CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
PWA
Posty: 897
Rejestracja: środa 04 cze 2014, 00:00

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: PWA » środa 26 maja 2021, 19:20

Zbyszek-muzyk-100 pisze:
środa 26 maja 2021, 18:27
Teraz tak: w linku który mi podałeś owszem jest info tej treści : Copy the content of the folder: C:\Program Files\Steinberg\Cubase * 5\VST3 Presets\Steinberg Media Technologies\HALionOne
Place it here: C:\ProgramData\VST3 Presets\Steinberg Media Technologies\HALionOne.
Teraz mam pytanie bo nie jest tu według mnie JASNO napisane co i jak mam przenieść???
Jest to bardzo jasno napisane. Masz przenieść (Copy the content of the folder) cały folder "HALionOne" z komputera, na którym znajduje się Cubase 5, na komputer z Cubase 11. Ścieżka docelowa, pod którą powinien znaleźć się ten folder to C:\ProgramData\VST3 Presets\Steinberg Media Technologies\
Zbyszek-muzyk-100 pisze:
środa 26 maja 2021, 18:27
Boję się żebym coś nie zrobił tak że cubase 11 wcale nie bedę mógł już odpalić :)
Zawsze możesz odinstalować i ponownie na czysto zainstalować Cubase 11 ;)
Zbyszek-muzyk-100 pisze:
środa 26 maja 2021, 18:27
PS - Ja nie mam dokładnie takiej ścieżki w cubase 5 jak Steinberg tu pisze , bo mam zamiast w folderze Program File,to ja mam w Pliki Programów (x86).
Oznacza to, że prawdopodobnie masz zainstalowaną 32-bitową wersję Cubase 5, ale to nic nie zmienia. Jeżeli ten folder znajduje się w "Programów (x86)", też powinien zawierać presety. Czy sprawdziłeś , co on zawiera?
Czy masz w ogóle taką ścieżkę C:\Program Files\Steinberg\Cubase * 5\?
Jaką ścieżkę do Cubase 5 masz na starym komputerze? Chodzi mi o to, gdzie znajduje się aplikacja Cubase 5.exe?

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » środa 26 maja 2021, 20:46

Już Ci piszę,mam taką ścieżkę C/Pliki Programów (x86)/Steinberg/Cubase 5
i w tym folderze cubase 5 jest tam tez plik Cubase5 do którego mam na pulpicie skrót,bo tym plikiem otwieram zawsze cubase 5 ale bez .exe. Po za tym próbowałem zrobić tak jak w tym linku od Steinberg ale....jest tak że po skopiowaniu folderu HalionOne do cubase 11 to potem gdy odpalam cubase 11 i wchodze w info o wtyczkach to tam jest HalionOne ale.......gdy w to klikam to dalej czyli (głębiej) nie ma nic !!! a powinny chyba być te moje presety z cubase 5 prawda??? po za tym gdy wchodzę w okno presetów w cubase 11 podczas odpalenia moich starych projektów z cubase 5 to jest dziwna rzecz,bo wtedy one się pokazują na sekundę i zaraz znikają.To trudno mi wytłumaczyć,ale tak jest.

Awatar użytkownika
PWA
Posty: 897
Rejestracja: środa 04 cze 2014, 00:00

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: PWA » środa 26 maja 2021, 23:23

Czy próbowałeś w ogóle otworzyć wtyczkę HalionOne w Cubase 11 i sprawdzić, czy działa i czy widoczne są presety? W jaki sposób to robiłeś?
Stwórz nowy projekt i dodaj w nim instrument HalionOne wraz ze ścieżką midi. Otwórz instrument i sprawdź, czy widzisz w nim te presety, które masz w starym projekcie. Jeżeli nie, to zrób z poziomu HalionOne re-scan i sprawdź, czy te presety sa widoczne w instrumencie.

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » czwartek 27 maja 2021, 00:42

Oj chyba się nie rozumiemy.Oczywiście to jest z mojej winy ;) Postaram się tutaj umieścić fotkę z menu PLUG-INFORMATION z cubase 11. Bo ja widzę że chyba nie ma żadnych presetów !!! tylko są foldery.

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » czwartek 27 maja 2021, 18:15

Witam Piotrze tak jak pisałem wstawiam kilka fotek,może w końcu się zrozumiemy,to znaczy może ja zrozumię :oops: :oops:
o co tu chodzi.I co dalej trzeba zrobić.
Jestem pewny że na tych fotkach na 100% będziesz już wszystko wiedział co mam tam źle poustawiane itp...
Załączniki
FOTKA-03.jpg
FOTKA-03.jpg (36.8 KiB) Przejrzano 1748 razy
FOTKA-02.jpg
FOTKA-02.jpg (46.2 KiB) Przejrzano 1748 razy
FOTKA-01.jpg
FOTKA-01.jpg (44.08 KiB) Przejrzano 1748 razy

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » czwartek 27 maja 2021, 18:17

Wysyłam następne dwie fotki .
Załączniki
FOTKA-05.jpg
FOTKA-05.jpg (36.19 KiB) Przejrzano 1753 razy
FOTKA-04.jpg
FOTKA-04.jpg (39.29 KiB) Przejrzano 1753 razy

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » czwartek 27 maja 2021, 19:52

I co...??? pomożesz mi dalej??? ;)

Awatar użytkownika
PWA
Posty: 897
Rejestracja: środa 04 cze 2014, 00:00

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: PWA » czwartek 27 maja 2021, 19:59

Zbyszku, czy wykonałeś kroki z instrukcji?

PC:

Copy the content of the folder: C:\Program Files\Steinberg\Cubase * 5\VST3 Presets\Steinberg Media Technologies\HALionOne
Place it here: C:\ProgramData\VST3 Presets\Steinberg Media Technologies\HALionOne

(Please note: The ProgramData folder is a hidden folder. If you can't find the folder in the Explorer click -> Organize / Folder & Search Options / View - and activate "Show hidden files, folders and drives")

Jeżeli tak, to czy możesz wstawić zdjęcie zawartości folderu
C:\ProgramData\VST3 Presets\Steinberg Media Technologies\HALionOne
znajdującego się na komputerze z Cubase 11?

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » czwartek 27 maja 2021, 21:56

Tak, bardzo proszę wstawiam 4 fotki.
Lecz jednak chcę Ci powiedzieć ( napisać ) że nie dokładnie mam tą ścieżkę tak jak Ty mi tu podałeś.
Sam zobacz.Ponieważ,we folderze ProgramData nie mam folderu VST3Presets,-tak jak Ty podawałeś.
A więc,najlepiej zobaczysz na tych zdjęciach.
Załączniki
FOTKA-03.jpg
FOTKA-03.jpg (37.83 KiB) Przejrzano 1740 razy
FOTKA-02.jpg
FOTKA-02.jpg (34.19 KiB) Przejrzano 1740 razy
FOTKA-01.jpg
FOTKA-01.jpg (30.25 KiB) Przejrzano 1740 razy

Zbyszek-muzyk-100
Posty: 23
Rejestracja: poniedziałek 17 maja 2021, 00:34

Re: CUBASE 11 PRO-PROBLEM Z DŹWIĘKIEM PRZY PLIKACH CPR

Post autor: Zbyszek-muzyk-100 » czwartek 27 maja 2021, 21:58

Sorry, że nie po kolei są umieszczone zdjęcia.Wstawiam czwarte zdjęcie.
Załączniki
FOTKA-04.jpg
FOTKA-04.jpg (37.48 KiB) Przejrzano 1740 razy

ODPOWIEDZ