Pro Tools LE6 a wydajność

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
lep

Pro Tools LE6 a wydajność

Post autor: lep » niedziela 03 paź 2004, 18:37

Mam pytanie odnośnie wydajności oprogramowania protools czy dam rade uciągnąć 32 śladową sesje z pluginami protoolsa w konfiguracji np korektor i kompresor prawie na każdym śladzie, 2-3 reverby na sendach efektowych ,2-3 delay na sendach kompresory i korektory na grupach jakiś limiter na sumie.jak ta wydajność ma się do innego oprogramowania [cubase logic]. jeszcze takie ogólne pytanie czy na dzień dzisiejszy jest sens inwestycji w digi 001 zastanawia mnie jakość przetworników [słaba dynamika 96db], czy może oglądać się za czymś takim jak emu 1820m lub np echo layla. Bardzo prosze o pomoc bo już naprawde niewiem co wybrać. aha czy inne oprogramowanie rozpoznaje digi 001 i jak z nim współpracuje.

Pracuje na pc p4 2ghz,512 ram, 2xhd seagat , win xp home , asus i845

[może wymyśliłem głupią przykładową sesje no ale cóż ]
www.homstudio.com.pl

frodo

Re: Pro Tools LE6 a wydajność

Post autor: frodo » niedziela 03 paź 2004, 20:48

czy na dzień dzisiejszy jest sens inwestycji w digi 001 zastanawia mnie jakość przetworników [słaba dynamika 96db]

Sens inwestycji w digi 001 jest dosc maly, jako ze Digidesign juz go nie produkuje. Poza tym ProTools bedzie kompatybilny z digim tylko do wersji 6.4, z tego co wiem nie ma dalszych planow rozwoju tej platformy (wszedl digi 002). co do jakosci przetwornikow, to faktycznie nie sa one najwyzszego lotu, bo, nie ma co ukrywac, sprzet jest juz dosc leciwy...

czy inne oprogramowanie rozpoznaje digi 001 i jak z nim współpracuje.

Z tego co wiem Digidesign dolacza do swoich produktow cos takiego o wdziecznej nazwie Digidesign WaveDriver (czy jakos tak) - sterowniki bodajze tylko WDM, ale ogranicza to Digi 001 do zwyklej karty stereo Poza tym nie dziala to najlepiej na PC-cie.

ODPOWIEDZ