Ableton Live 9 Max for live

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
OffLife

Ableton Live 9 Max for live

Post autor: OffLife » środa 24 lip 2013, 21:25

Witam,

jescze niedawno korzystałem z programu FL Studio, korzystałem z niego dosyć długo na tyle aby przyzwyczaić się do pewnych rzeczy, ale czasy się zmieniają kupiłem maca i nowy daw jakim jest Ableton 9 Suite wraz z pushem. Przyzwyczajenia z fl studio zostały i szybko sie zorientowalem że nie mogę zrobić abletonie nic co by mnie zadowoliło. Chodzi głównie o jedną rzecz w Fl studio spotkałem się z czymś co zmienilo moje życie, w mikserze pojawil się w którejś odsłonie widok waveforms (wygląda to tak http://audio.tutsplus.com/tutorials/production/a-cleaner-way-to-sidechain-in-fl-studio/) 

Tak więc poszukuje Pana bądź Panią która pomogłaby mi skonstruować za pomocą Max For Live w abletonie coś podobnego, pisze ten post ponieważ niebywale trudno znaleźć taką osobę i mam nadzieje że tutaj sie uda. 

Co do instrukcji bo na pewno o tym też będzie to z moim angielskim jest bardzo ale to bardzo słabo, dlatego postanowiłem napisac tutaj. 

Mam nadzieje że znajdzie sie osoba która programowała na Max for live i pomoże 

Z góry Dziekuje 

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Re: Ableton Live 9 Max for live

Post autor: a » czwartek 25 lip 2013, 15:06

Ale po co ci to? Włączasz kompresor na scieżce - wskazujesz sterowanie sidechain ze ścieżki stopy. I gra. Szczegóły w jęz. polskim gdzieś na str. 25 poradnika którego miniaturke masz obok po lewej.

Ew. ładujesz kompresor na Return i wysyłasz tam tracki.

Prościej się już nie da. Po co komplikować? Opanuj workflow Live, a za rok stwierdzisz ze Fruity L to bardzo pokręony program.... :)

http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
OffLife

Post autor: OffLife » czwartek 25 lip 2013, 18:39

...
Ale po co ci to? Włączasz kompresor na scieżce - wskazujesz sterowanie sidechain ze ścieżki stopy. I gra. Szczegóły w jęz. polskim gdzieś na str. 25 poradnika którego miniaturke masz obok po lewej.

Ew. ładujesz kompresor na Return i wysyłasz tam tracki.

Prościej się już nie da. Po co komplikować? Opanuj workflow Live, a za rok stwierdzisz ze Fruity L to bardzo pokręony program.... :)

Źle mnie zrozumiałeś ten link sluży tylko jako poglądowy, mi chodzi o skonstruowanie waveforms viewer (oscyloskopu) za pomocą max for live który będzie mi wyświetlał przebieg w czasie rzeczywistym coś takiego jak w Traktorze NI

... 

MrExplosion

Post autor: MrExplosion » czwartek 25 lip 2013, 19:50

Jest taki plugin - s(M)exoscope.

ODPOWIEDZ