Witam wszystkich. Już na początek mówię, że jestem naprawdę początkujacy i nie miałem prawie nic doczynienia z cubasem. Mianowicie mam taki problem. Importuje sobie jakiś plik (w tym wypadku mp3) na np. Audio Track 1 i leci on jakby w przyspieszonym tempie. Co mam zrobić by go zwolinić ? I jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś zna jakieś strony na których jest coś w stylu tutoriali dla poczatkujacego ?
Z góry dziękuję
Cubase - szybkie audio ?
Re: Cubase - szybkie audio ?
...Witam wszystkich. Już na początek mówię, że jestem naprawdę początkujacy i nie miałem prawie nic doczynienia z cubasem. Mianowicie mam taki problem. Importuje sobie jakiś plik (w tym wypadku mp3) na np. Audio Track 1 i leci on jakby w przyspieszonym tempie. Co mam zrobić by go zwolinić ? I jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś zna jakieś strony na których jest coś w stylu tutoriali dla poczatkujacego ?
Z góry dziękuję ...
Zapewne zamotałeś sie z czestotliwosciami. A co do stron ... tak www.steinberg.net, mozesz do nich zadzwonic. telefon powinien być na stronie producenta, albo przy licencji jaką otrzymałeś z programem.
Z góry dziękuję ...
Zapewne zamotałeś sie z czestotliwosciami. A co do stron ... tak www.steinberg.net, mozesz do nich zadzwonic. telefon powinien być na stronie producenta, albo przy licencji jaką otrzymałeś z programem.
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Zapewne zamotałeś sie z czestotliwosciami. A co do stron ... tak http://www.steinberg.net, mozesz do nich zadzwonic. telefon powinien być na stronie producenta, albo przy licencji jaką otrzymałeś z programem....
Oj, Mayewski, Mayewski ... jak nie masz nic do powiedzenia, to nie gadaj po próżnicy: "... namotałeś coś z częstotliwościami ..." Ale co konkretnie?
Rzecz w tym, że każdy plik audio - w tym także MP3 - posiada określone parametry rozdzielczości, np. 16-bit/44.1KHz. Z kolei każdy projekt audio w sekwencerze musi mieć założone jakieś parametry tego samego typu. Jeśli zatem zaimportujesz plik o innej rezolucji - powiedzmy 48KHz - to będzie on odtwarzany koślawo. Ot i wszystko. Sprawdź w Cubase jakie są parametry tego projektu i ewentualnie przed importem dokonaj konwersji pliku (resampling)w jakimś edytorze audio. Tylko częstotliwość próbkowania ma znaczenie i musi się zgadzać.
MD.
Oj, Mayewski, Mayewski ... jak nie masz nic do powiedzenia, to nie gadaj po próżnicy: "... namotałeś coś z częstotliwościami ..." Ale co konkretnie?
Rzecz w tym, że każdy plik audio - w tym także MP3 - posiada określone parametry rozdzielczości, np. 16-bit/44.1KHz. Z kolei każdy projekt audio w sekwencerze musi mieć założone jakieś parametry tego samego typu. Jeśli zatem zaimportujesz plik o innej rezolucji - powiedzmy 48KHz - to będzie on odtwarzany koślawo. Ot i wszystko. Sprawdź w Cubase jakie są parametry tego projektu i ewentualnie przed importem dokonaj konwersji pliku (resampling)w jakimś edytorze audio. Tylko częstotliwość próbkowania ma znaczenie i musi się zgadzać.
MD.

Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
Zapewne zamotałeś sie z czestotliwosciami. A co do stron ... tak http://www.steinberg.net, mozesz do nich zadzwonic. telefon powinien być na stronie producenta, albo przy licencji jaką otrzymałeś z programem....
Faktycznie, odpowiedź dużo wyjaśnia. Ale mimo wszystko pozostawia początkującego użytkownika Cubase w pewnej niepewności, pewnym napięciu... "Co ja do cholery namieszałem??", jednym słowem jak serial TV. Może cdn miał nastąpić, może nie. I na koniec dzika radość w kontekście postów o piractwie - "licencji jaką otrzymałeś z programem"
Taaak, na szczęście Dobbmatowi chciało się odpowiedzieć konkretnie...
Ja, żeby nie być gołosłownym co do 2giej kwestii, polecę
http://forum.cubase.net/cgi-bin/cubase.net/Ultimate.cgi
(w razie wątpliwości) po zapoznaniu się z "Get started". Poza tym experymenty, które najlepiej uczą.
Faktycznie, odpowiedź dużo wyjaśnia. Ale mimo wszystko pozostawia początkującego użytkownika Cubase w pewnej niepewności, pewnym napięciu... "Co ja do cholery namieszałem??", jednym słowem jak serial TV. Może cdn miał nastąpić, może nie. I na koniec dzika radość w kontekście postów o piractwie - "licencji jaką otrzymałeś z programem"
Taaak, na szczęście Dobbmatowi chciało się odpowiedzieć konkretnie...
Ja, żeby nie być gołosłownym co do 2giej kwestii, polecę
http://forum.cubase.net/cgi-bin/cubase.net/Ultimate.cgi
(w razie wątpliwości) po zapoznaniu się z "Get started". Poza tym experymenty, które najlepiej uczą.
...Zapewne zamotałeś sie z czestotliwosciami. A co do stron ... tak http://www.steinberg.net, mozesz do nich zadzwonic. telefon powinien być na stronie producenta, albo przy licencji jaką otrzymałeś z programem....
MD.
...
No o to mnie właśnie chodziło. Fakt, ze walnąlem czerstwego teksta, ale to chciałem powiedzieć.
Sorki za "byle odpowiedż", ale intencje miałem dobre.
MD, nie strofuj mnie tak :)
MD.

No o to mnie właśnie chodziło. Fakt, ze walnąlem czerstwego teksta, ale to chciałem powiedzieć.
Sorki za "byle odpowiedż", ale intencje miałem dobre.
MD, nie strofuj mnie tak :)
Mayewsky
(GG - 4039365)
(GG - 4039365)
Dziękuję bardzo za pomoc :D Sam bym pewnie nigdy na to nie wpadł ;) Jak bede mial wiecej problemów (a pewnie bede ;) ) to jeszcze zapostóje ;)
THX !
THX !