 2010, 20:38

...MBox to system, który obsługuje tylko jedną aplikację naraz.
Jeśli włączasz ProToolsa, to automatycznie przejmuje on sterownik na wyłączność, w związku z tym takie rzeczy jak Winamp, czy dźwięki systemu Windows nie będą odtwarzane. Jedyny dźwięk, jaki będziesz w stanie usłyszeć, to ten z wyjścia ProToolsa...

Osz ...... gdzieś nauki pobierał o mędrcze ? W której to szkole nauczają iż Mbox to "system" który obsługuje 1 aplikacje na raz ? :)

A bez zbędnych zbijek - Mbox 2 to w uproszczeniu .... karta dzwiękowa która obsluguje jednocześnie wiele aplikacji (jednoczesnie działa i pro tools i windows media player itp. (mam to od 3 lat jak sie nie myle więc wiem co mówie)

Problem jest taki, ze włączający się "protuls" (w opisywanym przypadku)_ odcina dzwiek całkowicie - także siebie. Głusza, amba, zero null itp.

Jasniej wyjaśnic nie potrafie :)

Mayewsky

(GG - 4039365)

ODPOWIEDZ