mozna w jakis łatwy sposób przyporządkować x śladów do danej grupy? Czy po kolei, kazdy slad z osobna - przyporządkowywać mu wyjscie?
cubase grupowanie
Re: cubase grupowanie
...
mozna w jakis łatwy sposób przyporządkować x śladów do danej grupy? Czy po kolei, kazdy slad z osobna - przyporządkowywać mu wyjscie?...
A z shiftem nie działa?
[addsig]
...
mozna w jakis łatwy sposób przyporządkować x śladów do danej grupy? Czy po kolei, kazdy slad z osobna - przyporządkowywać mu wyjscie?...
W mikserze zaznaczasz ślady i pod prawym przyciskiem wybierasz Create group for selected tracks. Żeby skierować kanały do istniejącej grupy to po zaznaczeniu ich zmieniasz output w jednym z nich trzymając wciśnięty Shift-Alt i klikając w wybrany bus z listy.
Jacek
trzymając wciśnięty Shift-Alt i klikając w wybrany bus z listy.
-------------------
Baardzo dziękuję, o to chodziło, o ten alt dodatkowy;)
Pozdrawiam
tadek
czy można w cubase 7, zrobic tak, aby stworzyć grupę dla MIDI?
chodzi mi o możliwość grania na żywo kilkoma instrumentami VSTi równocześnie w ramach jednej ścieżki (np konstruując jakieś wielowymiarowe pady ambient)
chcąc grać vsti to uzbrajam wybrane traki w ,,czerwoną kropeczkę''...
i ile uzbroisz, tyloma grasz;)
i ile uzbroisz, tyloma grasz;)...
-----------
he he a no tak :) dzięki !
...a to ja też zapytam, po części w temacie
czy można w cubase 7, zrobic tak, aby stworzyć grupę dla MIDI?
chodzi mi o możliwość grania na żywo kilkoma instrumentami VSTi równocześnie w ramach jednej ścieżki (np konstruując jakieś wielowymiarowe pady ambient)...
Najlepiej zrobić Folder Track i tam wsadzić te ślady MIDI. Wtedy jednym przyciskiem uzbrajasz nagranie na wszystkich jednocześnie, a poza tym ułatwia to edycje - kopiowanie, zaznaczanie, usuwanie, bo robisz to dla całego Folder Track.
Jacek