Waveterminal 192M - zwariowała!
Waveterminal 192M - zwariowała!
Panowie, juz nie moge wytrzymac ztą karta! Co to moze byc? Mam świerzutki system, na nowo zaistalowane sterowniki, zadnych smieci. Gdy odpalam pierwszy raz komputer, za kazdym razem karta nie chodzi, robie reset i chodzi. A gdy chodzi to franca robi co jakis czas przerwe w odtwarzaniu (wtedy sie zatrzuje wszystko) i bzyczy pierdzi chałasuje oklo 2 sec. Co jakis czas dziewk sie traci i wtedy slychac zglosnikow jakby traktor na pełnych obrotach! Wtedy ratuje tylko juz reset. Po paru dniach pracy w panelu zamiast pokazywac mi poziomy w dB to pokazuje jakies niestworzone cyfry typu 3434523 23424 234424 i oczywiscie dzwięk wtedy nie chodzi. Co ja mam z tą kartą zrobic? Czy ona jest uszkodzona sprzętowo czy co? Raz chodzi raz nie, dziwne dzięki, czasami nawet jak pierdyknie jakims grzmotem ktory sklada sie z poplania na raz wszystkich mozliwych przebiegów - prawie odsluchy by rozwaliła.
Co mam robic? Wysłac na gwarancji? Jak oni ją dostaną i zaintalują to stwierdzą ze jest ok, bo trzeba troche jej pouzywac. Jest taka mozliwosc zeby karta będąc uszkodzona działała raz dobrze raz nie?
Co mam robic? Wysłac na gwarancji? Jak oni ją dostaną i zaintalują to stwierdzą ze jest ok, bo trzeba troche jej pouzywac. Jest taka mozliwosc zeby karta będąc uszkodzona działała raz dobrze raz nie?
Re: Waveterminal 192M - zwariowała!
...
Przypuszczalnie problem lezy nie po stronie karty tylko po stronie plyty glownej a konkretnie chipsetu. Przynajmniej na to by to wygladalo. Masz mozliwosc wetkniecia owej karty w inna maszyne z inna plyta glowna aby wyeliminowac uszkodzenie karty i zobaczyc jak zachowuje sie ona pod kontrola innego chipsetu? Z tego co pamietam poruszales juz ten problem na forum ale czytajac Twoj post widze ze problem nadla istnieje i co gorsza robi sie to coraz bardziej uciazliwe :( Opisz dokladnie konfiguracje Twojego komputera czyli plyta, chipset procesor, jakie karty w slotach i ktora w ktorym slocie...
...
Przypuszczalnie problem lezy nie po stronie karty tylko po stronie plyty glownej a konkretnie chipsetu. Przynajmniej na to by to wygladalo. Masz mozliwosc wetkniecia owej karty w inna maszyne z inna plyta glowna aby wyeliminowac uszkodzenie karty i zobaczyc jak zachowuje sie ona pod kontrola innego chipsetu? Z tego co pamietam poruszales juz ten problem na forum ale czytajac Twoj post widze ze problem nadla istnieje i co gorsza robi sie to coraz bardziej uciazliwe :( Opisz dokladnie konfiguracje Twojego komputera czyli plyta, chipset procesor, jakie karty w slotach i ktora w ktorym slocie...
www.blaviken.com
Jak tylko bede w domu podam dokladne dane mojego kompa. Powiem tylko tyle: W tedy kiedy pisałem mialem komputer dosc stary na chipsecie VIA - rocznik 2001. Teraz kupilem kompa na plycie glownej GigaByte z chipsetem NVidia na procesory AMD. No nie wiem co ztym zrobic. Jestem za załamany - projekty czekają a tu taka masakra!
Kto ma tą karte i chodzi dobrze niech sie odezwie! Na jakim kompie nie ma problemow. Przeciez nie moge kupic nowej karty - nie ma takiej mozliwosci teraz.
Dzieki za pomoc.
Kto ma tą karte i chodzi dobrze niech sie odezwie! Na jakim kompie nie ma problemow. Przeciez nie moge kupic nowej karty - nie ma takiej mozliwosci teraz.
Dzieki za pomoc.
...Jak tylko bede w domu podam dokladne dane mojego kompa. Powiem tylko tyle: W tedy kiedy pisałem mialem komputer dosc stary na chipsecie VIA - rocznik 2001. Teraz kupilem kompa na plycie glownej GigaByte z chipsetem NVidia na procesory AMD. No nie wiem co ztym zrobic. Jestem za załamany - projekty czekają a tu taka masakra!
Mogę potwierdzić, że ta karta z prockami AMD na 100% dobrze działa na SiS746FX. Na Intelu P4 sprawdzałem na i865 - i też bez problemów.
Pozdro
Groover
Mogę potwierdzić, że ta karta z prockami AMD na 100% dobrze działa na SiS746FX. Na Intelu P4 sprawdzałem na i865 - i też bez problemów.
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
...Panowie, juz nie moge wytrzymac ztą karta! Co to moze byc? Mam świerzutki system, na nowo zaistalowane sterowniki, zadnych smieci.
sprawdź jeszcze, czy masz zainstalowane SP1 do WinXP
Pozdro
Groover
sprawdź jeszcze, czy masz zainstalowane SP1 do WinXP
Pozdro
Groover
nowe portale:
Czy service pack 1 ma wplyw na prace karty? Czy byłby uprzejmy wskazac linka do tego pliku? Na www.mirosoft jest taki bałagan że nic zniego nie wiem, nie chce poprostu zciagnąć czegos innego i chce miec pewnosc ze to na pewno ten service pack o ktory chodzi.
