witam!
szanowni Panowie.. zamierzam zakup upgrade Cubase SL.. mam wersje 1.0.6 chce kupic 2.0.. dowiedzialem sie ze konieczne jest przeprogramowanie klucza sprzetowego przez internet.. czy ktos to robil ? czy po tym przeprogramowaniu klucz nadal pasuje do cubase w wersji 1.0.6 ? chce sie upewnic - jesli nowy cubase nie zadziala to bede stal z robota ! a na to sobie pozwolic nie moge ! ;)
prosze o szybka odpowiedz..
[addsig]
Czy klucz działa?
Czy klucz działa?
pozdrawiam.
Re: Czy klucz działa?
Ja robilem taki upgrade (Cubase SL) - poszło bezproblemowo.
Niestety nie probowalem potem odpalac SL 1.06 - bo nie było takiej potrzeby tzn. wersja 2 działa bardzo dobrze.
Jeżeli chcesz to mogę wieczorem spróbować odpalić 1.06 (wciąż leży w osobnym katalogu).
Niestety nie probowalem potem odpalac SL 1.06 - bo nie było takiej potrzeby tzn. wersja 2 działa bardzo dobrze.
Jeżeli chcesz to mogę wieczorem spróbować odpalić 1.06 (wciąż leży w osobnym katalogu).
Warszawa - 'home' studio
...witam!
szanowni Panowie.. zamierzam zakup upgrade Cubase SL.. mam wersje 1.0.6 chce kupic 2.0.. dowiedzialem sie ze konieczne jest przeprogramowanie klucza sprzetowego przez internet.. czy ktos to robil ? czy po tym przeprogramowaniu klucz nadal pasuje do cubase w wersji 1.0.6 ? chce sie upewnic - jesli nowy cubase nie zadziala to bede stal z robota ! a na to sobie pozwolic nie moge ! ;)
...
Upgrade do wersji 2.0 umozliwia korzystanie z wersji 1.x i 2.x na przemian, gdyz zainstalowane zostana 2 licencje.
Taka instalacje, a wlasciwie upgrade mozna zrobic na 3 sposoby.
Pierwszy, jesli komputer z Cubase masz podlaczony do internetu, to zwyczajnie sobie upgrade'ujesz zgodnie ze wskazowkami.
Drugi, poprzez inny komputer podlaczony do internetu (jesli Twoj z Cubase nie ma takiej mozliwosci, badz nie chcesz z niej skorzystac).
Ponizej link do strony gdzie jest to dokladnie wytlumaczone:
http://service.steinberg.net/knowledge_pro.nsf/show/lcc_autorisation
Trzeci- zglaszasz sie do lokalnego dystrybutora i on to zalatwia za Ciebie (nie wiem jak to u nas dziala).
Hubi
PS. Mam nadzieje, ze odpowiedz byla szybka
...
Upgrade do wersji 2.0 umozliwia korzystanie z wersji 1.x i 2.x na przemian, gdyz zainstalowane zostana 2 licencje.
Taka instalacje, a wlasciwie upgrade mozna zrobic na 3 sposoby.
Pierwszy, jesli komputer z Cubase masz podlaczony do internetu, to zwyczajnie sobie upgrade'ujesz zgodnie ze wskazowkami.
Drugi, poprzez inny komputer podlaczony do internetu (jesli Twoj z Cubase nie ma takiej mozliwosci, badz nie chcesz z niej skorzystac).
Ponizej link do strony gdzie jest to dokladnie wytlumaczone:
http://service.steinberg.net/knowledge_pro.nsf/show/lcc_autorisation
Trzeci- zglaszasz sie do lokalnego dystrybutora i on to zalatwia za Ciebie (nie wiem jak to u nas dziala).
Hubi
PS. Mam nadzieje, ze odpowiedz byla szybka
Quote: |
|
Choć powtarzam, że nie próbowałem odpalić 1.x po upgradzie ale z tego co pamiętam na kluczu (donglu) zapisana jest jedna licencja (2.x)
tzn. program pokazujacy zawartosc dongla - pokazuje jedna licencje (2.x).
Czy pozwala to na uruchomienie 1.x ? spróbuję wieczorem
Warszawa - 'home' studio
Choć powtarzam, że nie próbowałem odpalić 1.x po upgradzie ale z tego co pamiętam na kluczu (donglu) zapisana jest jedna licencja (2.x)
tzn. program pokazujacy zawartosc dongla - pokazuje jedna licencje (2.x).
Czy pozwala to na uruchomienie 1.x ? spróbuję wieczorem...
To czy sa dwie licencje, czy jedna, ale obslugujaca dwie wersje programu nie ma tak naprawde znaczenia (zdaje sie troche sie pozmienialo). Jesli widzisz tylko jedna licencje, kliknij w opcjach na supported versions (aplikacja do zarzadzania licencjami LCC- czy jakos tak) i zobaczysz dwie wersje 1.x i 2.x. Oczywiscie jesli uda sie poprawnie wykonac upgrade- zdarza sie, ze w przypadku problemow z polaczeniem przez internet mozna w ogole zgubic licencje i wtedy zaczynaja sie jaja

Mimo wszystko po upgradzie do 2.0 powinny dzialac obie wersje.
Hubi
dzieki panowie...
mam nadzieje ze nie bede mial pecha z tym kluczem jak by co...
[addsig]
mam nadzieje ze nie bede mial pecha z tym kluczem jak by co...
[addsig]
pozdrawiam.
Sprawdzone !
Hubba ma rację. W kluczu widać 'supported versions - 1.x'.
A i cubase SL 1.06 odpala się i działa bez żadnych problemów.
pozdrowienia i powodzenia w upgradzie
pozdrowienia i powodzenia w upgradzie
Warszawa - 'home' studio
...Sprawdzone !
pozdrowienia i powodzenia w upgradzie...
wielkie dzieki :)
[addsig]
pozdrowienia i powodzenia w upgradzie...
wielkie dzieki :)
[addsig]
pozdrawiam.