Dzieki!
Dzieki!
...Czy service pack 1 ma wplyw na prace karty? Czy byłby uprzejmy wskazac linka do tego pliku? Na www.mirosoft jest taki bałagan że nic zniego nie wiem, nie chce poprostu zciagnąć czegos innego i chce miec pewnosc ze to na pewno ten service pack o ktory chodzi.
Po prostu zrob "windows update" i sciagniesz wszystko co potrzeba. Inaczej trzeba wiedziec co sie robi, bo mozna sie wkopac.
Oczywiscie przy zalozeniu ze masz legelne windy.
[addsig]
Po prostu zrob "windows update" i sciagniesz wszystko co potrzeba. Inaczej trzeba wiedziec co sie robi, bo mozna sie wkopac.
Oczywiscie przy zalozeniu ze masz legelne windy.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...Czy service pack 1 ma wplyw na prace karty? Czy byłby uprzejmy wskazac linka do tego pliku? Na www.mirosoft jest taki bałagan że nic zniego nie wiem, nie chce poprostu zciagnąć czegos innego i chce miec pewnosc ze to na pewno ten service pack o ktory chodzi.
Dzieki!...
IMHO moze ale nie musi. Proponuje zrobic sobie Ghostem obraz partycji z golym systemem z zainstalowanymi najnowszymi sterownikami do chipsetu na plycie glownej. Sciagnij sobie (o ile jest taka mozliwosc) kilka wersji sterownikow i instaluj od najstarszego obserwujac jak zachowuje sie karta. Idealem byloby zainstalowanie jej na innym komputerze i test. Sam mam karte Inca 88. Mialem problemy ze zwisami i niepoprawna praca w roznych programach. Z ostatnia dostepna wersja sterownikow ze strony producenta byla wlasnie taka kaszana. Przez zupelny przypadek znalazem na jakims francuskojezycznym forum sterowniki do mojej karty, nowsze (sic!) niz mial producent na stronie. Do dzis dzialaja bez zarzutu.
Napisz jak idzie rozwiazywanie problemow...
Dzieki!...
IMHO moze ale nie musi. Proponuje zrobic sobie Ghostem obraz partycji z golym systemem z zainstalowanymi najnowszymi sterownikami do chipsetu na plycie glownej. Sciagnij sobie (o ile jest taka mozliwosc) kilka wersji sterownikow i instaluj od najstarszego obserwujac jak zachowuje sie karta. Idealem byloby zainstalowanie jej na innym komputerze i test. Sam mam karte Inca 88. Mialem problemy ze zwisami i niepoprawna praca w roznych programach. Z ostatnia dostepna wersja sterownikow ze strony producenta byla wlasnie taka kaszana. Przez zupelny przypadek znalazem na jakims francuskojezycznym forum sterowniki do mojej karty, nowsze (sic!) niz mial producent na stronie. Do dzis dzialaja bez zarzutu.
Napisz jak idzie rozwiazywanie problemow...
www.blaviken.com
Instalując starsze wesrsje sterownikow do plyty zaobserwowalem juz wczesniej niepoprawna prace dysków i zwisy karty graficznej (Radeon 9200)- na starszych rowniez karta robiła dziwne jaja tylko troche innego typu. W tej chwili korzystam znajnowszych i wszystko chodzi dobrze oprocz karty. Ze sterownikami sie boje kombinowac ze wgledu na reszte podzespołow. Najlepsze jest to ze jeszcze misiąc temu na tym samym systemie (bo mam zrobiony obraz partycji C: czyli systemu w pełni zainstalowanego) wszystko chodzilo lepiej, tzn dluze nic sie nie kaszanilo. A teraz nawet po załadowaniu czystej partycji mozna sie spodziewac dziwnych rzeczy w kazdym momęcie.
...Instalując starsze wesrsje sterownikow do plyty zaobserwowalem juz wczesniej niepoprawna prace dysków i zwisy karty graficznej (Radeon 9200)- na starszych rowniez karta robiła dziwne jaja tylko troche innego typu. W tej chwili korzystam znajnowszych i wszystko chodzi dobrze oprocz karty. Ze sterownikami sie boje kombinowac ze wgledu na reszte podzespołow. Najlepsze jest to ze jeszcze misiąc temu na tym samym systemie (bo mam zrobiony obraz partycji C: czyli systemu w pełni zainstalowanego) wszystko chodzilo lepiej, tzn dluze nic sie nie kaszanilo. A teraz nawet po załadowaniu czystej partycji mozna sie spodziewac dziwnych rzeczy w kazdym momęcie.
...
Wiec jesli obawiasz sie eksperymentow ze sterownikami pozostaje zatarganie karty do jakiegos znajomego odpalene i przetestowanie. Wtedy wykluczylbys ew. karte i zajal sie szukaniem przyczyny w samym komputerze. BTW: Pisales juz o swoich problemach do producenta karty? Moze inni wlasciciele owych kart mieli podobne problemy i zostaly juz one w jakis sposob rozwiazane?
...
Wiec jesli obawiasz sie eksperymentow ze sterownikami pozostaje zatarganie karty do jakiegos znajomego odpalene i przetestowanie. Wtedy wykluczylbys ew. karte i zajal sie szukaniem przyczyny w samym komputerze. BTW: Pisales juz o swoich problemach do producenta karty? Moze inni wlasciciele owych kart mieli podobne problemy i zostaly juz one w jakis sposob rozwiazane?
www.blaviken.com